Pieterse na indrukwekkend debuut: “Ik dacht nog dat ik mezelf had opgeblazen”

zondag 14 mei 2023 om 13:18
Pieterse na indrukwekkend debuut: “Ik dacht nog dat ik mezelf had opgeblazen”

foto: Cor Vos (archief)

Dat Puck Pieterse bulkt van het talent, staat al langer buiten kijf, maar de Nederlandse deed vandaag toch wel iets heel bijzonders. De jonge renster reed vandaag voor het eerst een Wereldbeker mountainbiken bij de elites en kwam meteen als eerste over de finish.

Ze reed vandaag pas haar eerste Wereldbeker mountainbiken bij de elitevrouwen, maar het belette Puck Pieterse niet om uit te pakken in het Tsjechische Nové Město. De Nederlandse alleskunner, die zaterdag haar 21ste verjaardag vierde, rekende na een razendspannend duel af met niemand minder dan de regerend wereldkampioene, Pauline Ferrand-Prévot.

Na afloop zocht een uitzinnige Pieterse naar de juiste woorden. “Ik weet niet wat er vandaag gebeurde… Mijn start is meestal goed, maar we gingen zo ontzettend snel! Ik dacht echt dat ik mezelf compleet had opgeblazen, maar dat was bij de andere rensters blijkbaar ook het geval.”

Lees ook:
Winnen bij je debuut: Puck Pieterse imponeert in Wereldbeker Nove Mesto

“Pauline (doelt op Pauline Ferrand-Prévot, red.) en ik reden samen in de achtervolging op Evie (Richards, red.), die na vier rondes een lekke band kreeg. Ik reed zo plots aan de leiding. Ik probeerde in de finale kalm te blijven en dat pakte goed uit.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

sooike 14 mei 2023 om 13:27

Wat een prachtige prestatie in haar eerste grote wedstrijd. Nu al van haar genoten!

7
Alfred Issendorf 14 mei 2023 om 13:28

Top Puck! De champagne ging er ook goed in!

3
JTR 14 mei 2023 om 19:41

Puck heeft voor de rest van het jaar een beperkt en aangepast weg programma en de focus ligt op mtb en daarna voorbereiden op de winter!

1
Polleke 14 mei 2023 om 20:33

De vrouwelijke VDP, en dat in dezelfde ploeg…

1
Oblomov 14 mei 2023 om 16:04

Vraag me wel af wat dit gaat betekenen voor de weg en het veld. Als je wereldbekers kunt winnen, is een medaille in Parijs uiteraard ook een realistisch doel. Maar dan moet je wellicht wel echt gaan pieken naar volgende zomer. Dan kun je je afvragen hoeveel ruimte er de komende veertien maanden zal zijn voor andere disciplines.

Aan de andere kant, nu gaan veranderen wat blijkbaar goed werkt is ook weer een gok. Misschien dat een Vosiaans veldritseizoen een goed compromis zou kunnen zijn. Beginnen in december en dan doorgaan tot het WK.

0
Guushovd 14 mei 2023 om 17:25

2024 olympische spelen, daarna hoop ik haar in de ronde en roubaix te gaan zien.

0
In de waaier 14 mei 2023 om 20:39

Poellientje

0

Headlines

Populair

Materiaalzone