Pierre Rolland gaat minder wedstrijden rijden in 2016

vrijdag 19 februari 2016 om 11:01
Pierre Rolland gaat minder wedstrijden rijden in 2016

foto: Sirotti

Pierre Rolland gaat in de aanloop naar de Tour de France minder wedstrijden rijden. De 29-jarige Fransman maakte de voorbije winter de overstap van het Franse Europcar naar het Amerikaanse Cannondale en nieuwe inzichten hebben geleid tot een andere indeling van zijn seizoen.

Rolland kondigt op Facebook aan dat hij het dit jaar anders aan gaat pakken. “Het is een hele andere aanpak dan dat ik gewend ben, maar heel interessant. Minder wedstrijden, maar meer trainingsstages.”

Rolland begon zijn seizoen in Valencia en zal opnieuw zijn opwachting maken in Parijs-Nice. “Dat zie ik als mijn eerste echte doel”, geeft hij aan. Daarna rijdt de klimmer het Critérium International en de Rondes van het Baskenland en Romandië. De Ardennenklassiekers slaat hij voor het eerst sinds 2011 over. De Dauphiné en het Frans kampioenschap zijn vervolgens zijn enige wedstrijden tot de Tour de France.

Teambaas Jonathan Vaughters uitte eerder kritiek op de manier waarop Rolland trainde, maar ziet in hem een podiumkandidaat voor de Tour de France.

Dit artikel delen:

4 Reacties

LutsenkoFan 19 februari 2016 om 11:10

Ook al vind ik Vaughters een grote broodje aap.

Ik ben toch wel benieuwd hoever hij kan komen. Soms kan hij klimmen met de betere en soms verliest hij 10min. Als het echt allemaal so amateuristisch was de laatste jaren bij hem dan gok ik hem dit jaar Max. Top 5. Podium zal er niet inzitten vrees ik voor Vaughters.

Romāns Vainšteins 19 februari 2016 om 11:33

Doodzonde om deze fraaie aanvaller kapot te maken met het idee dat hij podium kan rijden, zowel vd fan als hemzelf. Bollen, een rit en veelal vooraan past 10 x beter bij hem, een lekke band in etappe 2 op 4 km vd meet zou het beste voor m zijn.

Chaba 19 februari 2016 om 11:47

Wispelturige renner maar kan soms met de beste mee. Daarom denk ik dat deze keuze weleens goed kan uitpakken. Iets meer begeleiding voor de wedstrijden en iets meer omringd in de wedstrijd en ik denk dat hij echt stappen kan zetten.

Tutu888 19 februari 2016 om 12:36

Ik dacht dat hij de Ardennenklassiekers al jaren oversloeg ;-)
Rolland profiteerde tot op heden flink van het verlies dat hij al voor de bergen opliep. Staat hij nog kort in het klassement laat niemand hem meer rijden en zien we zijn fraaie aanvallen niet meer.

Headlines

Materiaalzone

Populair