Philipsen voert Alpecin-Deceuninck aan in Dwars door Vlaanderen

maandag 27 maart 2023 om 18:56
Philipsen voert Alpecin-Deceuninck aan in Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos (archief)

Alpecin-Deceuninck heeft zijn selectie op papier voor Dwars door Vlaanderen. Jasper Philipsen is de meest vooruitgeschoven pion. Zoek komende woensdag niet naar Mathieu van der Poel. De winnaar van vorig jaar zit momenteel in Spanje, waar hij zich klaarstoomt voor de Ronde van Vlaanderen van aankomende zondag.

Met Philipsen heeft Alpecin-Deceuninck alsnog een uitstekende troefkaart in handen. De sterke sprinter is de laatste weken op dreef: Philipsen won al twee etappes in Tirreno-Adriatico en schreef op knappe wijze een verregende editie van de Classic Brugge-De Panne op zijn naam. Afgelopen zondag kwam hij er wel niet aan te pas in Gent-Wevelgem, maar komende woensdag volgt alweer een nieuwe kans voor de ‘Vlam van Ham’.

Alpecin-Deceuninck kan wellicht ook wat ondernemen met Dries De Bondt en Quinten Hermans. De Bondt liet zich vrijdag nog opmerken in de E3 Saxo Classic met een aanval net voor de Taaienberg. Robbe Ghys, Edward Planckaert, Ramon Sinkeldam en Fabio Van Den Bossche vervolledigen de selectie.

Søren Kragh Andersen is er woensdag – net als Mathieu van der Poel – niet bij. De veelzijdige Deen, al vijfde in Milaan-San Remo en negende in de E3 Saxo Classic, past voor Dwars door Vlaanderen om zo fris mogelijk aan de start te kunnen verschijnen van de Ronde van Vlaanderen.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Dwars door Vlaanderen 2023 – Gouden kans voor ‘outsiders’
Dit artikel delen:

8 Reacties

Jaepa 28 maart 2023 om 09:36

De Vlam van Ham, wat is dat toch een geweldige bijnaam. Alleen daarom al is het hem gegund.

1
Ward 27 maart 2023 om 19:38

Is er een reden waarom Philipsen Gent-Wevelgem niet finishte? Was behoorlijk gaar natuurlijk, maar om dan de laatste 10 km niet meer uit te rijden is toch een beetje vreemd.

0
mocca 28 maart 2023 om 08:41

Mischien blokkeerde hij op 10km gewoon helemaal. En ja, dan is 10km nog heel ver, en kan je beter gewoon stoppen.

0

Denk inderdaad dat dit zijn dag gaat worden

0
Jos_Jas 28 maart 2023 om 00:33

Een van de weinige belgische lichtpuntjes dit jaar. Presteert al jaren constant en zou een grote meneer kunnen worden, mits hij schaaft aan zijn Engels, opofferingsgezindheid (denk aan de interne strijd met Merlier die Jasper overigens won; een bleke Merlier is nu al mislukt bij Quick Step en lijkt volgend jaar te moeten knechten voor betere Goden als Jakobsen, Steimle en de onderschatte Marechal). Waarschijnlijk mag hij mee naar de Tour om voor het groen te gaan op het vlakke en te kunnen knechten in het middengebergte met talenten als Soren Andersen en Bert van den Lerbergen). Hij moet de mislukte carrieres van beide Naesens, Van Marcke en zowel Bart als Tim Wellens in ogenschouw nemen en weten dat het zo niet gaat. Gelukkig kan Jasper rekenen op het eervolle blok van Van Sevenants, De Klerk en een geremonteerde Remco (Oh, Remco!!!) voor de zekerheid.

-2
Silent Hill 28 maart 2023 om 03:53

Hahaha !
Laat me zeker iets weten als je nog eens iets post. Top komedie !

1
Kopinkas 28 maart 2023 om 08:40

Je haalt Alpecin-Deceuninck en Soudal-Quickstep (formerly known as Deceuninck-Quickstep) volledig door elkaar in dit warrige betoog…

0
Barry Batsbak 28 maart 2023 om 10:11

Ik krijg flashbacks naar Ron Pimhaar en Lars van der Liet. Sommigen renners gebruiken bakpoeder in een papje, maar sommige flitsers roken die shit zo te zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone