Philippe Gilbert laat zich zien in Ronde van België: “Er is nog veel mogelijk”

woensdag 9 juni 2021 om 19:10
Philippe Gilbert laat zich zien in Ronde van België: “Er is nog veel mogelijk”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert liet zich goed van voren zien in de openingsetappe van de Ronde van België, maar ook de klassiekerspecialist van Lotto Soudal bleek in de finale niet in staat om de ontketende Remco Evenepoel te volgen. Toch weigert Gilbert zomaar de handdoek te gooien.

Gilbert kwam uiteindelijk als 29ste over de streep op 28 seconden van ritwinnaar Robbe Ghys, eerste leider Remco Evenepoel en Gianni Marchand. Na afloop keek Gilbert terug op een vermakelijke etappe. “We reden met andere ploegen aan kop van het peloton, om zo de vroege vlucht terug te halen. Ik zat iets te ver op het moment dat Evenepoel en Campenaerts aanvielen.”

“Ik probeerde daarna nog wel de oversteek te maken, maar bleef hangen op vijftien seconden en kon de kloof uiteindelijk niet dichtrijden. Ik had eigenlijk gedacht dat meerdere teams zich zouden bemoeien met de achtervolging, maar dat was niet het geval. We slaagden er uiteindelijk niet meer in om de voorste groep nog bij te halen.”

Evenepoel deed zo uitstekende zaken en gaat nu al aan de leiding, maar toch ziet Gilbert nog kansen. “Ik denk dat er nog veel mogelijk is voor het algemeen klassement. Ik ben al met al wel redelijk tevreden over vandaag.”
Dit artikel delen:

8 Reacties

Diskob 9 juni 2021 om 19:33

Na het voorjaar was vrijwel iedereen het erover eens dat Gilbert maar beter meteen zou stoppen met koersen. Mooi om te zien dat hij opnieuw een hoger niveau bereikt, ik zie hem nog wel een paar overwinningen pakken.

GroteSmurf 9 juni 2021 om 22:29

Helemaal mee eens, blijft ook een mooie renner om naar te kijken.

kristofdd 9 juni 2021 om 19:58

Spijtig dat hij niet direct meewas met evenepoel, had er precies wel de benen voor. Ben benieuwd naar zater

DeGroteMolen 9 juni 2021 om 21:22

Ik hoop dat er nog wat mooie uitslagen kunnen volgen zodat deze topper zijn carrière waardig kan afsluiten.

MartinMartin 9 juni 2021 om 22:26

Helemaal mee eens, Harm. Uitstekende coureur.

Michelangelo 9 juni 2021 om 22:26

Ik zag uiteindelijk vooral Alpecin in de achtervolging rijden. Lotto Soudal heb ik weinig gezien, enkel de individuele pogingen van Gilbert. Het leek in het peloton vooral op “het bordje van de ander leegeten, maar de hoofdschotel laten wegrijden”.

Jean Dumas 10 juni 2021 om 05:13

Heeft in zijn eentje de voorsprong twee keer gehalveerd, maar dan gaf Remco er weer een snok aan. Enerverend wel om te zien, ook het krampparkeren van Ballerini en Campenaerts.

Cintu 10 juni 2021 om 08:04

Vooral Campenaerts vond ik jammer. Als die had kunnen aanhaken hadden we nog iets van strijd gehad de komende dagen. Gilbert zal na vandaag vermoedelijk al meer dan een minuut moeten goedmaken en de ploeg van Evenepoel lijkt sterk genoeg om zaterdag te kunnen controleren.
Niet dat ik het Evenepoel niet gun overigens, maar het is toch altijd leuker als er wat strijd is voor de leiderstrui.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair