Philip Deignan zegt wielrennen na veertien jaar vaarwel

dinsdag 27 november 2018 om 09:58
Philip Deignan zegt wielrennen na veertien jaar vaarwel

foto: Sky

Philip Deignan heeft in een open brief op Twitter bekendgemaakt afscheid te nemen van zijn profbestaan. De 35-jarige Ier zag zijn contract bij Sky niet verlengd worden, waarna hij besloot niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. “Met verdriet en trots tegelijkertijd wil ik aankondigen dat ik afscheid neem van het wielrennen”, laat hij weten.

“Als vijftienjarige op de wegen van Donegal kon ik nooit gedroomd hebben dat ik het zou maken in de sport en het voor veertien jaar mijn baan zou maken. Ik waardeer alle kansen die ik heb gekregen en ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen tijdens mijn carrière”, schrijft Deignan dankbaar.

De Sky-coureur werd in september van dit jaar vader van een dochter samen met zijn vrouw Lizzie Deignan, die in 2019 wel haar profcarrière een vervolg geeft bij de vrouwenploeg van Trek-Segafredo. Deignan beleefde zijn hoogtepunt op de fiets in 2009, toen hij niet alleen etappewinst boekte in de Vuelta, maar ook een negende plaats in het eindklassement behaalde.

“Het waren jaren met veel ups en downs, maar het feit dat ik mijn carrière in goede gezondheid en bij de beste ploeg tere wereld afsluit, maakt me alleen maar trots en gelukkig”, vervolgt de Ier. “Op naar de volgende uitdaging!”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Simon1 27 november 2018 om 10:46

Iemand moet voor de kinderen zorgen..

0
Hoebele 27 november 2018 om 12:54

Komend jaar met de kleine op de arm mama aanmoedigen!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone