Phil Bauhaus wint openingscriterium Adriatica Ionica Race

woensdag 24 juli 2019 om 21:25
Phil Bauhaus wint openingscriterium Adriatica Ionica Race

foto: Cor Vos

Phil Bauhaus heeft de openingsetappe van de Italiaanse Adriatica Ionica Race gewonnen, een criterium over 67,5 kilometer door Mestre. De rit telde niet mee voor het algemeen klassement.

Start en finish lagen aan het Corso del Popolo, het centrale plein van Mestre. De renners trokken vervolgens negentien keer door de oude binnenstad. Zoals verwacht werd gesprint om de winst. Daarin was Phil Bauhaus de snelste. De Duitser van Bahrain Merida klopte Álvaro José Hodeg. Sep Vanmarcke eindigde op de derde plaats.

Morgen pas kunnen de eerste verschillen ontstaan als de renners van Favaro Veneto naar Grado koersen. Onderweg liggen liefst zes onverharde stroken in de laatste tachtig kilometer. Dat zorgde vorig jaar al voor flink wat chaos in het peloton, dat in meerdere stukken brak. Het resulteerde in een sprint van goed veertig renners met Elia Viviani als winnaar.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

Sagan=hulk 24 juli 2019 om 21:33

Waarom beschouwt ProcyclingStats dit niet als een officiële UCI wedstrijd? Als ik de info goed lees dan is het wel de officiële eerste etappe van de Adriatica Ionica Race, maar waren er gewoon geen verschillen voor het algemeen klassement.

GroeneTrui 24 juli 2019 om 21:42

Volgens mij is dit gewoon een criterium zoals we ook hebben met de People’s Choice Classic voor de Tour Down Under. Gewoon een opwarmertje voor het voor de echte ronde, daarom dat die tijden ook niet meetellen.

rosencrantz 24 juli 2019 om 22:39

Problemen met de UCI, als ik het goed begrepen heb. Organisatie wou TTT, mocht niet, beslist om rit te rijden als rondjes op TTT-parcours, mocht ook niet. Dus organisatie organiseert criterium.

Samlambeej 24 juli 2019 om 23:12

Ik dacht al? Op de kalender zit deze op 25 tot 28 juli.

Sassenees 25 juli 2019 om 10:51

Toen ik de titel las dacht ik “eindelijk eens goed nieuws voor sunweb”. Blijkt hij al voor een ander ploeg te rijden….

Headlines

Materiaalzone

Populair