Peter Van den Abeele (UCI): “Onze huidige sponsorcontracten zetten uitbreiding WB Veldrijden on hold tot seizoen ’20-’21”

Peter Van den Abeele (UCI): “Onze huidige sponsorcontracten zetten uitbreiding WB Veldrijden on hold tot seizoen ’20-’21”

©Photopress.be

zaterdag 24 november 2018 om 18:25

Peter Van den Abeele is Deputy Sports Directeur, Head of Off-Road bij de UCI. WielerFlits strikte de 52-jarige Belg voor een exclusief interview dat komende week verschijnt. Vandaag lossen we alvast een primeurtje: de veldritkalender voor volgende winter wordt amper gewijzigd. Pas in het seizoen 2020-2021 volgt een ‘reform’ van de Wereldbeker.

Vorig jaar sprak Van den Abeele nog over een grote ‘reform’ van de veldritkalender. Een nieuw prestigieus regelmatigheidscriterium van misschien wel twintig wedstrijden, met daarin alle klassiekers, was een optie. Een soort Champions League van het veldrijden, met andere woorden. Die zou dan een mix moeten worden van de Wereldbeker en andere topcrossen.

Maar zo ver zijn we nog lang niet. Bestaande sponsorcontracten (waaronder dat van Telenet, red) moeten worden gerespecteerd waardoor de kalender voor het seizoen 2019-2020 amper zal verschillen van deze van dit jaar. “Pas het seizoen daarop (2020-2021) zal er een uitbreiding komen naar meer WB-manches”, aldus Van den Abeele. 

De zogenaamde ‘reform’ wordt dus een uitbreiding van de UCI Wereldbeker, gepaard met een aangepaste reglementering. Naast de traditionele landen zal de WB-uitbreiding vooral gezocht worden in onder meer Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje. 

Komende week leest u op WielerFlits het complete interview met Van den Abeele.

Dit artikel delen:

3 Reacties

AlfredoBinda 24 november 2018 om 18:28

Waarom is dit 'Breaking'?
Die overdreven focus op het veldrijden en eigen borstklopperij van Wielerflits mag ook wel een tikkeltje minder als je het mij vraagt.

Edit WF: breaking ondertussen niet meer 'breaking'. Label is weggehaald. Maar dit is wel degelijk belangrijk nieuws!

Mwielerfan 24 november 2018 om 18:55

Focus is geheel terecht in deze tijd van het jaar. Breaking is natuurlijk niet van toepassing.

Theo Bovengemiddelkamp 24 november 2018 om 19:11

Ik denk dat hij vooral na moet denken hoe hij wat meer ‘vers bloed’ in het crosspeloton krijgt. Een aantrekkelijke serie, met een zwaartepunt rond de feestdagen, waardoor Vd Poel en V Aert de weg en het veld kunnen blijven combineren, maar ook aantrekkelijk voor mannen als Boom en Stybar. Of zelfs een aantal crossen die wat minder op techniek zijn gebaseerd, waar ook Sinkeldam, of Van Poppel nog eens voor op hun crossfiets willen stappen. Niet dat zulke renners meteen om de winst mee doen, maar het geeft de cross wel wat meer aanzien en je hebt weer wat meer wedstrijdjes in de wedstrijd.

Headlines

Materiaalzone

Populair