Sagan scoort in derde rit Tour Down Under

donderdag 17 januari 2019 om 05:29
Sagan scoort in derde rit Tour Down Under

foto: Cor Vos

Het heeft een drietal dagen geduurd, maar Peter Sagan heeft zijn eerste van het seizoen op zak. Na ereplaatsen in Port Adelaide en Angaston was op het einde van de derde rit in de Tour Down Under wel bingo. Sagan klopte in Uraidla respectievelijk  Luis Léon Sanchez en Daryl Impey. Danny van Poppel werd opniew vierde.


In de sprint van een zwaar gedecimeerd peloton (van minder dan 50 renners) nam Daryl Impey snel de leiding, maar de Zuid-Afrikaan werd in de laatste flauwe bocht makkelijk geremonteerd door zowel Sagan als Sanchez. Sanchez strandde op een half wiel van de Slowaakse kopman van Bora-Hansgrohe. Opmerkelijk: ook een jaar geleden pakte Sagan zijn eerste van het seizoen in de straten van Uraidla. Toen lag daar de finishlijn van de vierde etappe getrokken.

Opnieuw ereplaats voor Van Poppel
Ook de Nederlander Danny van Poppel blijft het goed doen met een tweede vierde plaats op rij. Patrick Bevin (CCC), de verrassende winnaar van gisteren, bevestigde zijn goede vormpeil en maakte de top vijf vol. Voor de Nieuw-Zeelander volstaat die topvijfplaats.

Bevin mag ook morgen in de leiderstrui van start, al ziet hij Sagen naderen tot op één schamele seconde. Luis Léon  Sanchez volgt op 9 seconden. Van Poppel blijft de beste Nederlander op 11 seconden. Hij klimt daarmee van plaats zeven naar plek zes.

Dries Devenyns (Deceuninck – Quick-Step) was in Uraidla de enige Belg in de kopgroep en strandde op een 15de plaats. Van Nederlandse zijde maakten naast Van Poppel ook Wout Poels, Dylan van Baarle, Tom-Jelte Slagter en Robert Gesink – op een handvol seconden – deel uit van het eerste pelotonnetje van goed 45 renners.

Dit artikel delen:

21 Reacties

assen 17 januari 2019 om 06:19

Sagan strikes again, maar eerste van dit jaar.
Van Poppel toch best goed, maar geen top.

Wanneer wordt het echt spannend? Moeten we wachten tot de laatste 5 km van deze rittenkoers?

vlaamse ardennen 17 januari 2019 om 06:46

Willunga Hill, zoals gewoonlijk.

Wheely 17 januari 2019 om 09:18

Morgen al een klimmetje in de finale.

Japsie 17 januari 2019 om 08:15

Sterkte van Poppel, alle sprinters eraf en op grote achterstand (reken Sagan even niet mee, die kan alles) en toch overleven. Hoopgevend voor de klassiekers.

mik-hail-tal 17 januari 2019 om 11:25

Is hij van plan meer klassiekers te rijden dan vorig jaar?
(MSR 55e, Gent-WV 42e & DDV 17e.)

vlek 17 januari 2019 om 11:38

Ja, hij rijdt zo’n beetje alles van Sanremo t/m Roubaix.

Zjoske 17 januari 2019 om 08:33

Slordig, die 7 seconden van Gesink. Weet iemand wat de oorzaak daarvan is? Poels wel goed van voren.

Guushovd 17 januari 2019 om 08:44

Gesink was in de aanval achter ellisonde toen woods volle bak aanviel uit t peloton.

Guushovd 17 januari 2019 om 08:46

Als ze van Poppel in positie hadden kunnen brengen in de laatst km had hij dicht bij de winst geweest.

Romāns Vainšteins 17 januari 2019 om 08:53

Tot nu toe poef, klabam-suprisepoef en selectgezelschapspoef.

voor een TDU niet gek toch ?

MrKennedy85 17 januari 2019 om 09:22

Morgen wellicht een poef-wacht-wacht-poef

Jotto-Lumbo 17 januari 2019 om 09:18

Zonde dat van Poppel op een klein gaatje zat. Sprint was vrij degelijk. Of hij van Sagan had gewonnen is nog maar de vraag. Knap dat hij er überhaupt nog bij zat!

ivo001 17 januari 2019 om 09:57

Ik vond dat Sanchez nog wel goed kwam opzetten, leuk om hem mee te zien strijden.

assen 17 januari 2019 om 10:36

Nog even gekeken naar de samenstelling van de eerste groep, hier mijn conclusies:

TJV
Van Poppel ijzersterk (dat ie erbij zit), van Bennett kun je niet anders verwachten, Gesink matig, rest zoals verwacht.

SUNWEB
Alle drie de Aussies in de eerste groep – geweldig! In Ronde van Slovenie reden ze ook al goed, en dit belooft nog beter. :-)

TEAM DIMENSION DATA
Met 4 man in de eerste groep, heel goed.

SKY
Saillant dat VAN BAARLE wel in de eerste groep zit (samen met Poels), en de rest van Sky niet. Matig Sky dus, en een geweldige Van Baarle. :-)

rahimns 17 januari 2019 om 11:06

Ook gekeken toevallig of puur op basis van de uitslag. Gesink deed in de finale nog een flinke inspanning om weg te komen en moest dat bekopen. Dat hij maar 7 sec verliest vindt ik nog meevallen, de man achter wie hij aansporing verliest bijna een minuut.

WernerFranke 17 januari 2019 om 11:02

Zwak artikel wel, iedereen kan een uitslag lezen. Wie zat er in de ontsnapping, wie reed erachter, hoe zit het met die aanval van Woods waar Gesink en Ellisonde achter reden zoals hierboven staat? Hoe dicht kwamen die mannen bij de zege?

Mwielerfan 17 januari 2019 om 13:04

Er zijn wel vaker nos artikelen waarin enkel de uitslag nog eens in woorden wordt herhaald. En in de hoop op extra informatie lees je dan de tekst, voor niks dus. Jammer.

Guushovd 17 januari 2019 om 11:18

Elissonde demareerde op het eerste deel van het laatste klimmetje en pakte een meter of 60. Gesink ging erachteraan maar had moeite erbij te komen. Het tweede deel ging Woods heel hard en knalde Gesink en Elissonde ongeveer gelijktijdig voorbij. Kreeg echter niet echt een gaatje op de andere toppers. Het laatste stuk afdaling reed dimension data vooral op kop.
Leek wat mij betreft gedurende die hele fase echter gewoon een overwinning voor Sagan te gaan worden. Ik kon echter hopen op Van Poppel want die zat er de hele tijd redelijk goed bij (rond positie 30) maar wist niet op te schuiven vlak voor de finish.

rahimns 17 januari 2019 om 11:24
Quote:
Opmerkelijk: ook een jaar geleden pakte Sagan zijn eerste van het seizoen in de straten van Uraidla. Toen lag daar de finishlijn van de vierde etappe getrokken.

Hoezo opmerkelijk hij was vooraf al de grootste kanshebber om hier te winnen, was opmerkelijk geweest als hij dat niet had gedaan. Als je 2x dezelfde aankomst hebt in een koers dan is de kans groot dat hij die weer wint met zijn kwaliteiten.

Mwielerfan 17 januari 2019 om 13:06

Ja want alle andere koersen en etappes worden ook altijd jaar op jaar door dezelfde renner gewonnen

Bikeage 17 januari 2019 om 18:39

Sagan zonder regenboogtrui blijft ook wel even wennen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.