Peter Sagan: “We zijn als team sterker geworden”

Door , woensdag 3 januari 2018 om 16:49
Peter Sagan: “We zijn als team sterker geworden”

foto: ASO

Peter Sagan kijkt met een hongerige blik uit naar het komende seizoen. Zijn doelen zijn net zo ambitieus als de voorgaande jaren. De kersverse vader blikt in gesprek met La Gazzetta dello Sport vooruit op het nieuwe wielerjaar.

Vanwege de geboorte van zijn zoontje Marlon afgelopen oktober heeft Sagan iets langer vakantie genomen dan gebruikelijk. “Het is een prachtig gevoel om vader te zijn. Marlon maakt me zo blij. Mijn leven is veranderd, dingen zijn vooral veel emotioneler nu. Verder is alles redelijk hetzelfde. Vooral Katarina (zijn vrouw, red.) zorgt nu voor Marlon, maar ik weet zeker dat dat verandert als hij ouder wordt”, stelt hij.

Doelen in 2018
Sagan zijn doelen voor het voorjaar zijn gelijk aan de voorgaande jaren, al is de aanloop er naartoe iets anders. “Ik zou heel graag winnen in Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo. Maar opnieuw Vlaanderen winnen, dat zou ook geen probleem zijn”, grapt hij . “Er is een kleine verandering in mijn normale programma. Na Australië ga ik op hoogtestage in de Sierra Nevada. Daarna rijd ik de eerste koersen in België (Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, red.). Ik sta zeker aan de start van Strade Bianche en Tirreno-Adriatico voorafgaand aan Milaan-San Remo. Richting de Vlaamse klassiekers is mijn voorbereiding hetzelfde”, vertelt hij.

Voorgaande jaren moest de drievoudig wereldkampioen het vaak al vroeg in de finale zonder ploegmaats doen. Dit jaar is hij er zeker van dat er een sterke groep om hem heen is gebouwd. “Ik ben blij dat Oss erbij is gekomen. Hij is een vriend en super goede wielrenner. Met Marcus Burghardt, Maciej Bodnar, Lucas Pöstlberger, mijn broertje Juraj en nu Daniel hebben we een hele goede groep voor de klassiekers. We zijn zeker sterker als team”, stelt hij.

WK in Innsbruck
Ondanks eerdere uitspraken over het parcours van het komende wereldkampioenschap ziet de 27-jarige Slowaak weinig kansen voor zichzelf. “Ik wil genieten van mijn tijd in de trui met de ‘kleine streepjes’ zoals ik hem noem. Ik ben een beetje sceptisch over het WK van dit jaar. Ik ga het proberen, maar ik kan niks beloven. Ik heb niet de kenmerken om het succes van de afgelopen jaren te herhalen”, legt hij uit. “Het is meer een parcours voor renners als Nibali en Valverde dan voor mij.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Arry1337 3 januari 2018 om 16:53

Nadat van Avermaet wist te winnen op de Olympische Spelen zou ik hem nooit volledig durven af te schrijven voor het WK. Al zou ik er mijn geld ook niet op zetten

ikbenprocycling 3 januari 2018 om 17:00

…en niet te vergeten 3 van zijn neven, een oom en een achternicht als mecaniciens resp. kok, en hoofd sanitair nieuw in de ploeg. He really loves this revolution.

Stenalic 3 januari 2018 om 17:24

Hoop op een mooi blok tijdens de klassiekers. Op papier moet het er in zitten, dit seizoen was het toch wat magertjes.

hardfietser 3 januari 2018 om 19:08

Inderdaad was het wat magertjes qua resultaat. Hoop dat de “sterkere” ploeg zijn vruchten afwerpt en de puzzelstukjes nu wel goed in elkaar zullen passen tijdens de klassiekers.

hnac 4 januari 2018 om 12:54

Niet heel veel anders dan vorig jaar. Grote pluspunt is natuurlijk Oss. Dat is echt een beest

Headlines

Materiaalzone

Populair