Peter Sagan na vijfde plaats: “Uitslag zegt genoeg over het sprintersveld”

zondag 9 mei 2021 om 19:42
Peter Sagan na vijfde plaats: “Uitslag zegt genoeg over het sprintersveld”

foto: Cor Vos

Peter Sagan eindigde in de tweede etappe van de Giro d’Italia op de vijfde plaats. De Slowaakse sprinter van BORA-hansgrohe had dit verloop van de finale wel verwacht. “Het was een heel snelle sprint, maar ook belangrijk om overeind te blijven en valpartijen te vermijden”, zegt Sagan.

“Tot aan de laatste kilometers was het makkelijk, maar in volle finale moest ik heel gefocust blijven omdat het heel onrustig kon worden”, geeft Sagan aan. In de bochtige straten van Novara kwam hij uiteindelijk tot de vijfde plaats. “Ik denk dat deze uitslag genoeg zegt over het sprintersveld in deze Giro. Ik wil mijn ploeg bedanken voor hun werk, en ik voel dat mijn vorm beter wordt.”

De ploegleider van BORA-hansgrohe is Jan Valach. Hij kan leven met de vijfde plek van Sagan, achter Tim Merlier, Giacomo Nizzolo, Elia Viviani en Dylan Groenewegen. “De sprint was behoorlijk rommelig en ik denk dat een beetje geluk ook belangrijk was”, aldus Valach. “Peter wordt vijfde en dat is een prima resultaat, maar we zullen er morgen weer voor gaan vechten.”

Maandag kent de Giro d’Italia een heuvelachtige finale, die op het lijf van Sagan geschreven is. Lees hier onze voorbeschouwing.

Dit artikel delen:

7 Reacties

reusjen 9 mei 2021 om 20:15

Ik had niet het idee dat hij heel erg zijn best deed om valpartijen te vermijden.

lander luypaert 9 mei 2021 om 20:25

om valpartijen te veroorzaken bedoel je?

reusjen 9 mei 2021 om 20:37

Het leek inderdaad of hij naar een valpartij op zoek was.

Bartman 9 mei 2021 om 20:27

Morgen weer vechten. Met zijn schouder vermoed ik. :-)

Turtlehead 9 mei 2021 om 20:59

‘Rommelig’, ja dat wordt het vanzelf met die losgeslagen gek ertussen. Sagan mag blij zijn met zijn super-star-status, anders werd ie afgemaakt door jury, pers en publiek.

RoBike 9 mei 2021 om 23:58

Test

VerstandOpNul 10 mei 2021 om 11:01

Supertuck en polsen op het stuur mag niet meer, maar kopstoten uitdelen in volle finale is geen probleem.. Onbegrijpelijk, temeer daar dit een van de meest duidelijke overtredingen zou zijn..

Headlines

Materiaalzone

Populair