Giro 2021: Voorbeschouwing heuveletappe van Biella naar Canale
foto: Cor Vos
maandag 10 mei 2021 om 09:00

Giro 2021: Voorbeschouwing heuveletappe van Biella naar Canale

De derde etappe van de Giro d’Italia voert over een heuvelachtig parcours van Biella naar Canale. Het lijkt bij uitstek een etappe voor de puncheurs en rasaanvallers. Of weet een sterke sprinter te overleven richting Canale? WielerFlits kijkt vooruit naar wat je kunt verwachten van de derde Giro-rit.

Parcours

De start op maandag 10 mei is in Biella, een belangrijke textielstad in het noorden van de regio Piëmont waar de renners al drie dagen op rij doorheen koersen. De stad, en haar goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad, ligt aan de voet van de Piëmontese vooralpen.

Vanaf Biella trekt de karavaan in zuidelijke richting voor een race van 190 kilometer en 2.100 hoogtemeters. Na een honderdtal zo goed als vlakke kilometers door de Povlakte beginnen de renners aan de eerste echte heuvels van deze Giro.

Na de eerste tussensprint in Canelli krijgen de renners de klim naar Piancanelli voorgeschoteld. Deze beklimming van derde categorie slingert omhoog langs de druivengaarden waar de gelijknamige wijn vandaan komt. Deze helling kent een niet al te hoog stijgingspercentage. De klim is vijf kilometer lang met een gemiddeld percentage van 6%.

Na de afdaling kunnen de renners even op adem komen op het tien kilometer vlakke tussenstuk. Vervolgens wordt er geklommen naar Castino, een gehucht met amper vijfhonderd inwoners. Ook hier is het stijgingspercentage niet bijster lastig: vier kilometer aan 6%.

Het peloton krijgt echter weinig rust, want direct na de afdaling staat de derde en laatste gecategoriseerde beklimming van de dag op de routekaart. In het kleine Manera (87 inwoners) wordt de hoogste bult van de etappe bereikt. Na deze 625 meter hoge piek volgen nog twee klimmetjes en een tussensprint op weg naar Canale. De voorlaatste helling naar Guarene is net geen drie kilometer aan bijna 7%.

Vanaf de top van de laatste klim, een pukkeltje in Occhetti van een kilometer aan 7%, is het nog vijf kilometer naar de streep. Dit gebeurt grotendeels in dalende lijn. In de laatste kilometer zitten nog drie gevaarlijke bochten, waaronder een chicane op ongeveer 500 meter van de finish.

Deze etappe lijkt dus bij uitstek geschikt voor vluchters of durfals. Als de sprinters goed in vorm zijn, en als het tempo niet te hoog ligt, kunnen zij misschien nog een rol van betekenis spelen in de finale.

Start: 12.20 uur in Biella
Finish: tussen 17.00 en 17.30 uur in Canale
Afstand: 190 kilometer


Favorieten

Na de tijdrit van zaterdag en de vlakke etappe van zondag is het op dag drie van de Giro d’Italia tijd voor de eerste serieuze klimmetjes in deze ronde. Met vijf vervelende kuitenbijters in de laatste 65 kilometer belooft het weer zo’n typische oncontroleerbare, chaotische maar vooral spectaculaire Giro-etappe te worden.

Peter Sagan hoopt goede zaken te doen – foto: Cor Vos

Het probleem is wel dat er ontzettend veel mogelijke kanshebbers zijn voor de ritzege. Zeker na slechts twee dagen koers. Het is nog altijd wachten op een eerste échte indicatie. Beschikt Peter Sagan weer over zijn allerbeste benen? Is Diego Ulissi na zijn hartproblemen op tijd klaar om te schitteren in ‘zijn’ Giro? En hoe goed zijn João Almeida, Remco Evenepoel, Simon Yates en Egan Bernal, op voorhand grote favorieten voor de eindzege, nu echt?

Zeker is wel dat je over de nodige explosiviteit en klimvermogen moet beschikken om in de etappe van maandag een rol van betekenis te spelen. Het lijkt op papier echt een etappe voor Peter Sagan, die voor de start van de Giro nog liet weten dat hij dit jaar graag de paarse puntentrui wil veroveren. Dan zijn dit de etappes voor de Slowaak om te scoren ten opzichte van de pure sprinters als Caleb Ewan, Dylan Groenewegen en Tim Merlier.

De renner van BORA-hansgrohe won in aanloop naar de Ronde van Italië al een etappe in Romandië, waar hij bovendien liet zien over goede klimbenen te beschikken. Zo werd hij derde in de loodzware en verregende etappe naar Estavayer, gewonnen door klimmer Marc Soler. Een goede Sagan moet maandag zeker in staat zijn om de klimmetjes te overleven en is een groepje aanvallers of een uitgedund peloton bijna altijd de snelste man.

Dit is een finale voor Gianni Moscon – foto: Cor Vos

Nog een renner om in de gaten te houden: Gianni Moscon. De Italiaanse allrounder zal later in de Giro op kop moeten rijden voor kopmannen Egan Bernal en Pavel Sivakov, maar zo vroeg in de ronde zal hij ongetwijfeld voor eigen rekening mogen rijden. Het is ook echt een geschikte etappe voor Moscon, die weer helemaal herboren is na een mindere periode. Zo won hij in de Tour of the Alps, een belangrijke graadmeter richting de Giro, twee lastige heuvelritten.

De renner van INEOS Grenadiers beschikt over een breed pallet aan kwaliteiten. De Italiaan is aanvalslustig, heeft een flinke demarrage in zijn benen, durft te gokken, heeft een neusje voor het goede moment en is zeker niet traag na een zware wedstrijd. Moscon is overigens niet de enige renner van INEOS Grenadiers die met winstambities aan de start zal staan. De Ecuadoraan Jhonatan Narváez is bijzonder explosief en snel en won vorig jaar al een rit in de Giro.

Voor de meeste klassementsrenners is het zaak om geen tijd te verliezen op weg naar Canale en heelhuids over de streep te komen, maar João Almeida ziet wellicht een kans om zijn eerste ritzege in de Ronde van Italië te boeken. De Portugees droeg vorig jaar al vijftien dagen de roze trui en werd vierde in het eindklassement, maar een ritzege zat er net niet in. Misschien is het wel raak in rit drie van Biella naar Canale, aangezien de finale hem op het lijf is geschreven.

João Almeida is een gevaarlijke klant – foto: Cor Vos

Almeida (22) is na een zware koers namelijk ook bijzonder snel. Dat liet hij vorig jaar met regelmaat zien en dus mogen we hem zeker niet uitvlakken als de etappe uitdraait op een sprint met een klein elitegroepje. Met de vorm van Almeida zit het wel snor, gezien zijn vierde plek in de openingstijdrit in Turijn. Almeida kan maandag wellicht het roze veroveren. Zijn ploegmaat Evenepoel zal de etappe zo goed mogelijk willen doorkomen, al mogen we de jonge Belg nooit onderschatten.

Binnen Deceunick-Quick-Step, de ploeg van Almeida en Evenepoel, is het ook uitkijken naar Mikkel Honoré. De 24-jarige Deen werd vorig jaar al derde in de Girorit met aankomst op de lastige slothelling van Agrigento en was dit jaar al succesvol in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en de Ronde van het Baskenland. Honoré is behoorlijk explosief, snel, kan een berg over en kan wellicht nog profiteren van zijn rol in de schaduw. Noteren, die naam!

Gianni Vermeersch is een interessante renner voor de etappe van maandag – foto: Cor Vos

Twee andere snelle renners om in de gaten te houden zijn Fabio Felline (Astana-Premier Tech) en Nick Schultz namens BikeExchange. Het is wel de vraag of Felline en Schultz de ruimte krijgen van hun kopmannen Aleksandr Vlasov en Simon Yates. Felline is bezig aan zijn zesde Giro, maar zoekt nog altijd naar zijn eerste ritzege. Schultz maakte onlangs nog indruk in de Tour of the Alps door met de beste klimmers mee naar boven te rijden.

We verwachten maandag ook veel van een Giro-debutant uit West-Vlaanderen. Gianni Vermeersch is zichzelf in rap tempo aan het ontdekken als wegwielrenner en maakte dit voorjaar al indruk in meerdere Vlaamse voorjaarsklassiekers. De renner van Alpecin-Fenix is behoorlijk snel aan de meet, zeker na een pittige etappe, en heeft het geluk dat hij deel uitmaakt van een vrijbuitersformatie. Boekt Vermeersch in Canale de grootste zege uit zijn carrière?

Normaal kunnen we niet om Diego Ulissi heen voor een dergelijke heuveletappe. Hij schreef vorig jaar nog twee vergelijkbare ritten op zijn naam. De ervaren Italiaan van UAE Emirates kende vanwege hartproblemen een moeizaam begin van het seizoen, maar lijkt net op tijd topfit voor de Giro. In de Ronde van Romandië spurtte hij al twee keer naar een dichte ereplaats en zaterdag werd hij keurig zeventiende in de openingstijdrit in Turijn.

Diego Ulissi was vorig jaar nog succesvol in de Giro – foto: Cor Vos

Onze laatste ster gaat naar Patrick Bevin, die dit seizoen uitstekend op dreef is en in de Ronde van Romandië al zijn snelle benen liet spreken. Winnen bleek net iets te hoog gegrepen, de snelle Nieuw-Zeelander van Israel Start-Up Nation werd tweede én derde in een etappe. Maar kan hij nu wel de hoofdvogel afschieten?

Verder zijn er nog een pak outsiders die maandag kunnen zegevieren, maar dan moet onderweg wel alles meezitten. Denk aan Tony Gallopin en Andrea Vendrame (AG2R Citroën), Ruben Guerreiro en Alberto Bettiol (EF Education-Nippo) en Andrea Pasqualon van Intermarché-Wanty-Gobert. Astana-Premier Tech heeft met Gorka Izagirre en Luis Léon Sánchez nog twee rasaanvallers in de gelederen. Bahrain Victorious heeft met Matej Mohorič, Jan Tratnik en Pello Bilbao ook meerdere troeven om uit te spelen. Dit lijkt ons bij uitstek een etappe voor Bilbao om iets te proberen.

Is dit een etappe voor Bauke Mollema?  foto: Cor Vos

Wat kunnen we verder verwachten van Belgisch kampioen Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), de immer onvoorspelbare Thomas De Gendt en diens ploeggenoot Stefano Oldani (Lotto Soudal), man-in-vorm Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert) en de voor Israel Start-Up Nation uitkomende Davide Cimolai? En is dit een etappe voor Bauke Mollema (Trek-Segafredo) om iets te proberen? En wat met zijn ploegmakker Gianluca Brambilla?

De finale van maandag is normaal net iets te zwaar voor een sprinter als Giacomo Nizzolo, al doen we er toch verstandig aan om de regerend Europees- en Italiaans kampioen niet te onderschatten. Ook Ewan is niet volledig kansloos, maar de Australiër lijkt niet zo goed als tijdens de voorbije Milaan-San Remo. Toen maakte hij indruk op de korte klimmetjes, al is de finale van maandag nog wat zwaarder dan de Cipressa en de Poggio.

Hou ook maar rekening met een verrassingsaanval van Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick-Step) of BORA-hansgrohes Felix Großschartner. UAE Emirates kan in de finale meerdere renners uitspelen met, naast Ulissi, ook nog Davide Formolo, Valerio Conti en Alessandro Covi.

Is deze etappe wel of niet te zwaar voor Ewan? – foto: Cor Vos

Bij een ware afvallingskoers komen renners als Dan Martin, Matteo Fabbro en Marc Soler bovendrijven en in de Giro is het ook altijd uitkijken naar de Italiaanse ProTeams. Niet alleen voor de ontsnapping van de dag, want misschien zijn renners als Giovanni Visconti, Enrico Battaglin (Bardiani-CSF-Faizanè) en Natnael Tesfatsion (Androni Giocattoli-Sidermec) in staat om een mooie ereplaats uit de brand te slepen.


Favorieten volgens WielerFlits 
**** Peter Sagan
*** Gianni Moscon, Diego Ulissi
** João Almeida, Jhonatan Narváez, Fabio Felline
* Nick Schultz, Gianni Vermeersch, Patrick Bevin, Mikkel Honoré

Giro 2021: Deelnemerslijst


Weer en TV

Een regenjasje is geen overbodige luxe, aangezien de renners de etappe zullen afwerken in regenachtige omstandigheden. De gemiddelde temperatuur zal schommelen rond de 18 graden Celsius. Er staat een zwakke wind. Eurosport 1 en de Eurosport Player zenden de rit van start tot finish uit. Het betekent dat de uitzending al om 12.20 uur begint.


RIDE Magazine
83 Reacties
Sorteer op:
9 mei 2021 19:19
Dat laatste 'klimmetje' van 1km aan 7%, heeft wel een flinke uitschieter naar 12% richting het einde. Helemaal met die regen kan het een mooie etappe worden!
    9 mei 2021 23:39
    Precies. Ik zeg: Remco Evenepoel voor een solo aankomst. Moet een makkie zijn!
    10 mei 2021 00:13
    @Schildpadhoofd, dat geldt natuurlijk voor iedere etappe.Hij stelde ernstig teleur vandaag.

    Volgens mij kan Ganna dit parcours prima aan. Zie hem het roze niet zo maar opgeven,
9 mei 2021 19:26
Als een ploeg er zin in heeft, dan is het waarschijnlijk geen sprint met een groter peloton.
Als er al gesprint zal worden voor de overwinning.
9 mei 2021 19:27
Mooie kans voor Lorenzo Fortunato.
9 mei 2021 19:28
Kan een leuke etappe worden inderdaad.
Maar om de etappe uit te zenden van begin tot eind lijkt mij een beetje overbodig.
    9 mei 2021 19:41
    Doen ze elke dag, kwantiteit boven kwaliteit bij Eurosport.
    9 mei 2021 19:46
    Je bent niet verplicht de hele etappe te kijken.
    9 mei 2021 19:57
    Zou iemand vandaag van start tot finish hebben zitten kijken? Na nog geen 5 minuten was al duidelijk dat de tv nog een paar uur uit kon.
    9 mei 2021 20:01
    Toch prachtig dat gelul over ooievaars, gebak en de vriendin van Egan Bernal? Met daarnaast de beelden uit de regio, fungeert het prima als achtergrondbezigheid op de zondagmiddag.
    9 mei 2021 20:08
    Kroon is een legend. Ik bemerk dat ik eigenlijk Wuyts en met name deCauwer niet meer aankan met hun overdreven in de koers geïnteresseerde gewauwel en diepgaande duidingen sinds Karsten er is. Ongeacht hoe goed ze het allemaal zien en snappen. Wat er gebeurt zie ik zelf wel en duiden en beschouwen doe ik hier.
    9 mei 2021 20:17
    Geef mij ook maar Kroon als commentator.
    9 mei 2021 20:20
    Hier ook een enorme fan van het duo Kroon/Vanbelleghem. Lekker luchtig. Vind de wisselwerking tussen de 2 richting het geniale aanzitten. Zo kom je de middag prima door
    9 mei 2021 20:24
    Karsten en Jeroen maken het waard om ook bij saaie etappes zoals vandaag in te schakelen.
    9 mei 2021 23:20
    Jeroen is enthousiast maar komt niet al te snugger over. Voor degenen die de Eurosport Player hebben kan ik ZEER aanbevelen de AGR van 2019 nog eens terug te kijken, de laatste 10 km. Dan hoor je hoe Jeroen de plank regelmatig volledig misslaat en hoe Kroon de situatie haarfijn aanvoelt, ook na de finish.

    De Cauwer en Kroon zijn mijn favorieten.

    Wuyts ziet door zijn nationalisme alles, helaas, door een waas.
    10 mei 2021 00:10
    @Romans, ik heb ooit mogen luisteren naar Wuyts en de Cauwer die tijdens een Giro etappe een minuut of toen bediscussieerden hoe lang het duurt voordat en weggegooide bananenschil afgebroken is in de natuur. Onderschat de heren niet.
    10 mei 2021 06:47
    Je bent niet verplicht te kijken en ik vind het heerlijk hoor! Thuiswerken met de giro op de achtergrond, zonder geluid dan wel. Houden zo!
    10 mei 2021 09:56
    Wuyts heeft nooit de Giro becommentarieerd
    10 mei 2021 10:35
    Gewoon ter info: zijn er ook belgen die graag luisteren naar Kroon/Vanbelleghem?
    Want ik kan eigenlijk niet lang luisteren naar hun. Ben totaal geen fan van hun commentaar of 'expertise' die echt vaak volledig verkeerd zit.
    Met als dieptepunt wel de Giro van vorig jaar. Ik ga volledig akkoord dat Wuyts en zijn chauvinisme (voornamelijk Van Aert) gigantisch storend is (zelfs als belg zijnde). Maar Kroon deed eigenlijk volledig hetzelfde vorig jaar in de Giro met Kelderman, waardoor hij ook vaak de grootste onzin uitkraamde.

    Maar ook gewoon gisteren, eigenlijk hebben ze in de sprint niets meer gezegd dan Ewan zit ver en Merlier wint, ze hadden zelf live nog niet de situatie Gaviria gezien.
    Daar zit een Jose decauwer toch wel mijlenver voor. Die ziet echt wel alles in de koers en sprint en hoor je hem al vaak zeggen, die zit ingesloten, die trein neemt over etc..
    10 mei 2021 11:19
    Inderdaad echte legends, die Jeroen en Karsten. In de eerste etappe schatten ze op 500 meter van de streep op basis van hun gevoel (????) in dat Ganna het niet gaat halen. Niet ratio, maar gevoel is hun raadgever. Ze waren zeker afwezig bij het vak 'rekenen' op school. Als je van wat oppervlakkig gezwets zonder enige serieuze wedstrijd of historische duiding (tenzij letterlijk voorgelezen uit een boekje) houdt, zit je bij deze twee heren gebakken. Voor al het andere adviseer ik toch een andere taal of een andere zender op te zetten.
    10 mei 2021 11:43
    Kletskoek. Ze baseerden zich op de tijdmeting van Ganna met nog 2km te gaan. Daar leek het er inderdaad allerminst op, dat hij het zou gaan halen. Tussendoor kwam Evenepoel binnen. Toen ze terugschakelden naar Ganna werd meteen duidelijk dat hij het wél ging halen. Daar deden ze vervolgens dan weer heel luchtig over, dat wel.

    Kroon heeft zich steeds gebaseerd op tijdmetingen, als hij een voorspelling deed. Alleen bij Ganna zat hij er naast.
    10 mei 2021 11:52
    Klopt dat Kroon er alleen bij Ganna naast zat en bij de anderen die voor hem reden, de berekening/inschatting juist maakte. Het was bij het passeren van het 500 meter bordje geen twijfel dat Ganna het ging halen met nog 45 seconden tot de tijd van Affini. Vervolgens zegt Karsten dat hij het niet gaat halen. Een blunder op een zeer onhandig moment.
    10 mei 2021 13:48
    @xstinc: Stoere praat als kletskoek uitslaan, maar je niet aan de feiten houden. Beetje onnozel. Laatste kilometer en ook de opmerkingen van Karsten en Jeroen op 500 meter zijn gewoon terug te kijken. Ze zeggen het letterlijk..... Jij verkondigt hier grote kletskoek, want ook op 2 kilometer was het al lang duidelijk dat Ganna het ging halen. Hij werd massaal tegen 1.1 verhandeld op de gokmarkten.
    10 mei 2021 15:55
    @Massimo: Ik denk dat ik quasi elke Sporza-combinatie liever bezig hoor dan Jeroen en Karsten. Enkel Ruben Van Gucht is wat gelijkaardig qua niveau. Ook het Engelstalige Eurosport-commentaar vind ik een stuk beter. Aan de andere kant hebben ze bij de Nederlandstalige Eurosport nog veel ergere duo's dan hen 2 ook.

    Eerlijk gezegd vind ik een vergelijking van Sporza met Eurosport (NL) een beetje als de vergelijking tussen een kwaliteitskrant en een roddelmagazine. Wil je zaken bijleren, diepgaande analyses en veelal serieuze kennerspraat, dan stem je af op Sporza.

    Wil je meer (heel verre) randverhalen, eindeloos getater en stoort het je niet dat je meer van de koers (her)kent dan de commentatoren en zij (en hun reclame) zich eindeloos herhalen, dan kan je eerder bij Eurosport NL terecht.

    Voor mij wint Sporza met mijlenverre voorsprong, alleen zouden Wuyts en Van Gucht iets spaarzamer mogen zijn met de aandacht voor respectievelijk Van Aert en Kopecky. Extra aandacht voor de Belgen moet, als Belgische nationale omroep zijnde, maar die twee gaan daar weer iets te ver in, zelfs voor mij als Vlaming. Maar puur qua koerskennis en interessante, relevante verhalen steken zij er zover bovenuit dat dat maar een klein vlekje op hun blazoen is.
9 mei 2021 19:55
Voor een succesvolle ontsnapping zal het nog wel te vroeg zijn, sprint met een man of 50 wellicht. Kijken of Sagan daar bij zit - waarschijnlijk wel
9 mei 2021 20:06
Typische Mohoric-etappe
9 mei 2021 20:15
Is dit niet gewoon voor Ewan? Hij zat er in MSR ook gewoon bij.
9 mei 2021 20:38
Waarom vergeet Wielerflits hier Nizzolo? Vandaag 2de en een topper in de heuvels.
    9 mei 2021 20:40
    Die zal wel weer tweede worden inderdaad.
    9 mei 2021 20:43
    +1 lijkt me een topfavoriet
    9 mei 2021 21:10
    Nizzolo wordt gewoon genoemd hoor.
9 mei 2021 20:46
Bijzonder lastig te voorspellen etappe, in die mate zelfs dat ik geen voorspelling durf te doen.
    9 mei 2021 22:02
    Dat is nog eens een aanbeveling, RV - ik ga er voor zitten.
    10 mei 2021 00:01
    Doe maar Roman, iedereen snakt naar jouw voorspelling!
    10 mei 2021 00:14
    Ok dan.

    Met 1 sterke partij die de trui wil behouden en 2 die hem kunnen pakken zal het het karakter van een klassieker krijgen morgen. Mogelijk al met ak slachtoffers die deze dadendrang onderschatten en denken rustig mee te rijden op driekwart het peloton in.
    10 mei 2021 12:29
    We gaan het zien, iig sportieve reactie
9 mei 2021 20:59
Heb het voorgevoel dat DQS er wel een patat op wil geven om vast wat tijd terug te winnen. En dan in etappe 4 het roze overnemen met Almeida of kleine Eddy.
    10 mei 2021 09:50
    Dan moeten ze het vandaag bij een klein Pat-tatje houden, anders pakt 'Der Eddy' 'm vandaag al :)
9 mei 2021 21:00
Als Sagan iedereen op de grond beukt in de laatste kilometers zou hij wel nog eens kunnen winnen!
9 mei 2021 21:25
Ik vind die heuvels nu niet zo enorm uitdagend. Verwacht toch gewoon een sprint, er zullen wel wat snelle mannen sneuvelen, maar verwacht er toch veel meer dan enkel Sagan.
    9 mei 2021 21:29
    Bora gaat wel dunnen hoor, ben benieuwdof merlier dan bijblijft
    9 mei 2021 22:33
    Dit lijkt me een zwaardere finale dan pak 'm beet Milaan San Remo. De kans dat de Merliers en Groenewegens er nog bij zitten lijkt me uitgesloten. Hooguit renners als Vendrama, Nizzolo kunnen dit overleven.
    10 mei 2021 09:55
    2100 hoogtemeters, vooral in de laatste helft... Dat is toch pittig hoor!
9 mei 2021 21:27
Gezien De Gendt Mohoric er heeft opgelegd op de Montjuïc onlangs, zou ik hem 1 of 2** toekennen.
9 mei 2021 21:41
Eens kijken of de klassementsmannen bij de les zijn morgen als de wolfjes koers gaan maken.
9 mei 2021 22:11
Even kijken wie kort staat in het klassement en geen bedreiging vormt...... Cavagna op afspraak
    9 mei 2021 22:16
    Zou mij niet verbazen.

    DQS is namelijk altijd al een ploeg geweest die gewoon zoveel mogelijk beertjes voor in de bus wil hebben. Daar telt niet enkel de laatste trui in Milaan, maar ook alle eerdere truien en overwinningen. Publiciteit voor de sponsor is uiteindelijk wat telt.

    Zal er vooral van af hangen of Ganna (en Ineos) de trui zomaar wil afgeven. En dat lijkt me moeilijk voor een Italiaan in Italie....
9 mei 2021 22:34
Karsten is een prima commentator, deskundig en objectief. Jammer dat collega Jeroen hem wel eens een beetje " afzeikt". Overigens valt het voor de beide mannen niet mee om de hele etappe te verslaan. Als kijker kun je nog even wegdutten, maar zij moeten toch alert op hun plaats blijven. Wordt wel weer drie weken genieten!!
    9 mei 2021 22:43
    Die twee zijn elkaar daarbij prima waard, met doorgaans de luisteraar als winnaar. Soms is het wat ongemakkelijk, maar dan vooral andersom.
10 mei 2021 00:19
Natnael Tesfatsion.

Of wellicht een leuke uitval van BIlbao.
10 mei 2021 07:25
Moscon of Ulissi, ik denk dat de redactie het scherp ziet.
10 mei 2021 08:19
Schrijf Bettiol ook maar op voor vandaag. Toonde in de tijdrit al in vorm te zijn en wil ongetwijfeld graag eens in het roze rijden.
    10 mei 2021 10:02
    Doet hij dat (buiten de Giro) niet elke dag al?
10 mei 2021 08:42
Bij het gerenommeerde Feltet.dk denken ze heel anders over deze etappe en wie de favorieten zijn. En regen kan ook betekenen voorzichtig aan en geen risico nemen voor mensen met AK aspiraties, in dat geval zijn sprinters geen overbodige luxe. Tis maar net hoe je het bekijkt.
10 mei 2021 09:06
Voor vandaag :

Sagan (c)
Nizzolo
Merlier
Moscon
Bettiol
Mohoric
Almeida
Cavagna
...
Ewan, Schultz, Evenepoel of Bevin (zou ziek afgestapt zijn in Romandië, heb ik dus schromelijk gemist)
10 mei 2021 09:12
Ik zou het vreemd vinden als Ganna vandaag zomaar het roze weggeeft, gisteren sprintte hij nog wat boni's mee.
    10 mei 2021 10:41
    Dat was - naar eigen zeggen - om wat seconden weg te kapen voor Evenepoel, in dienst van Bernal.
    10 mei 2021 10:56
    Op die fiets, nou ik denk dat het een gevalletje het mes snijdt aan twee kanten was dan. Die wil echt nog wel een dagje in het roze.
10 mei 2021 09:34
Goede test voor Dekker.
10 mei 2021 09:36
Mochten de afdalingen er nat bijliggen, misschien voor de concurrentie een kans om RE te testen?
10 mei 2021 09:41
Heel benieuwd naar de weersomstandigheden, vandaag en vooral dinsdag. Morgen is het in dit gebied compleet noodweer met tientallen mm regen. Zou zo maar een afgelasting kunnen zijn van een gehele etappe.

Reacties zijn gesloten.