Peter Sagan keert in Benelux Tour terug in koers

zaterdag 28 augustus 2021 om 12:32
Peter Sagan keert in Benelux Tour terug in koers

foto: Cor Vos

Peter Sagan keert terug in het peloton in de Benelux Tour, die maandag begint. De Slowaak van BORA-hansgrohe is hersteld van de knieoperatie die hij moest ondergaan na een harde val in de Tour de France.

Sagan kwam in de derde etappe van de Tour de France hard ten val, samen met Caleb Ewan. De gevallen Slowaak kon ondanks een bloeduitstorting en een diepe snee in eerste instantie zijn weg vervolgen. Hij bleef last houden van een knieblessure en verscheen in de twaalfde rit niet meer aan de start. Hij liet zich opereren en moest daardoor de Olympische Spelen van Tokio aan zich voorbij laten gaan.

Voor Sagan wordt het zijn derde deelname aan de Benelux Tour, na eerdere optredens in 2016 en 2017. In allebei de jaren keerde hij telkens met twee etappezeges terug uit de ronde door België en Nederland. Bovendien stond hij in 2016 op het eindpodium, als derde in het klassement achter Niki Terpstra en Oliver Naesen. Hij wordt omringd door zijn broer Juraj, Wilco Kelderman, Erik Baška, Maciej Bodnar, Daniel Oss en Lukas Pöstlberger.

Selectie BORA-hansgrohe voor de Benelux Tour (30 augustus-5 september)
flag-sk Peter Sagan
flag-nl Wilco Kelderman
flag-sk Erik Baška
flag-pl Maciej Bodnar
flag-it Daniel Oss
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-sk Juraj Sagan

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 28 augustus 2021 om 12:37

Kelderman dr ook bij, toch een wat vreemde bever in een ploeg wat helemaal rond Sagan is opgesteld.

Melkzuur 28 augustus 2021 om 12:50

100% zeker weet je ’t nooit, maar het zou me verwonderen als Sagan nog een kans op eindwinst heeft na de Ardennen-rit (en de tijdrit). Kelderman vermoedelijk wel.

Headlines

Materiaalzone

Populair