Perichon breekt sleutelbeen na botsing met fan

Perichon breekt sleutelbeen na botsing met fan

Perichon ten aanval op een onverharde strook - foto: ASO/B.Bade

woensdag 9 maart 2016 om 15:49

Pierre-Luc Perichon wist de finish in de etappe van dinsdag tijdens Parijs-Nice niet te halen. De Fransman van Fortuneo-Vital Concept kwam op tien kilometer van de meet in botsing met een toeschouwer en kwam daarbij hard ten val. Hij liep onder meer een gecompliceerde sleutelbeenbreuk op.

Tegenslag voor Fortuneo-Vital Concept
Perichon trok tijdens de onverharde stroken van maandag nog ten aanval in de volle finale. Een dag later lag hij op hetzelfde aantal kilometers voor de meet in de ambulance. “Pierre-Luc heeft een gecompliceerde breuk overgehouden aan zijn linker sleutelbeen”, legt teamarts Jean-Jacques Menuet uit aan Cyclingnews. “Donderdagmiddag volgt een operatie bij een schouderspecialist in het Clinique du Parc in Lyon. Hij heeft daarnaast vele verwondingen over zijn gehele lijf, waardoor hij nog ter observatie in het ziekenhuis ligt. Bij een breuk zoals deze, is het normaal – complicaties buiten beschouwing gelaten – dat een renner vier weken buiten competitie is.” Ook Eduardo Sepúlveda is namens de Franse ProContinental-formatie met een polsbreuk lange tijd uit de roulatie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Daan° 9 maart 2016 om 16:27

Ai, sneu! Ben ook benieuwd hoe het met die fan gaat, was te zien in de live-uitzending. Was sneu om te zien dat er in eerste instantie alleen oog was voor die renner.

0
Lalsacien 9 maart 2016 om 16:36

Was inderdaad benieuwd welke renner het was die op de toeschouwer was gebotst. Jammer voor Périchon, leek in vorm.
Hoe is het met de toeschouwer?
Trouwens de reclame voor Campagnolo die hierboven in beeld verschijnt zit vol met taalfouten.

0
Arema Pro Cycling Team 9 maart 2016 om 16:37

Die toeschouwer lag ook op de grond met pijn, maar die zal wel niet in het medisch bulletin voorkomen. ..

0
sven241 9 maart 2016 om 16:46

@Daan De dokter keek ook even hoe het met die man was. Voorderest leek het een beetje ongelukkig. Smalle weg en Perichon werd waarschijnlijk op een ongelukkig moment een beetje van de weg gedrukt.

0
reusjen 9 maart 2016 om 17:01

@lalsacien
Het was juist precies andersom, de 1e minuut zaten er 3 man om de toeschouwer heen en lag perichon alleen 2 meter verderop.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone