Peeters: “We gaan Sagan niet in de kaart spelen”

woensdag 29 maart 2017 om 14:39
Peeters: “We gaan Sagan niet in de kaart spelen”

Peter Sagan hoeft zondag in de Ronde van Vlaanderen niet te rekenen op veel assistentie van Quick-Step Floors. Ploegleider Wilfried Peeters wil de voor Bora-hansgrohe koersende wereldkampioen absoluut niet in de kaart spelen en is bereid om daarvoor risico’s te nemen, vertelt hij aan Cyclingnews.

“Wij gaan proberen om te winnen, maar als wij niet winnen dan verliest hij”, vertelt Peeters met een grijns. “Waarom zouden we teveel respect hebben voor Sagan? Ik zeg niet dat we niet met hem samen gaan rijden, maar we geven geen honderd procent steun, dat is iets anders.”

Hoewel Quick-Step Floors een sterke selectie op de been kan brengen, weet Peeters dat Sagan en Greg van Avermaet zondag de favorieten zijn. “Je ziet dat zij momenteel sterker zijn dan de rest. Het is niet zeker dat een van hen zondag wint, maar ze zijn zeker de favorieten. Daar moeten we eerlijk in zijn.”

“Wij hebben binnen onze ploegen meerdere troeven die we uit kunnen spelen. Soms is dat een voordeel en soms ook een nadeel.”

Terpstra
In Gent-Wevelgem belandde Niki Terpstra afgelopen zondag in de kopgroep, maar op het moment dat Van Avermaet en Jens Keukeleire wegreden, hield Terpstra de benen stil. Dat kwam hem op stevige kritiek van Sagan te staan, die vond dat de Nederlander een ‘goedkoop spelletje’ speelde.

“Ach, dat soort woorden zijn we van hem gewend”, zegt Peeters, die wel kritisch kijkt naar de eigen ploeg. “Elke keer dat je niet wint, is er iets dat je beter had kunnen doen.” Volgens de ploegleider was er sprake van ‘miscommunicatie’. “Het is niet altijd duidelijk wat je via de radio vertelt aan de renners. Als je op televisie naar de koers zit te kijken, is het altijd duidelijker dan in de ploegwagen.”

Dit artikel delen:

85 Reacties

sjabu72 29 maart 2017 om 14:42

Met andere woorden: als we zelf niet kunnen winnen, gaan we alles doen om Sagan te laten verliezen….

JasperMollema 29 maart 2017 om 14:43

Dan zal van Avermaet de lachende 3de zijn!

Koersmaniak 29 maart 2017 om 14:43

Wij gaan proberen om te winnen, maar als wij niet winnen dan verliest hij”
Ze gaan maw rijden om Sagan te doen verliezen, door ofwel zelf te winnen of iemand anders te laten winnen

Sephiroth 29 maart 2017 om 14:45

goh, daar gaat GvA alweer de lachende 3e worden lijkt het. Doet wel wat af aan een overwinningen hoor, winnen omdat je competitie onderling aan het bakkeleien is.

LyndaLid 29 maart 2017 om 14:46

Als ik nog niet 100% voor Sagan was, dan hoop ik nu wel helemáál dat hij die hele ploeg inpakt.

Wat zou het geweldig zijn als ie ze allemaal uit het wiel knalt op de Kwaremont of Paterberg, en dat het liefst nog even zwaaien naar Terpstra en een blaaskusje aan Peeters. Wat een onsympathieke gozer is dat toch, en die foto is er ook eentje van “verzekeringsverkoper die je een oor aan wilt naaien”.

Van Avermaet tegen Sagan, laat dat maar het duel worden zoals Boonen en Cancellara destijds. En dan mag Sagan Van Avermaet vernederen op de Kwaremont zoals Cancellara destijds met Boonen deed op de muur.

sjabu72 29 maart 2017 om 14:47

Dat ze allemaal eerst maar zien dat ze Sagan kunnen volgen als hij eens doortrekt op 30 km van het einde of zoiets.

wielrenner 29 maart 2017 om 14:50

Haha, daar heb je hem weer!

flashke 29 maart 2017 om 14:51

Dus Peeters zegt hier, en ik citeer letterlijk “Wij gaan proberen om te winnen, maar als wij niet winnen dan verliest hij”.
Optie 1: iemand van QS wint, dus Sagan verliest.
Optie 2: iemand van QS wint niet, Sagan zal ook verliezen, volgens Peeters.
Tja Sagan kan dus evengoed gewoon niet starten.

AWestie 29 maart 2017 om 14:51

Bij het artikel van GvA zei ik dat ik de spierballentaal wel kon waarderen, maar dit vind ik wat flauwer. Sorry Q-S.

Scott Sunderland 29 maart 2017 om 14:55

Onsympathiek. Laat ze gewoon een sterke koers rijden en dan zien of ze kunnen winnen. Sagan kunnen ze misschien onschadelijk maken als ze echt hun best doen. Immers een van de sterkste ploegen. Maar het lijkt me zinvoller om zich te concentreren op winnen. Wellicht een podium zonder Sagan en zonder mannen van Peeters ??

Turtlehead 29 maart 2017 om 14:56

Samengevat: ‘we hebben eigenlijk geen idee hoe we zouden kunnen winnen’.
Kom op mannen, niet zo dommig. En vooral: niet van km 3 tot km 185 op kop rijden en alles regelen en daarna afhaken.

theking 29 maart 2017 om 15:03

Als quick-step niet wint verliezen ze altijd. Hebben verreweg de beste ploeg. Dit zie ik als alvast indekken voor wanneer de resultaten tegen vallen. Voor hen de grootste kans op succes toch. Parijs roubaix is moeilijker voor hen. Want daar mag alleen Boonen winnen en dat zal dit jaar moeilijker zijn dan vorig jaar. Toen werd Boonen onderschat. Dat zal dit jaar niet gebeuren.

Manuel Beltran 29 maart 2017 om 15:08

Niemand leest dat ie het met een knipoog zegt?

Orakel 29 maart 2017 om 15:11

Heerlijk! Dat maakt wielrennen zo mooi ten opzichte van veel andere sporten. Sagan en Van Avermaet zijn de topfavorieten, met Gilbert als een mooie derde. Daar is vrijwel iedereen het over eens. In vele sporten wint de beste. Wielrennen is anders. Quick Step anticipeert en weegt haar kansen. Schijnbaar zijn ze tot de conclusie gekomen dat een afvalkoers waarbij de sterkste 5 overblijven géén gunstig scenario is voor de ploeg. Peters suggereert dat de tactiek wordt om zelf flink aan te vallen en het dichtrijden van gaten over te laten aan Sagan. Dat is mooi, dat is ploegentactiek. De enige zwakte van Sagan is een niet zo sterke Bora-ploeg. QS suggereert om Sagan op die zwakte aan te vallen. Legitiem en goed bedacht. Aandachtspuntje is natuurlijk wel dat de Quick Step kopmannen sterk genoeg zijn om Sagan te volgen op het moment dat hij zelf aanvalt.

robotour 29 maart 2017 om 15:14

Doet alleen Quick Step – Sagan en Van Avermaet mee ? De rest doet er zeker niet toe ?
Volgens mij hebben Trek, Lotto Soudal, Katusha ook nog wel plannen voor zondag.

Kirsipuu 29 maart 2017 om 15:22

Mooi dit. Sagan weet natuurlijk dat zijn ploeg zijn zwakste punt is. Vandaar zijn actie tegen Terpstra afgelopen zondag, Sagan wil Quick Step dwingen de koers te blijven maken door de publieke opinie zo te sturen. Sagan weet ook dat alleen Quick Step een scheve situatie met BMC mannen voorop nog recht kan breien. Peeters zegt nu ‘je zoekt het zelf maar uit maat!’. Mooi.

Als zondag Gilbert en Sagan voorop raken met Van Avermaet in de achtervolging, reken dan maar dat Philippe gewoon door rijdt.

peervaneynthoven 29 maart 2017 om 15:24

De 2e hands autoverkoper zonder stropdas. Of verkoopt ie (laminaat) vloertjes en praatjes? Ik hoop zo dat Sagan wint, ik kan het niet voor me houden(en QS verliest, maar dat zeg ik met een knipoog).

TykkeThor 29 maart 2017 om 15:35

Wat probeert hij hier nou mee te zeggen? Gaan ze Sagan in hun graf meetrekken? Dit zal voor Van Avermaet of Degenkolb toch ook gelden mag ik hopen.

nederbelg 29 maart 2017 om 15:38

Kunnen we zondag voor één keertje rijden zonder oortjes? Van Avermaet en Sagan klaren het zo ook wel, net als Gilbert: racen en niet omkijken.
Peeters kan dan hoogstens van achter zijn stuur wat verontwaardigde armbewegingen maken…

Romāns Vainšteins 29 maart 2017 om 15:42

Volgens mij loopt ie gewoon te stoken, dat hoort er bij.

Ab Normaal 29 maart 2017 om 15:43

@Manuel Beltran
Nee

Sephiroth 29 maart 2017 om 15:44

Lijkt me super nederbelg :)

Explorer 29 maart 2017 om 15:46

Misschien wint er wel helemaal iemand anders. Vanmarcke bv petertje en greg moeten het maar waar maken.

schipperaar 29 maart 2017 om 15:47

@ll
Hoe eenzaam kan het zijn aan de top met het gekrioel van de serpenten onder je. Sagan heeft veel meer troeven in huis, kan de quick step als geen ander tussen die houten klazen en als ie weg is zien ze hem nooit meer terug omdat geen hond gaat werken voor die ordinerre vloerders. Laten we hopen op een nieuwe communicatiemis bij Patrick en op een solo met een dikke min voorsprong.

Chaba 29 maart 2017 om 15:52

Quickstep moet gewoon wederom aanvallen en de koers hard maken ver voor de meet om het kaf van het koren te scheiden. Dan zit Sagan snel alleen en gaat het heel moeilijk worden.
Ik verwacht sowieso van Avermaet als winnaar. Hij heeft wel een degelijke ploegm QS mist de echte topfavoriet die het Sagan of GVA het lastig kan maken en mensen kijken teveel naar Sagan waardoor hij wederom niet wint.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair