Pedersen erkent meerdere in Kooij: “Verslagen door iemand die sneller was”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 9 maart 2023 om 18:00

Pedersen erkent meerdere in Kooij: “Verslagen door iemand die sneller was”

Mads Pedersen heeft donderdag niet zijn tweede etappe van Parijs-Nice kunnen winnen. De Deen werd verslagen door Olav Kooij, maar kon leven met die uitslag. “Ik ben vandaag verslagen door iemand die sneller was”, zei hij na afloop voor de camera van Cycling Pro Net.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben een beetje teleurgesteld”, begon Pedersen. “Het is altijd mooier om te winnen dan om tweede te worden. Maar Kooij kwam zo snel aan het einde, dat ik geen moment heb gedacht dat ik zou winnen. Chapeau voor hem en zijn snelheid.”

Hoe ging de laatste kilometer? “Het was hectisch. Er was een rotonde en toen we daar doorkwamen was er ‘verkeersmeubilair’. Ik weet eigenlijk niet of ik het zo moet noemen, het was gewoon een obstakel op de weg. Ik verloor Kirsch een beetje. Maar vanaf daar was het behoorlijk rechttoe-rechtaan. Dus geen excuses: ik ben vandaag verslagen door iemand die sneller was.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2023 18:49
Nee, het zou wat zijn mocht hij à la Trump ontkennen en vanavond met een groep woeste Denen het Jumbo Hotel bestormen.
    9 maart 2023 20:20
    Nou heb je even te veel Vikings gekeken;)
    9 maart 2023 23:36
    Is iemand sportief, nog niet goed?
9 maart 2023 21:46
Of Asterix en Obelix :)
10 maart 2023 10:42
verslagen door iemand die sneller was, hoe is het mogelijk zeg,, als je verslagen wordt door iemand die langzamer is dat is pas wereldnieuws,, wat een gelul zeg.

Reacties zijn gesloten.