Pedersen bezorgt Denemarken eerste zege in Nation’s Cup U23

Pedersen bezorgt Denemarken eerste zege in Nation’s Cup U23
zondag 27 maart 2016 om 15:20

Mads Pedersen heeft Gent-Wegelgem Kattekoers U23 2016 gewonnen. De 20-jarige Deen versloeg in de straten van Ieper zijn medevluchters Anders Skaarseth en Gabriel Cullaigh, met wie hij in de slotfase waren weggereden.

Van de Klundert in de aanval
Vlak na het startschot greep Koen van de Klundert de mogelijkheid aan om zich te tonen in deze koers van het zwaarste niveau bij de beloften. Hij kreeg al snel acht man met zich mee. Samen met Niccolo Pacinotti (Italië), Simon Sellier, Damien Touzé (beiden Frankrijk), Yuriy Natarov (Kazachstan), Vladimir Ilchenko (Rusland), Alexander Geuens (regionale selectie Belgisch Limburg), Lars Haverals (regionale selectie Vlaams Brabant) en Oskar Nisu (Estland), vormde Van de Klundert (regionale selectie Zuid-West Nederland) de vlucht van de dag. Hun maximale voorsprong bedroeg nooit meer dan drie minuten, maar de negen wisten wel lang stand te houden.

Koers gemaakt in heuvelzone
Net voor de Moeren kwam grote favoriet Simone Consonni ten val en kort daarna brak het peloton in verschillende stukken, waarmee de Italiaan vrijwel direct was uitgeschakeld voor de dagzege. Na het eerste drieluik Baneberg-Kemmelberg-Monteberg, ontstond er een kopgroep van een twintigtal renners, met daarbij Lennard Hofstede. Kort daarna trok Jérémy Lecrocq ten aanval en dat was het teken voor Pedersen om over te steken. Hij kreeg de Sloveen David Per en Elie Gesbert (Frankrijk) met zich mee. Lecrocq moest bij de tweede passage van het drieluik klimmetjes passen, terwijl Skaarseth en Cullaigh op de Kemmelberg aansluiting vonden met de overige drie. De vijf reden samen richting de finish in Ieper, waar Pedersen de sterkste bleek.

Dit artikel delen:

3 Reacties

123poetertjes 27 maart 2016 om 17:02

Oliver Wood zal over een tijdje wel positief getest worden op toverkunsten.

nielsboy 27 maart 2016 om 20:50

Met Mads Pedersen heb ik het gevoel dat hij al jaren mee rijd, maar is altijd nog maar 20 jaar!!

ChefSpijker 27 maart 2016 om 22:44

In de war met Martin Pedersen wellicht? Die reed nog WorldTour bij oa Trek. Stond ook als een aardig talent te boek, maar daar is het nooit uitgekomen tussen de grote profs.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone