Pech voor Soler: Spanjaard breekt handwortelbeentje in Catalonië

dinsdag 2 april 2019 om 15:14
Pech voor Soler: Spanjaard breekt handwortelbeentje in Catalonië

foto: Cor Vos

De slotetappe van de Ronde van Catalonië heeft flink wat slachtoffers geëist. Zo kwamen Simon Geschke, Tony Gallopin én Romain Bardet niet ongeschonden uit de strijd. Maar nu blijkt ook Marc Soler last te hebben van fysiek ongemak: de 25-jarige renner heeft namelijk een handwortelbeentje gebroken.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Soler kwam – samen met de genoemde renners – ten val in de afdaling van de Montjuïc. De renner van Movistar bleek te zwaar gehavend om zijn weg te vervolgen. De Catalaan werd al snel overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar de artsen een gebroken handwortelbeentje constateerden.

Soler was bezig aan een zeer verdienstelijke Ronde van Catalonië. De klimmer stond na zes etappes tiende in het algemeen klassement. In zijn eerste twee rittenkoersen van het seizoen – de Tour Colombia 2.1 én Parijs-Nice – wist hij geen potten te breken. Het is niet bekend wanneer Soler weer een rugnummer kan opspelden.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jan Blokland 2 april 2019 om 16:46

Balen. Begon er net weer een beetje door te komen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone