Simon Geschke houdt breuk aan sleutelbeen over aan val in Ronde van Catalonië

maandag 1 april 2019 om 08:29
Simon Geschke houdt breuk aan sleutelbeen over aan val in Ronde van Catalonië

Geschke naast kopman Greg van Avermaet - foto: Cor Vos

Simon Geschke heeft bij zijn valpartij in de laatste rit van de Ronde van Catalonië zijn sleutelbeen gebroken. Direct na de valpartij werd hier al voor gevreesd en de doktoren van CCC Team hebben dit nu ook bevestigd.

De breuk is voor Geschke extra zuur aangezien hij in Catalonië net terugkeerde van een gebroken elleboog, welke hij had opgelopen bij zijn seizoensdebuut in de Ronde van Murcia.

Geschke was niet de enige renner van CCC Team die bij de valpartij betrokken was, ook Lukasz Owsian lag erbij. “Lukasz kwam weg met wat schaafwonden, maar bij Simon was meteen duidelijk dat hij naar het ziekenhuis moest”, luidt de verklaring van teamdokter Daniele Zaccaria.

Het totale herstel van Geschke wordt geschat op zes weken. Een datum of koers waarin hij zal terugkeren is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Scott Sunderland 1 april 2019 om 09:57

Zuur zeg ! Leuk voorjaar voor hem. Eerst de elleboog en dan het sleutelbeen. Wellicht wel weer op tijd fit voor de Tour.

0
Jean Dumas 1 april 2019 om 12:53

Bardet ribben gebroken, Soler een middenhandsbeentje, Barguil zwaar gebutst. De Tour loopt averij op.

0
Polleke 1 april 2019 om 15:38

Wat een knekelhuis is het wielrennen toch geworden, ik heb het al vaker gepost maar er gaat werkelijk geen wedstrijd voorbij zonder dat iemand zijn botten breekt…letterlijk…

0
Sjoerd Broers 2 april 2019 om 09:54

Dat is dubbel pech voor simon beterschap gewenst
e

0

Headlines

Populair

Materiaalzone