Ziekenboeg AG2R La Mondiale bomvol: Gallopin mist Vlaanderen

maandag 1 april 2019 om 19:21
Ziekenboeg AG2R La Mondiale bomvol: Gallopin mist Vlaanderen

Tony Gallopin - foto: Cor Vos (archief)

Er is bijna geen ruimte meer in de ziekenboeg van AG2R La Mondiale. De Franse ploeg zag deze week in de Ronde van Catalonië onder meer kopmannen Romain Bardet en Tony Gallopin uitvallen. Laatstgenoemde mist Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Gallopin viel in de slotrit van de Catalaanse ronde hard op zijn schouder. Onderzoek wees uit dat hij geen breuken had, maar dokter Eric Bouvat adviseert de Fransman wel om vier dagen rust te nemen. Hierdoor mist hij de grote klassiekers van deze week.

Bardet heeft na zijn crash in Catalonië kneuzingen in zijn borst en diverse wonden. De komende drie dagen zal hij getest worden en een scan ondergaan om een gebroken rib uit te sluiten. Pas hierna weet de ploeg meer over de duur van zijn herstel.

Domont, Latour en Vuillermoz
Om de lijst volledig te maken: Axel Domont brak vrijdag in Catalonië zijn heup en zijn sleutelbeen. Hij zit drie weken in het gips en kan de komende twee en een halve maand niet fietsen. Pierre Latour begint weer met trainen op de rollers, nadat hij in februari beide polsen brak op een training. Half april zal meer bekend zijn over zijn terugkeer. Alexis Vuillermoz heeft een terugslag. Hij kampt met een spier-peesblessure bij zijn hamstring en is voorlopig gestopt met trainen.

Goed nieuws is er ook, want Mathias Frank mag snel de ziekenboeg verlaten. De Zwitserse klimmer liep een hoofdwond op in Parijs-Nice, maar is hersteld en zal zijn comeback maken in de Ronde van het Baskenland van volgende week.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Krakowic 1 april 2019 om 19:36

Naesen zal het van Vandenbergh en Dillier moeten hebben voor ondersteuning. Naesen ook zo’n typische renner die bij QS waarschijnlijk al lang een mooie prijs gereden zou hebben. Ben bang dat hij in Vlaanderen ook net tekort gaat komen, al zal ie er vast weer dichtbij zitten.

0
koos verrek 1 april 2019 om 22:10

Moet ie maar nr QS gaan!

0
Krakowic 1 april 2019 om 22:28

Zou niet direct werken vrees ik. Bij QS hebben ze een perfecte hierarchie tussen de kopmannen. Stybar lijkt dit jaar op de eerste plek te komen. Op enige afstand gevolgd door Gilbert en Jungels met daarachter dan weer Lampaert. Alle vier beschermd, maar de één toch iets meer dan de ander vermoed ik. Naesen zou daar weer roet in het eten gooien omdat hij boven al deze mannen in de hierarchie zou komen (of misschien gedeeld op de eerste plek met Stybar). Maar denk dat dit de balans toch te veel zou verstoren.

0
Titaantje 1 april 2019 om 22:54

Volgens mij is de hierarchie bij QSI eerder: Wie zo slim is om als eerste weg te springen, wint veelal de koers. Mocht dat niet zo zijn, dan heeft de rest van wie nog bij de toppers kon blijven zoveel energie kunnen sparen dat het makkelijk afronden is. Dit jaar is Stybar duidelijk de beste in categorie 2 (Gilbert heeft nog niet echt bevestigd met de besten mee te gaan), terwijl Jungels goed is in de lange solo.

0
Krakowic 1 april 2019 om 23:10

Maar dan vind ik de renners in ‘categorie 2’ toch boven de renners in ‘categorie 1’ staan in de hierarchie. De categorie 1 renner lijkt eerder een renner te zijn die de koers moet openbreken en daarbij natuurlijk altijd ver kan komen of zelfs kan winnen. Ik denk dat ze Stybar dit jaar dan ook nergens zullen laten openen. Bovendien zullen renners als Jungels en Lampaert minder snel tot categorie 2 gaan behoren, omdat ze minder goed in staat zijn een koers af te maken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone