Pavel Bittner blijft Wessel Krul voor in Vredeskoers

vrijdag 4 juni 2021 om 17:04
Pavel Bittner blijft Wessel Krul voor in Vredeskoers

foto: Cor Vos

Pavel Bittner won vrijdag de eerste etappe in de Vredeskoers met aankomst in Rýmařov. De 18-jarige Tsjech van Team DSM Development Team bleek te sterk voor Wessel Krul en Jon Barrenetxea.

Een dag na de door Søren Wærenskjold gewonnen proloog stond er een pittige heuvelrit op het programma in deze Nations Cup-wedstrijd. Alleen op de drie beklimmingen in de eerste vijftig kilometer waren bergpunten te verdienen, maar dat betekende niet dat renners in de finale geen verschillen konden forceren.

Stijn Daemen deed in de laatste twintig kilometer een moedige poging om uit handen van het peloton te blijven. De Limburger had zelfs even een voorsprong van vijftig seconden, maar kon niet uit handen van het peloton blijven. Een groepje met Krul en Bittner had in de slotfase wel succes: zij zouden om de zege sprinten.

De Tsjechen controleren de koers – foto: Cor Vos

De 18-jarige Tsjech trok in die spurt aan het langste eind. Na een derde plaats in de Orlen Nations GP laat Bittner zo opnieuw van zich horen. Wærenskjold eindigde op de vijftiende plaats en behield zijn leiderstrui.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 4 juni 2021 om 17:23

Bittner was toch die dsm renner die zichzelf geblesseerd had nadat hij een automobilist wilde slaan oid?

0
FritsvanHoefelen 4 juni 2021 om 20:32

Jep. Fijn dat hij ook op de fiets kan raken

0
Marco Willems 4 juni 2021 om 17:34

“De 18-jarige Duitser”?
Bittner is toch echt een Tsjech

0

Headlines

Populair

Materiaalzone