Pauwels weet nog niet of hij doorgaat: “Hangt af van de rest van dit seizoen”

donderdag 6 december 2018 om 12:37
Pauwels weet nog niet of hij doorgaat: “Hangt af van de rest van dit seizoen”

foto: PhotoPress.be

Kevin Pauwels heeft nog steeds niet besloten of hij na dit seizoen doorgaat met veldrijden. De Kempenaar sprak aan de vooravond van dit veldritseizoen al openlijk zijn twijfels uit. Met de drukke decemberperiode voor de boeg, is hij nog steeds in het ongewis. “Het zal van de rest van dit seizoen afhangen. Ga ik nog goesting hebben om door te gaan of niet?”, vraagt hij zich af tegenover Het Nieuwsblad.

Het seizoensbegin was matig van Pauwels. Zijn vaste mecanicien geeft aan dat de crosser van Marlux-Bingoal na de zestiende plaats in de wereldbeker van Bern aangaf te gaan stoppen. De afgelopen weken kwam de 34-jarige Pauwels er doorheen. Hij werd zesde in Tábor en won de cross van Hasselt, waar hij optimaal profiteerde van de afwezigheid van onder meer Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

‘Nooit meer winnen is minder leuk’
Dat Pauwels geen veldritten meer wint, is voor hem lastig. “Het probleem is dat de jeugd sterker is geworden, en ik ben zwakker geworden”, oordeelt hij. “Vroeger won ik geregeld en nu bijna nooit meer. Dan is het minder leuk. Als ik zesde eindig, heb ik een goede cross gereden, maar dan ben ik nog altijd maar zesde. Dat is minder plezant.”

Voor ploegbaas Jurgen Mettepenningen van Marlux-Bingoal is het lastig in te schatten wat Pauwels gaat besluiten. “Het is te vroeg daar uitspraken over te doen”, zegt Mettepenningen, die een eventueel afscheid van Pauwels groot wil vieren. Toch houdt hij rekening met een ander scenario. “Als Kevin de resultaten van de voorbije weken doortrekt, zit een contractverlenging er zeker in.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

LucasR 6 december 2018 om 12:41

Ik hoop van harte dat de Dooie van Kalmthout er nog een paar jaar aan vastknoopt!

0
Emergo 6 december 2018 om 13:02

Zijn bijnaam was de Kleine.

0
Brabander 6 december 2018 om 13:09

De Dooie van Kalmthout haha
Las ook dat-ie na zijn carrière ‘zo min mogelijk wil doen’. Wat een markant figuur :)

0
Samlambeej 6 december 2018 om 13:14

Zijn bijnaam is De Stille van Kalmthout en dat komt omdat hij moeite heeft met andermans gevoelens en emoties in te schatten.

0
HennieK 6 december 2018 om 13:36

Begrijpelijk dat hij liever niet als pelotonvulling wil doorrijden. Was altijd wel een goede crosser, maar je kunt aan zijn verval ook goed zien hoe sterk de huidige crossgeneratie is. Het was mooi, maar het is tijd voor de aflossing.

0
Flanders 6 december 2018 om 16:09

Zal niet veel meer hoeven te werken , heeft zijn centen niet in een kous gestopt .

0
Mwielerfan 6 december 2018 om 18:00

Elk interview met pauwels is een verrijking van de cross. In de modder zelf voegt hij helaas niet zoveel meer toe

0
boenk 7 december 2018 om 05:26

Mbwa… hmja.

0
Reet Zweet 7 december 2018 om 12:07

Nooit fan geweest van Kevin, zeker niet in tijden met akkefietjes met Nys in Koksijde en Van Aert voor het WK van 2017 (?), maar ondanks de weinige uitleg zoekt hij wel zelden uitvluchten! Indien het niet betert zal hij dat de eer wel aan zichzelf houden en gaan genieten van “zo weinig mogelijk doen”.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone