Serge Pauwels: “Misschien vallen dit jaar de puzzelstukjes wel in elkaar”

Serge Pauwels: “Misschien vallen dit jaar de puzzelstukjes wel in elkaar”

foto: Sirotti (archief)

woensdag 10 januari 2018 om 21:28

Serge Pauwels begint dit jaar aan zijn vierde seizoen als renner voor Dimension Data. In gesprek met Sporza vertelt hij dat ook komend seizoen een ritzege in de Tour de France zijn belangrijkste ambitie is.

De 34-jarige Vlaming voelt zich duidelijk op zijn gemak bij de Zuid-Afrikaanse ploeg. Hij hoopt zijn contract nog eens te mogen verlengen. “Ik ben einde contract, maar zou hier graag bijtekenen. Liefst nog twee jaar. Ik wil nog zo lang mogelijk koersen. Ik kan hier de renner zijn die ik wil zien. Ik krijg veel vrijheid, dat is niet bij alle ploegen een evidentie. Je wordt al snel in een hokje geduwd”, legt hij uit.

Komend jaar hoopt hij weer in de Tour te kunnen pieken. Een ritzege in de Franse grote ronde is zijn grootste doel. In de aanloop hier naartoe rijdt hij onder meer de Ronde van het Baskenland en de Tour of Yorkshire. “Ik moet overal kansen proberen te grijpen, want die liggen niet dik gezaaid. Maar een ritzege in de Tour is het hoogste. Dat streepje staat nog niet achter mijn naam. Als je op mijn vijftiende had gezegd dat ik tweede geworden zou zijn in een Tour-rit naar de Ventoux, dan had ik meteen getekend. Maar het blijft toch jammer dat het me nog niet gelukt is te winnen. Misschien vallen dit jaar de puzzelstukjes wel in elkaar.”

Froome in de Tour
Over de zaak Chris Froome, en zijn oud-werkgever Sky, heeft Pauwels zijn mening paraat. “Sky heeft een perceptieprobleem en dat wordt gevoed door alle nieuwe verhalen. Ik denk persoonlijk dat de salbutamol die Froome nam onschuldig is, maar dat zal niet de mening zijn van het Franse publiek”, legt hij uit. Tijdens de Tour verwacht hij echter Chris Froome weer tegen te komen. “Het blijft natuurlijk gissen, maar ik verwacht dat Froome in juli gewoon aan de start van de Tour zal staan. Al kan ik me voorstellen dat het dan zwaar zal worden voor hem. Als je dan effectief onschuldig bent, is dat toch bitter.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

hardfietser 10 januari 2018 om 21:43

Hoop voor hem dat het dit jaar een keer mag gaan lukken. Dan kan hij de geschiedenisboeken in als Ritwinnaar van de Tour en dat kan hij dan mooi later aan zijn kleinkinderen zeggen. Waarvan akte!

Joachim 10 januari 2018 om 22:10

Pauwels is misschien wel de renner die ik het meeste een ritzege in de Ronde van Frankrijk gun. Altijd vriendelijk en verstandig, werkt er hard voor en slaagt er hoewel hij minder talent heeft dan vele anderen toch steeds in een hoog niveau te halen in de Tour, waar hij bovendien heel aanvallend koerst.

fustviking 10 januari 2018 om 22:12

"Als je dan effectief onschuldig bent, is dat toch bitter.”
Als … oké dan als is geldig dan is dat inderdaad bitter, maar wel absoluut noodzakelijk. Jammer ook voor Wout Poels, maar laten wij als wielerfans zomaar over ons heen lopen? Neen. Dit seizoen verdient elke Sky-renner te worden uitgefloten, dwarsgezeten en/of te worden gehinderd. Al was het alleen maar om voor eens en altijd de wielersport terug te halen naar de fans.

En verder on topic: Hup Serge!

zipp404 10 januari 2018 om 22:25

Dacht dat t om d’n Kevin ging

Mwielerfan 10 januari 2018 om 22:41

Dacht ook in eerste instantie aan Kevin, toen aan pauwels sauzen en toen herinnerde ik me het sporza artikel van vanmiddag.

titanio82 10 januari 2018 om 22:55

Mijn eerste reactie was, Kevin heeft nog nooit zoveel woorden achter elkaar gemompeld.

Samlambeej 10 januari 2018 om 23:06

Hahaha @titanio82 & @Mwielerfan

teunster 10 januari 2018 om 23:13

Sky heeft een perceptieprobleem… Haha hahahahahha! Serge gewoon lekker fietsen en win die etappe maar graag in het vervolg je mond houden want daar komt weinig zinnigs uit. Wat een prietpraat, ongelofelijk.

Scott Sunderland 11 januari 2018 om 01:02

Deze jongen heeft ook bij mij een hoge gunfactor. Prachtig als zijn opzet om eindelijk een Tour etappe te winnen zou slagen. Dit soort jongens maken de Tour minder saai met hun aanvalslust.

Japsie 11 januari 2018 om 08:08

Heb hem altijd een domme renner gevonden, wel sympathiek, maar onnozel. Deze uitspraken bevestigen deze beeldvorming ook omtrent zijn karakter.

Emergo 11 januari 2018 om 11:29

@Japsie Dit is ook een onnozele reactie.

Headlines

Materiaalzone

Populair