Paul Tabak stapt uit fusie Jo Piels-Parkhotel Valkenburg

Paul Tabak stapt uit fusie Jo Piels-Parkhotel Valkenburg

foto: Léon van Bon

donderdag 29 september 2016 om 14:55

Parkhotel Valkenburg-manager Paul Tabak gaat niet mee over naar Destil-Piels, de fusieploeg tussen zijn huidige team en Jo Piels. De Noord-Hollander begint met Monkey Town een nieuwe ploeg, die een Continental-licentie aanvraagt. Dat bevestigt Tabak aan WielerFlits.

Continental-team
De nieuwe formatie van Tabak gebruikt wielerclub Viking Waterland uit Purmerend als basis. Bovendien verdwijnt Parkhotel Valkenburg niet helemaal, want Tabak mag van een aantal facilitaire zaken blijven gebruikmaken. Samen met Monkey Town-eigenaar Edwin Groot – een groot wielerliefhebber – en ploegleider Dick Lof kwam Tabak deze week tot een overeenstemming om samen een nieuw Continental-team op poten te zetten. Monkey Town, een franchise in kinderspeelparadijzen, verbindt zich voor drie jaar aan de nieuwe ploeg.

Het Taiwanese CKT is aangetrokken als materiaalsponsor. Het nieuwe team gaat een mix zijn tussen jonge talenten en ervaren renners die zich al bewezen hebben op Continental-niveau. Een licentie op Continental-niveau is slechts nog een formaliteit; Monkey Town dekt de financiën af, waardoor de UCI snel goedkeuring zal kunnen geven.

Fusie gaat door
De fusie tussen sponsors Jo Piels en Parkhotel Valkenburg gaat door in een nieuwe stichting. Dat betekent dat alle huidige renners van Parkhotel Valkenburg vrij op de markt komen. Zij kunnen volgens Tabak aankloppen bij Jo Piels-manager Han Vaanhold, maar garantie op een plekje bij de blauwe formatie is dat niet. “Er zullen komend seizoen ook ongetwijfeld renners van het huidige Parkhotel Valkenburg bij Monkey Town fietsen”, stelt Tabak.

Renners als Jasper Ockeloen, Derk-Abel Beckeringh en Dion Beukeboom moeten dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Wim Stroetinga komt in ieder geval niet bij Destil-Piels in dienst. Wel aast Vlasman-ploegleider Ton Welling op zijn voormalig pupil. Vorige week hebben beide partijen met elkaar gesproken, maar tot een akkoord kwam het toen nog niet.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wielerfan1987 29 september 2016 om 15:00

Krijgt dit verhaal toch nog een goed einde met het voortbestaan van de huidige Piels ploeg en zowaar een nieuw Continental team onder de vlag van de bij de junioren al heel succesvolle Monkey Town opleidingsploeg

Verweggistan 29 september 2016 om 15:09

Dus JoPiels heet volgend jaar Destil en Parkhotel heet Monkeytown. Maar dan onnodig ingewikkeld.

Skedel 29 september 2016 om 15:09

Hij heeft er tabak van.

Youri IJnsen 29 september 2016 om 15:33

@Verweggistan
Nee: de ploeg Parkhotel Valkenburg verdwijnt. De sponsor stapt over naar Jo Piels, waar Destil (dat bij zowel PV als JP co-sponsor was) samen met Piels naamgever zal zijn: Destil-Piels.

Monkey Town is een nieuwe CT-ploeg, als toevoeging op de reeds bestaande opleidingsploeg.

Verweggistan 29 september 2016 om 15:46

@Youri: Dat heb ik inderdaad net gelezen in je stuk en ook zo begrepen. Ik bedoelde alleen dat dat min of meer de uitkomst is van dat hele fusieproces. Monkeytown komt niet letterlijk in de plaats van Parkhotel, maar figuurlijk wel een beetje omdat Tabak bij beide de manager is. En ik verwacht ook wel dat het qua rennersbestand zo zal zijn; de NoordHollandse tak van Valkenburg zal wel de overstap maken (oa Blokker). (Maar mooi dat er een CT bijkomt)

Duvel 29 september 2016 om 15:52

En jammer dat er een CT weg gaat ;) Oh wacht dan zijn we weer terug bij je initiële punt.

Dekker 29 september 2016 om 16:06

De snelste man van Nederland naar WT dan maar?

Mooie_Mario 29 september 2016 om 16:24

En waar gaat Thijs Zonneveld heen?

roaster 29 september 2016 om 16:30

Waar gaat de (een van de) bestpresterende renner, Peter Schulting, heen?

Headlines

Materiaalzone

Populair