Paul Martens (Jumbo-Visma) bezig aan laatste seizoen als profrenner

maandag 24 februari 2020 om 15:47
Paul Martens (Jumbo-Visma) bezig aan laatste seizoen als profrenner

foto: Cor Vos (archief)

Paul Martens is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner, zo laat de Duitser van Jumbo-Visma weten op LinkedIn. De 36-jarige Martens begon zijn carrière veertien jaar geleden bij Skil-Shimano en koerst al sinds 2008 voor de Nederlandse WorldTour-formatie.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Martens maakte aan het einde van 2005 kennis met het profpeloton als stagiair van het grote T-Mobile Team, maar begon zijn loopbaan één jaar later pas echt bij het Skil-Shimano van Iwan Spekenbrink. Na twee seizoenen op ProContinentaal niveau stapte Martens over naar Rabobank, de voorloper van Jumbo-Visma.

Martens won in dienst van de Nederlandse formatie onder meer de Ronde van Luxemburg en de Tour de Wallonie, maar hij groeide vooral uit tot een gewaardeerde helper voor kopmannen als Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen en Primož Roglič.

Voor de Duitser blijft het bij maar liefst dertien seizoenen voor Jumbo-Visma en voorgangers. De ervaren renner reed al vier keer de Tour de France, terwijl hij driemaal aan de start stond van zowel de Giro d’Italia als de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

7 Reacties

HoofdIsVrij 24 februari 2020 om 15:53

Na Wagner nu Martens.

Gelukkig hebben ze Pfingsten ervoor teruggehaald.

0
KnightBiker 24 februari 2020 om 16:08

Goeie renner, kon vroeger nog wel eens kort eindigen in de Waalse semi klassiekers. En verder horen dit soort gasten bij het meubilair, net zoals grischa Niermann, Bram Tankink en tjallingii.
Hopen dat hij in de staf terecht komt als ploegleider oid.

0
Brabander 24 februari 2020 om 16:25

+1
Leek jaren geleden toch wat meer in te zitten

0
Wortel 24 februari 2020 om 16:32

Was soms echt een goede puncher inderdaad, legde een keer Ricardo Ricco erop in GP Wallonie

0
Fietsman 24 februari 2020 om 17:44

Goed voor de toekomst om dit soort renners door te selecteren. Hij voegt behalve ervaring niet heel veel bijzonders meer toe. Er zijn genoeg jonge renners die nu al net zo hard kunnen fietsen als Paul Martens. De ervaring ga je misschien wel missen maar dit is ook een kans om jongere gasten wat meer verantwoordelijkheid te geven.

0
Derierre de la course 24 februari 2020 om 23:03

Onderschat niet wat ervaring bijdraagt aan een ploeg. Maar je hoeft er zo inderdaad geen 10 te hebben.

0
Rkromkamp 24 februari 2020 om 19:14

Ik zie die volgend jaar wel ploegleider worden bij de academie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone