Patrick Lefevere zegt ‘nee’ tegen Van den Broeck

vrijdag 14 augustus 2015 om 11:46
Patrick Lefevere zegt ‘nee’ tegen Van den Broeck

Foto: Sirotti

Jurgen Van den Broeck koerst volgend seizoen niet voor Etixx-Quick-Step. Ploegbaas Patrick Lefevere liet tegenover Het Nieuwsblad weten dat hij zich liever richt op jongere renners en dat Van den Broeck niet past in dat plaatje.

De naam van de Belgisch kampioen tijdrijden zong al een tijdje rond in de gelederen van Lefevere, maar het gaat er toch niet van komen. “Het is niet een kwestie van niet willen of van centen, maar wij hebben er in de ploeg voor gekozen om te focussen op jonge renners”, liet Lefevere weten.

Van den Broeck is al zeker van zijn vertrek bij Lotto-Soudal en heeft volgens berichten meerdere opties, waaronder de ploegen van Trek, Katusha en IAM.

Dit artikel delen:

20 Reacties

SV1995 14 augustus 2015 om 11:49

Met Gaviria, Contreras, Martinelli en De Plus heb je goede inkopen gedaan

achtpuntzes 14 augustus 2015 om 11:50

logisch, Jurgen past absoluut niet bij Etixx en Lefevre.

ah-ja 14 augustus 2015 om 11:53

Is De Plus dan al bevestigd bij Lefevre?

r525 14 augustus 2015 om 11:53

Ik denk dat Jurgen volgend jaar meesterknecht van Bauke wordt in de TDF. Trek heeft de grootste kans denk ik.

castroviejo 14 augustus 2015 om 11:54

Lijkt me een goede keus van Lefevre want aan ervaring geen gebrek bij de ploeg en voor het klassement zal vdb2 niet echt een versterking zijn. Het zou me niks verbazen als hij uiteindelijk naar Trek gaat waar ze graag werken met wat oudere klassemnetsrenners zoals Schleck, Zubeldia nu en Horner, Klöden in het verleden.

Thoin 14 augustus 2015 om 12:05

Ja domme keuze van De Plus… Maarja gelukkig smijt Leferve renners graag op straat, je carrière kan nog gered worden! Kijk naar De Gendt, Poels en Pauwels!

SV1995 14 augustus 2015 om 12:06

@ah-ja Volgens nieuwsblad gaat de plus idd naar Etixx

west 14 augustus 2015 om 12:15

Alle namen van alle profrenners die einde contract zijn worden bij Quickstep genoemd….

zeeuwsvlaming 14 augustus 2015 om 12:19

Vdb en Ten Dam meesterknechten Bauke

Musselwhite 14 augustus 2015 om 12:26

@Thoin Waarom is het een domme keuze van De Plus? Lefevere geeft kansen aan jonge renners en Gaviria, Contreras en Martinelli zijn hem dit jaar al voorgegaan.

Vorig jaar waren het Alaphilippe en Vakoc en die jongens doen het nu toch niet slecht dacht ik en dan hebben we Kwiatkowski nog.

Wat de renners betreft die Lefevere zou weggesmeten heeft: Poels is weggegaan omdat hij een serieuze loonopslag heeft gekregen, Pauwels wou in een minder commerciële omgeving rijden en De Gendt, ja dat is een apart geval maar hij kon zich niet vinden in zijn rol binnen de ploeg.

Nu is de andere Belgische ploeg niet beter, Tosh Van der Sande blijven hangen, het grote talent dat dit jaar gekomen is, Vervaeke, die is gewoon onzichtbaar, Wellens blijft voorlopig hangen enz, enz.

Steven_E 14 augustus 2015 om 12:44

@ Musselwhite: Nog aan toevoegen dat Roelandts al jaren blijft hangen, dat Van Avermaet pas de renner geworden is die hij nu is bij BMC, en dat Stig Broeckx er dit jaar ook niets van bakt na z’n veelbelovend debuut. Benieuwd hoe de carrières van Bennoot en Wellens verder gaan evolueren bij Lotto.

Geraint 14 augustus 2015 om 13:37

@musselwhite,

Ook Lampaert krijgt alle kansen en doet het ronduit goed.

Het moet er van Lefevere misschien allemaal wat sneller uitkomen dan bij Lotto BE waar ze wat meer tijd krijgen. Bij Etixx wordt ook minder naar nationaliteit gekeken.

Overigens wil ik er Thoin op wijzen dat De Gendt in eerste instantie werd gered door Lefevere. Zonder dat contract van één jaar reed hij nu bij de elite 2.

Neilstrung 14 augustus 2015 om 14:03

Hoewel ik de keuze van De Plus betreur, kan ik hem wel begrijpen. Hij krijgt waarschijnlijk meer loon, een sterkere ploeg om in te groeien én als hij er op lange termijn blijft waarschijnlijk de kans om de ultieme rondekopman te worden, daar waar Lotto nog wel enkele andere klassementsrenners zal hebben en houden. Maar @thoin meestal gaat het omgekeerd: doorbreken bij Lotto Soudal en dan weg, zie Gilbert, Meersman,…misschien nu eens doorbreken bij Etixx en volle wasdom bij Lotto?

Thoin 14 augustus 2015 om 14:42

Hoeveel Belgen zitten tussen jou rijtje @musselwhite?
Daarnaast heb je wel Benoot, Wellens rijdt nog altijd geen slecht jaar ondanks een mindere tour en Vervaeke is al 4x gevallen…
De Bie ontplooit zich wel, Boeckmans spurt weer zoals vroeger en Broeckx is echt een hele sterke renner!
@Neilstrung zou juist tegoei zijn voor Lefevre altijd alles wegkopen
@geraint jij denkt echt dat De Gendt geen ploeg ging vinden buiten OPQS?

fietskoen1 14 augustus 2015 om 15:25

Het is een hele normale zaak dat talenten moeilijkere periodes tegenkomen. Bij Lotto-Soudal kan een renner zich perfect ontplooien, elk talent heeft zijn mindere periodes.

Wellens heeft een moeilijker jaar, maar hij komt er wel. Ieder talent komt een moeilijker jaar tegen. Ondanks dat wordt hij wel gewoon 10de in Parijs-Nice, en rijdt bijna naar de overwinning in de Waalse pijl, alleen rijdt hij in zijn grote doelen dit seizoen wat minder. Maar er is geen nood aan de man.

Stig Broeckx moet veel in dienst rijden maar reed een erg goede Giro totdat hij viel.

Vervaeke rijdt zijn eerste seizoen bij de profs. De Bie komt er doorheen. En Benoot doet het heel goed. Van der Sande stokt wat in zijn ontwikkeling, maar ze zijn allemaal nog jong. Niet ieder jaar kunnen de talenten van Lotto goed zijn. Na mindere jaren komen betete jaren. En andersom. Dat De Plus kiest voor Etixx, vind ik onbegrijpelijk. Wie wil zich nu niet ontplooien tussen de talenten van Lotto-Soudal?

brecht_vdk 14 augustus 2015 om 15:47

De Plus zal zelf wel de beste keuze gemaakt hebben. Het is moeilijk om zomaar te zeggen dat de ene ploeg een betere keuze was dan de andere. We weten niet wat er besproken is en welke moeite de ploeg heeft gedaan om hem te overtuigen, wat vaak ook een belangrijke factor is. We zullen zien wanneer De Plus weer vertrekt of hij de juiste keuze heeft gemaakt. Nu kunnen we daar niet zoveel over zeggen

Geraint 14 augustus 2015 om 15:55

@thoin,

Het zag er toch een hele tijd niet goed uit.

http://www.wielerflits.nl/nieuws/24349/de-gendt-wil-koste-wat-het-kost-in-world-tour-blijven.html

Maar ik moet idd mijn post herzien. Hij zou niet bij de Elite zonder contract rijden maar helemaal niet.

Thoin 14 augustus 2015 om 16:54

@geraint
Als je dat gelooft, dan geloof ik dat Kittel volgend jaar de tour wint!

Geraint 15 augustus 2015 om 00:46

@thoin,

Sterk argument en onderbouwing. Wielerflits schrijft onzin. Die moet ik onthouden.

LinusGerdemann 15 augustus 2015 om 10:18

Vdb bij Trek lijkt me uitgesloten. Vdb gelooft nog steeds in zichzelf als kopman. Gaat zich niet wegcijferen voor Mollema. Zal uiteindelijk uitkomen bij IAM of een stapje terug moeten doen. Maar hij als knecht? Onmogelijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair