Patrick Lefevere over zege Niki Terpstra: “Dit is gewoon schitterend”
foto: Iri Greco / BrakeThrough Media
maandag 2 april 2018 om 11:17

Patrick Lefevere over zege Niki Terpstra: “Dit is gewoon schitterend”

Patrick Lefevere was na afloop van de Ronde van Vlaanderen lyrisch over winnaar Niki Terpstra. “We weten al heel het jaar dat Niki op een superconditie teert”, zei de manager van Quick-Step Floors tegen Het Nieuwsblad.

De ploegtactiek van Lefevere pakte goed uit voor zijn Quick-Step Floors. “Lampaert en Stybar moesten anticiperen om mee te zijn, Gilbert en Terpstra waren er voor de finale”, licht de Belg de tactiek toe. “Het pakt goed uit, want we hebben de eerste en derde plek gehaald.”

Tijdens de koers waren er wellicht twijfels over Terpstra, aangezien hij veelal achteraan bungelde, maar dit is volgens Lefevere juist zijn kracht. “Hij is iemand die zowat achteraan bengelt en bij die drie raakte hij niet meteen bij. Maar je weet: wielrennen is geen exacte wetenschap. Op de Kwaremont ging hij er dan op en over.”

Dat veel mensen Terpstra als een lastig persoon zien, snapt de ploegmanager niet.  “Niki is in de ogen van veel mensen een moeilijke mens, maar ik weet niet vanwaar die reputatie komt. Hij is een echte teamspeler en een goede ploegmaat”, verdedigt Lefevere zijn pupil. “Het eerste wat hij tegen mij zei na de aankomst was: bedankt voor het vertrouwen.”

Lefevere kijkt al uit naar Parijs-Roubaix (8 april), waar zijn ploeg vanzelfsprekend torenhoog favoriet zal zijn. “Parijs-Roubaix? Dat wordt vuurwerk, hé. We moeten wel winnen!”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
2 april 2018 11:19
Terpstra weer dan? Stybar lijkt me dan logischer, Gilbert geef ik daar niet veel kans, geen heuvels en weinig ervaring hier ...
2 april 2018 11:30
Wat je krijgt is dat iedereen nog meer naar QS gaat kijken en dat werkt in hun voordeel. Zij hoeven niet bang te zijn dat de vlucht gaat lopen en kunnen zelfs een van de vier azen meesturen, en zo niet dan houden ze de vlucht binnen schootsafstand en hebben ze nog het sterkste collectief. Er rest de tegenstand niets anders dan te sprinten op de wielerbaan tegen deze cracks.
2 april 2018 11:31
Nou maar eens iemand anders dan een QuickStepper. Ik hoop VanMarcke. Gun het hem wel.
Denk overigens dat ploegentactiek in PR minder invloed heeft op het koersverloop dan in andere koersen, zodat het meer man tegen man wordt. Ook de factor pech speelt een grote rol in deze koers.
2 april 2018 11:32
Gilbert heeft alle koersen trouw geknecht en afgestopt. Zonder mokken.
Volgens mij kan dat alleen maar betekenen dat er in zijn dienst gereden gaat worden voor die koers die hij graag wil winnen.
2 april 2018 11:35
En dat moet inderdaad met Roubaix nog de klassieker komen die zowel Lampaert, Terpstra en Stybar het beste ligt...
2 april 2018 11:57
Opvallend was dat Terpstra vanaf de start heel lang bij de eersten van het peloton reed. Plotseling - rond 100 km voor einde - was hij voorin weg en reed hij inderdaad helemaal achteraan. Gelukkig was hij weer op tijd bij de eersten.
2 april 2018 12:00
Gilbert was gisteren zo blij als een kind, aandoenlijk om te zien van zo’n veelwinnaar. Ik zou het scenario prima vinden dat Terpstra Gilbert naar zijn felbegeerde PR zege loodst. Maar als Terpstra zelf weer zegeviert, zul je me ook niet zien klagen.
2 april 2018 12:22
@ikbenprocycling: Inderdaad, dat vond ik echt prachtig om te zien. Door de manier hoe Quickstep het ploegenspel speelt mogen ze van mij wel blijven winnen. Het leuke is ook dat het elke dag weer een ander van hun kan zijn die wint, en niet zo'n alle ballen op 1 man tactiek. Heerlijk!
2 april 2018 13:24
Sluit ik mij bij aan uiteraard dat het prachtig was om te zien hoe blij Gilbert was, alsof hij hem precies zelf had gewonnen. Toch denk ik dat PR toch moeilijk word voor Gilbert. Toch meer voor weer Terpstra of een Stybar, of zelfs Lampaert. Ze zouden bij Quickstep wel eens van zichzelf kennen gaan verliezen als ze per se Gilbert dit willen laten winnen.
2 april 2018 14:15
@Gilberto,

Quickstep kan zich inderdaad wel eens leleijk in de de vingers snijden wanneer men " alle ballen op Gilbert " gaat spelen in PR.

Wat mij betreft éen kans voor Gilbert voor een lange aanval met een klein groepje en anders moet Niki het met Stybar uitmaken.
2 april 2018 14:28
Kan sowieso voor de Hollanders een mooie editie worden met terpstra langeveld en teunissen. Tel daar nog een aantal boj die de kasseien goed verteren zoals van emden en sinkeldam. Heb er nu al zin in. Wederom de koers van start tot finish live op tv?
Van mij mag Quick-Step Floors, na de RVV , ook P-R winnen. Maar of dat 08/04 ook gaat lukken is afwachten.
Ze verwachten een graad of 18 en geen regen.
2 april 2018 20:08
Ik geef de Noren ook een goede kans met twee ijzersterke ijzers in het vuur.
2 april 2018 22:04
Vandaag heb ik de RVV herbekeken. Stybar was echt minder dan Gilbert, en kon minder goed volgen. Nu zegt dat ook weer niet zo veel over PR...
DRIE goede ijzers in het vuur zondag. :-)

Over het algemeen heb ik het helemaal niet op QS (ben meer voor de underdog), maar doordat ze als team goed rijden winnen ze weer een deel van mijn sympathie.
2 april 2018 22:46
Ze zullen PR ongetwijfeld op eenzelfde manier proberen uit te spelen. Gezien de samenwerking van de andere favorieten gister -of het gebrek aan- kan je afvragen wat er gebeurd wanneer Gilbert gaat en ze Terpstra nog in hun wiel hebben zitten. Maja, de finale heelhuids bereiken is zeker geen gegeven in de Hel, n'importe de verdeling der ballen.

Reacties zijn gesloten.