Patrick Lefevere over Wout van Aert: “Hoeveel pech kan je hebben…”

zaterdag 25 juni 2022 om 09:31
Patrick Lefevere over Wout van Aert: “Hoeveel pech kan je hebben…”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere is in zijn wekelijke column ingegaan op de absentie van Wout van Aert op het Belgisch kampioenschap wielrennen zondag. De uittredende kampioen van Jumbo-Visma heeft zijn knie gestoten en wil richting de Tour de France geen risico nemen. “Hoeveel pech kan je hebben?”, vraagt Lefevere zich af.

“De grote afwezige zondag is natuurlijk Wout van Aert, die op stage in Tignes met zijn knie tegen zijn stuur heeft gestoten“, schrijft de ploegbaas van Quick-Step-Alpha Vinyl in Het Nieuwsblad. “Hoeveel pech kan je hebben… Ik ga niet beweren dat het niet is gebeurd, maar als Jumbo-Visma zijn kopmannen voor de Tour liever weg houdt van de kampioenschappen, zeg dat dan ook met zoveel woorden. Of is het toeval dat Primož Roglič ook niet mee doet in Slovenië?”

Geen kleine kampioenen
Het BK van zondag in Middelkerke is vlak en Quick-Step-Alpha Vinyl huisvest geen favoriet, volgens Lefevere. “Amper tweehonderd kilometer. Uiteraard niet in het voordeel van onze ploeg, die zonder sprinter start. Ik lees links en rechts dat Remco Evenepoel het maar moet doen zoals in Gullegem Koerse, maar met permissie: dat is complete nonsens. Tussen het peloton dat daar aan de start stond en dat van het BK is geen vergelijking mogelijk. […] Op het BK ligt het soortelijk gewicht van het peloton tien keer hoger.”

“Om positief te eindigen: ondanks het parcours, ondanks de scheef getrokken krachtsverhoudingen en ondanks de afwezigheid van Van Aert gaan we toch een goeie koers zien en een verdiende winnaar krijgen”, gaat Lefevere verder. “In de tijd van Ludovic Capelle had je nog kleine kampioenen, vandaag niet meer. Niemand moet Dries De Bondt zo noemen, want die jongen heeft genoeg getoond dat hij met de fiets kan rijden. Wie zondag wint, mag zich voor eeuwig Belgisch kampioen noemen. En zal zich daar nooit voor moeten schamen.”

Dit artikel delen:

88 Reacties

Thoin 25 juni 2022 om 09:39

Capelle won toch ook Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs… :D

Brabander 25 juni 2022 om 09:44

Ja. Ik snap ook niet dat Capelle ‘kleiner’ is dan De Bondt. Was dit na 1 of 2 flessen wijn?

Napoleon 25 juni 2022 om 10:13

Ja maar dat was in de tijd dat kleine renners nog wedstrijden als de scheldeprijs konden winnen.

Thoin 25 juni 2022 om 10:29

Napoleon de voorganger van Cappelle in DDV was McEwen en de opvolger van Cappelle in de Scheldeprijs was Boonen. Kleine renners hmm

Posterix 25 juni 2022 om 12:28

Conclusie: Dries de Bondt is opweg naar Quickstep

Het Jachtluipaard van Numansdorp 25 juni 2022 om 09:43

Ik en een paar anderen werden nog afgefikt toen we dit suggereerden onder het nieuwsbericht hier op Wielerflits.

Benieuwd hoe de reacties op Patje hier gaan zijn..

Brabander 25 juni 2022 om 09:46

Volgens mij word jij hier altijd afgefikt ;)

Maillot à Pois 25 juni 2022 om 10:01

Maar het is niet persoonlijk, want kijk, Patje wordt ook afgefikt ;-)

Fast Freddy 25 juni 2022 om 10:41

Deze column en stemmingmakerij van deze dronkenlap is geen reactie waard, maar als je erom vraagt; zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Zijn schrijverij komt kennelijk echt zonder redactionele slag in de krant. Trump had twitter, Lefevre het Nieuwsblad.

Pietspeed 25 juni 2022 om 11:18

Dit is gewoon vette, dikke pech voor Wout, want hij zit daar juist op die berg ter voorbereiding op het BK. Bovendien kan hij z’n trui niet verdedigen. Ome Pat ziet het na 2 flesjes alleen maar meer helder. Cheers!

Blackcanyon 25 juni 2022 om 09:43

Voor Ludovic waren het goede en slechte tijden.

Lefevre is zelf een veelwinnaar, door anderen het werk te laten doen zoals Museeuw, Boonen, Alaphilippe, Jacobsen etc. Als beroepswielrenner zelf heeft hij Kuurne en een etappe in de Vuelta gewonnen. En dat terwijl hij in zijn tijd dus alle kans had om Belgisch Kampioen te worden. Het lag zo voor het grijpen. Hij reed waarschijnlijk het allerhardste als de finish in de afdaling lag.

Glorious 25 juni 2022 om 09:44

Achjee, de boef wil weer aandacht hahahaha Overal zie je renners afhaken, denk aan vd Poel, v Baarle, Groenewegen en dat is ook in andere landen zo….Maar deze nietsnut komt weer bij Jumbo terecht manmanman

Koers 25 juni 2022 om 09:54

Kom kom, je noemt de capo di tutti capi geen boef.

Het Jachtluipaard van Numansdorp 25 juni 2022 om 10:00

Volgens mij hebben al die renners gewoon eerlijk gezegd dat het niet in hun voorbereiding/wedstrijdprogramma past. Onzinnige vergelijking van niks dus.

Murcia 25 juni 2022 om 10:03

edit wf: laat onzin achterwege

Glorious 25 juni 2022 om 10:03

Waar heb je het over, v Aert ook met een reden en Sloveens kampioenschap, wie boeit dat en wie rijden er allemaal nog meer niet in de wereld waar we niets van weten. PL is gewoon een aandacht zieke man

uitdewaaier 25 juni 2022 om 10:17

Kom niet aan aan mijn Jachtluipaard van Numansdorp.

limburgia 25 juni 2022 om 10:21

Als ik het steeds weer commentaar op Levevre lees van je vraag ik me
af waarom lees je dan wat hij schrijft ?
Toch stiekem veel belang aan zijn commentaar ?

de nieuweMerckx 25 juni 2022 om 13:02

Laten we eerlijk zijn, was Van Aert een Rus of een Italiaan dan…
Ik herinner me Aru die ooit de ronde van Trentino aan zich voorbij liet gaan door maagproblemen (uiteindelijk het begin van z'n zwanenzang). Hier op wielerflits was men het stellig eens met de stelling van Renshaw dat die afzegging iets te maken had met een dopingkuur.

FrankyVercauteren 25 juni 2022 om 18:34

Laten we ook eerlijk zijn over MVDP: was MVDP een Rus of Italiaan dan ….

Jean Dumas 25 juni 2022 om 09:48

Lefevere en de Belgische pers dat is de dorpspomp. Hij wordt nooit uitgedaagd, maar het is wel altijd vermakelijke kopij.

Romāns Vainšteins 25 juni 2022 om 09:51

Vet lachen dit natuurlijk: hij zegt gewoon ‘van Aert en Roglic faken die shit!’. Dikke kans dat hij er volkomen gelijk in heeft.

Ik neem alvast plaats in een hybride kamp : Lefevere’s intuïtie zit er boem op maar ik vind het volkomen logisch en plausibel dat Jumbo dit zo faket met de tour rechtstreeks voor de deur.

Michiel 25 juni 2022 om 10:03

Wat een bs. Dan zeggen ze gewoon dat het niet past. Daar hoeven ze niet voor te liegen hahahaha

evelineroos 25 juni 2022 om 10:10

Wel als je als Belgische elite-renner verplicht bent te starten.

Het Jachtluipaard van Numansdorp 25 juni 2022 om 10:12

Je weet dat het in België (semi)-verplicht is om te starten? Je kan daar echt niet zo makkelijk afzeggen als in Nederland.

Romāns Vainšteins 25 juni 2022 om 10:16

In dat geval kun je stellen dat de Belgische bond van Aert een smoes opdringt. Elke wielrenner kan elke dag wel het gevoel hebben dat de knie wat opspeelt, vind je het gek wanneer je zoveel knetterhard op de pedalen stampt.

harryjohan71 25 juni 2022 om 11:32

@RV wat is Roglic dan aan het faken? Roglic heeft gewoon aangegeven dat de nationale kampioenschappen niet in zijn voorbereiding passen. Dit geldt ook voor de overige renners die geen kampioenschappen rijden. Alleen van Van Aert wordt gezegd dat hij niet rijdt ivm zijn knie. Wel bij de feiten blijven.

klimmer99 25 juni 2022 om 11:59

Pogacar doet ook niet mee, maar daar zegt hij niets over.

Nico Dick 25 juni 2022 om 12:41

Van Aert is drie dagen vroeger naar huis gekomen omdat hij in Tignes toch niet mocht fietsen. Dan gaat hij best ver in het faken…

Romāns Vainšteins 25 juni 2022 om 12:48

Je moet er wat voor over hebben Dick, zeker met zoiets bizars als een startplicht.

Michiel 25 juni 2022 om 12:51

Oh dat wist ik niet

vevie 25 juni 2022 om 12:52

@Michiel: wat je zegt is nog grotere BS. Zeker als je in de realiteit leeft. Mensen en hele gemeenschappen liegen in situaties waar ze ‘niet hoeven te liegen’ en ‘gewoon’ de waarheid kunnen spreken. Ik ga ervan uit dat je niet gisteren bent geboren. Wat ‘normaal’ en ‘wenselijk’ is, blijkt in de praktijk voor velen totaal niet normaal. Als dit je uitgelegd moet worden…

Michiel 25 juni 2022 om 12:58

Doe niet zo godvergeten arrogant Vevie. Ik begrijp inmiddels dat starten een verplichting is

Mystery Rider 25 juni 2022 om 14:14

Sorry Nico, maar je moet de leugen wel realistisch houden.

Net zoals Bauke wel deelneemt aan het kampioenschap en tijd spendeert met de familie, komt Wout vroeger om tijd te spenderen met de familie, niet dat dit nodig is, want hij neemt zijn familie overal mee naartoe.

Wat mij vooral stoort is dat er een artikel verschijnt waarbij hij niet deelneemt aan het BK en dan verschijnt er een artikel vanuit de ploeg dat hij in de Tour beter gaat zijn dan in de Dauphine – nou leg me even uit hoe de ploeg hier zo zeker kan van zijn als hij dit weekend niet kan deelnemen aan het BK maar in hun glazen bol weten dan wel dat het niet al te erg is dus geen probleem voor de TDF.

Met andere woorden … volgens mij fake news. Beter rustig naar de TDF toewerken zonder de stress van het BK en de Belgische (en Nederlandse) pers!

djerkson 25 juni 2022 om 16:10

Lefevere is zo opportunisch als het maar kan. Geweldige ploegbaas, altijd een tendentieuze persbabbel en geen blad in buurt om voor de mond te houden. Love it or hate it, hij zorgt alleszins voor stevige pepers.

Fifty 25 juni 2022 om 16:31

Nico Dick

Wie zegt wat zijn trainingsplan is?

Misschien heeft Lamberts na wat "trainingmonitoring" geconcludeerd dat Van Aert "klaar" was en moest rusten om te kunnen "pieken" naar rit … in de Tour.

Murcia 25 juni 2022 om 09:55

“Ik ga niet beweren dat het niet is gebeurd, maar…” Daar kun je al stoppen met lezen. Altijd insinueren over anderen maar zwijgen over bv Lampaert’s onsportiviteit. Daarnaast weer het Calimero hoedje opzetten over de kansen van de rijkste ploeg van België op het BK.

Maillot à Pois 25 juni 2022 om 10:14

Dat hij helemaal niets zegt over het Lampaert-Wellens incident kan eigenlijk maar één ding betekenen: dat hij vindt dat die kritiek op Lampaert gewoon terecht is. Anders had ie wel wild om zich heen geschopt.

Hij heeft wel gelijk dat zijn ploeg op dit sprinters-BK absoluut niet de sterkste troeven in handen heeft.

En wat betreft Van Aert: tja, het zou best kunnen dat het allemaal wel meevalt met die knie, laat het ons hopen. Et alors? Als het zo is, dan weten we ook waarom: omwille van de BK-plicht. Dan heeft de Belgische bond gewoon gezegd: “natuurlijk begrijpen we dat je niet meedoet, maar geef er dan een uitleg aan, dan krijgen wij geen gezeik met anderen of bij de WK-selectie.”

S.t.B 25 juni 2022 om 11:12

Een sneer naar JV die onbedoeld het ontzag van Pat voor deze ploeg benadrukt. Meer is het niet.

De Lampaert kwestie zal het Cabernet Orakel heus nog wel gaan aanhalen. Hij wacht op de juiste omstandigheden om ons aller Yves zo grotesk mogelijk in de slachtofferrol te kunnen plaatsen.

harryjohan71 25 juni 2022 om 11:35

Volgend jaar met Merlier gaat hij klagen als het geen vlak parcours is.

Maillot à Pois 25 juni 2022 om 11:48

Merlier, Patjes grootste troef om de titel dit jaar binnen te halen :-)

Wordt een prachtige sprint zondag, Lotto controleert voor De Lie, Alpecin trekt de kaart Philipsen. Van Lerberghe piloteert Merlier, de dooppeter van zijn zoon, naar de zege :P

Anton van Valouwe 25 juni 2022 om 15:03

Ik erger me kostelijk met die man, wie schreeuwt heeft pijn moet je maar denken…

Alfred Issendorf 25 juni 2022 om 09:57

En volgende week een mea culpa als van Aert door knieklachten de Tour moet missen?

evelineroos 25 juni 2022 om 10:13

Welke knieklachten?

Mystery Rider 25 juni 2022 om 14:20

Als Van Aert de tour mist door knieklachten dan verontschuldig ik mij op voorhand voor al mijn comments met betrekking tot dit onderwerp op WF.

Als hij de openingstijdrit wint, dan was het allemaal heel goeie scripting en uitvoering van de ploeg en verdient Wout bovenop de Kristallen Fiets en wat nog niet ook een Oscar voor beste acteur van het wielerpeloton!

meqadon 25 juni 2022 om 17:11

Mooi dan wordt hij opvolger van mathieu, die vorig jaar de oscars op grandioze wijze won.

Blackcanyon 25 juni 2022 om 09:57

"Ik ga niet beweren dat het niet is gebeurd, MAAR .." Schitterende kerel die Lefevre.
Een ander zou al blij zijn dat Van Aert als concurrent niet aan de finish start staat. Lefevre weet er weer spectakel van de maken door wel te insinueren dat Van Aert zijn knietje niet gestoten heeft. Hij zal er wel weer mensen mee voor t hoofd stoten, maar ik kan wel genieten van de reuring.

klootje kriekeljon 25 juni 2022 om 10:01

Hij heeft in ieder geval wel gelijk dat het BK tegenwoordig best wat aanzien heeft. Dat wat er een beetje in NL een beetje aan ontbreekt vaak. Die Vlamingen maken er wel wat van, gewoon uitpakken.

Romāns Vainšteins 25 juni 2022 om 10:02

In ieder geval niet ‘Rundum das nepheuveltje’ zoals hier door een dronken Bobo op een vaag feestje voor 5 jaar vergeven is.

S'mon 25 juni 2022 om 10:01

Ik zou blij zijn Lefevere zijnde. Nu wilt Jumbo mee koers maken (vermoedelijk), wat alleen maar in het voordeel van Quick Step is.

Wheely 25 juni 2022 om 10:02

Ach gut het senioren alarm gaat weer af.

Murcia 25 juni 2022 om 10:12

Patrick en QSA zijn ook niet in hun eerste leugentje gestikt toch, dus bij TJV foei en eng maar bij iemands eigen favoriet is het vermakelijk en toegestaan. Dubbele standaarden waren in de aanbieding?

Baukema Tomoulin 25 juni 2022 om 10:12

Natuurlijk faken Rog, van Aert en Jumbo dit. Maar alles moet wijken voor het grotere doel. Dat is gewoon een andere visie dan DQS met hun wat kortere termijn ‘pakken wat je pakken’ kan strategie. 32 overwinning dit jaar waarvan slechts 8 op wt niveau. Jumbo heeft dit seizoen 25 overwinningen waarvan 13 op wt niveau. Ter vergelijk UAE 31 overwinningen waarvan 10 wt. Preken voor eigen parochie heet dat geloof ik. Wie weet hadden Rev en Flip al wat meer op WT niveau gewonnen dit jaar met een iets uitgekiendere jaarplanning

xistnc 25 juni 2022 om 10:36

Vergeet Gullegem niet hé!

Fifty 25 juni 2022 om 10:54

Beter enkel nog WT uitzenden op de TV. Dan valt Jumbo haar destructief gedrag op onze mooie sport wat minder op. En het is toch het enige wat telt voor de jumbfans.

Verschansen op een berg, cherrypicken tot vervroegd afblazen van wedstrijden, helemaal prima voor de wielerbarbaren zolang ze maar alsjeblief alsjeblief(!) de Tour winnen (misschien).

AdZ 25 juni 2022 om 10:57

@Xistnc, precies dat!

Patlev zegt twee opvallende dingen… 1. Gullegem was een Janneke en Mieke koers (dus toch :-)) en het BK gaat dat niet zijn, ondanks de afwezigheid van de 'geblesseerde' Wout.

My 2 cents… Patlev creëert alvast een podium voor REV en snoert zo op voorhand alle kritikasters de mond.

harryjohan71 25 juni 2022 om 11:41

@Bauke Tomoulin Roglic heeft nog nooit iets gefaked. Heeft vanaf begin aangegeven geen kampioenschappen te rijden. Slovenië vindt de Tour de France successen van Roglic en Pogacar veel belangrijker dan dat ze meedoen aan de nationale kampioenschappen. Gelijk hebben ze

harryjohan71 25 juni 2022 om 11:46

@Fifty JV investeert meer in de ontwikkeling van de wielersport in Nederland dan Lefevere/QSA in België. Het winnen van de kleine wedstrijden draagt echt niet bij aan de kansen van Belgische talenten om zich te tonen. Dat er in de kleinere wedstrijden nu veel WT ploegen rijden gaat ten koste van andere ploegen. Deze krijgen nu të horen dat ze maar andere wedstrijden moeten rijden.

Fifty 25 juni 2022 om 10:15

je zag die sensatiejunk Stijn Vlaeminck op VTM nieuws nog zo dramatisch huilen, man toch, alles om de zwakzinnigen aan u rommelgazet gekluisterd te houden he?

“jàààààà dit is toch wel héél erg vervelend he zo EEN WEEK vóór de Tour”
“het is 99% zeker dat ie mee doet, maar dat is toch niet 100% :'(

het is goed dat ik nog geen jura’tje op had want anders lag de TV in den of

Fifty 25 juni 2022 om 10:16

Murcia
ik heb 1 standaard in de garage staan voor de fiets
Mijn vrouw kan wel nog op haar eigen benen staan

evelineroos 25 juni 2022 om 10:19

Je vrouw? Dacht dat je een 12-jarige was.

Fifty 25 juni 2022 om 10:22

lientje
niet iedereen verliest zijn jeugdigheid na 25 jaar in de pauzekamer

Marik 25 juni 2022 om 10:40

Dat jij nog mag posten hier fifty.

Fifty 25 juni 2022 om 10:44

(jammer) Dat jij hier niks bepaalt Marik

RLM 25 juni 2022 om 10:54

Natuurlijk gelooft Lefevere er niets van dat Van Aert echt zijn knie heeft gestoten. Hij heeft dit namelijk al zelf meegemaakt

https://www.wielerflits.nl/nieuws/lefevere-over-bennett-begin-te-denken-dat-het-meer-faalangst-is-dan-alleen-maar-pijn/

Bennett stootte ook zijn knie, waarop een nogal verhitte discussie plaatsvond. Vindt het zelf nogal onnozel dat een nationaal kampioenschap zo vlak voor de Tour valt, steek dit op een moment zoals een week na de Tour of zoiets.

Wheely 25 juni 2022 om 10:56

Vorig jaar deed Wout gewoon mee en pakte hij de trui, dat je dan deze editie over slaat hoort een beetje bij het wielrennen, dat zie je bij heel veel wedstrijden. Een renner heeft wat mij betreft de luxe dat hij zelf mag weten of hij zijn titel wilt verdedigen. Of moet Evenepoel tot aan zijn pensioen Gullegem blijven betwisten?

Westfalen 25 juni 2022 om 11:02

Lefevere kan dit op geen enkele manier hard maken. Triest niveau van een ploegleider. Dit werkt natuurlijk ook door naar zijn renners, die ook niet vies zijn van oneerlijke streken.

Limal 25 juni 2022 om 11:05

Oh ironie, Lefevere die beweert dat een renner géén kniepijn heeft kort voor de start van de Tour… (ditmaal geef ik hem wel 50% kans het bij het rechte eind te hebben)

In elk geval was het alweer een maand geleden dat de WF redactie in de wekelijkse column van PatLef een ietwat controversiële uitspraak kon ontwaren… (toen de nuancering van die 6,5 W/kg van REV in Noorwegen) Stel je voor dat de Alfawolf dan toch wat van zijn streken begint te verliezen – zijn pikantere uitspraken zouden hier door sommigen heel hard gemist worden ;-)

Cochise 25 juni 2022 om 12:07

Ach, hij zegt wat 75% van de wielervolgers vermoeden, maar als hij het zegt is het natuurlijk controversieel.

Zijn stoutste uitspraak hebben ze niet eens overgenomen in het artikel. Hij insinueert dat Remco zijn mindere klimprestatie in Zwitserland zou linken aan zijn verplichte optreden in Gullegem Koerse en denkt er het zijne van (les excuses sont fait pour s’en servir). Zou hij doelen op de vragen die Remco zich stelde over de programmatie van zijn hoogtestage en zijn “voorbereiding” op Zwitserland, of zou Remco intern zijn beklag hebbe gedaan over zijn verplichte deelname in Gullegem?

Limal 25 juni 2022 om 12:11

Ik betwijfel geen moment dat het stukje over Evenepoel ook nog overgenomen wordt door WF – bepaalde onderwerpen kunnen ze niet laten liggen, voor de klikjes…

Baukema Tomoulin 25 juni 2022 om 12:19

Dat stuk is idd veel interessanter. Wie weet de eerste barstjes en de realisatie van Rev dat hij bij een andere ploeg beter klaargestoomd wordt voor een grote ronde.

Silent Hill 25 juni 2022 om 11:14
Quote:
“In de tijd van Ludovic Capelle (2001) had je nog kleine kampioenen, vandaag niet meer."

2015 is nog niet zo heel lang geleden, Patje. En dan zwijg ik nog over 2018 …

  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone