Patrick Lefevere over declassering Sam Bennett: “Wat een bullshit”

donderdag 29 oktober 2020 om 18:04
Patrick Lefevere over declassering Sam Bennett: “Wat een bullshit”

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step leek vandaag zijn honderdste ritzege in een grote ronde te boeken, maar Sam Bennett werd door de juryleden van de Vuelta a España gedeclasseerd. Teammanager Patrick Lefevere heeft een duidelijke mening over de declassering. “Wat een bullshit”, spuwt Lefevere zijn gal op Twitter.

Na afloop reed Bennett naar een nabijgelegen tent voor het flashinterview met de winnaar, maar de jury was intussen al aan het kijken naar de televisiebeelden. In de laatste kilometer was duidelijk te zien dat Bennett twee keer een fikse schouderduw uitdeelde aan een concullega.

De juryleden kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat het gedrag van Bennett ongeoorloofd was en dus werd de snelle man gedeclasseerd. Ackermann schoof zo een plekje op en mocht op het podium de bloemen in ontvangst nemen. Lefevere kan zich niet vinden in de beslissing van de jury, zo bleek na afloop.

“Wat een bullshit. Hij (Bennett, red.) zat in zijn lead out-treintje en een renner van Trek-Segafredo wilde hem uit dat treintje krijgen. Maar we weten al heel erg lang dat de VAR incompetent is. Een lead-out moet worden gerespecteerd en Bennett verdedigde zijn lijn.”

Deceuninck-Quick-Step neemt zijn renner in bescherming en houdt vol dat Bennett zijn positie verdedigde.

Dit artikel delen:

111 Reacties

Bollentrui 30 oktober 2020 om 03:05

Mourinho style. Zelf de spotlights opzoeken om je renner te steunen/te ontzien. Ik wordt er niet meer warm of koud van.

0
Michelangelo 30 oktober 2020 om 06:46

Ik hoop dat ze bij eurosport en bij sporza het lef hebben om lefevere en zijn reactie vandaag volledig af te branden in de uitzending. Hopelijk hebben ze de ballen om zich snoeihard uit te spreken over zijn hypocrisie, misplaatste tweets, verongelijkt gedrag en de bijdrage van zijn blauwwitte brigade aan de sprintveiligheid. En dan mogen ze dat ook fijntjes in verband brengen met de sprint in Polen.

Maar zeker op sporza wordt deze narcist met fluwelen handschoentjes aangepakt, omdat ze bang zijn om niemand van deze ploeg meer aan hun microfoon te krijgen.

Van mij mogen ze hun microfoons op gaan houden bij Lotto soudal. Veel sympathiekere ploeg, en kunnen exposure goed gebruiken.

0
Romāns Vainšteins 30 oktober 2020 om 07:41

Misschien moet jij eens accepteren dat er verschillende typen mensen bestaan, denk je nou echt dat Lefevere gaar veranderen en dat dat belangrijk is om wat voor reden dan ook? Het is gewoon een keiharde klootzak van een uitgenaste ploegleider, inclusief hypocriete statements die alles in het voordeel van de eigen ploeg uitleggen. Klaar.

Jij komt vaak met de gewauwel dat nllrs zo nuchter zijn etc, ik vind eerder hun drang naar dat iedereen maar transparant en objectief moet zijn en de onkunde om te accepteren dat dit niet zo werkt een passend stigma. Niks nuchters maar een beperkt inlevingsvermogen meer.

0
Michelangelo 30 oktober 2020 om 08:12

Probleem bij narcisten als lefevere is dat ze omgeven zijn door jaknikkers en kontenkruipers. En dat dit soort figuren niemand in hun directe omgeving hebben die ze recht in hun gezicht zeggen wat ze van hen vinden. Uit angst voor de consequenties. Enkel op Twitter of fora zoals hier laten mensen zich horen. Maar hoe vaak denk je dat mensen hem rechtstreeks in zijn gezicht zeggen dat hij een schijnheil is die een nieuwe bril nodig heeft? Ik denk exact nul keer per dag!

Ik hoef vanwege deze man geen vensters meer van deceunink en geen vloeren meer van quickstep. En misschien moeten ook de sponsors van deze ploeg eens een woordje met hem hebben, aangezien dit niet bevorderlijk is voor de uitstraling van deze merken. Als ik zijn geldschieter was zou ik deze brulboei een keer op zijn plaats zetten.

0
Panache 30 oktober 2020 om 08:19

En laat Lefevere nu ieder jaar huilen in de pers dat hij wéér krap zit met sponsoren. Ik zie dat verband ook wel. Een gerenommeerd merk heeft baat bij een positieve vibe en zit niet te wachten op een teamleider die enkel kan communiceren als een pedaalemmer.

0
platteprijs 30 oktober 2020 om 08:20

Er zijn maar 2 wegen waarlangs Hypofevere van de wielerbühne verdwijnt. Dat is als inderdaad de sponsor zich roert en als zijn toch al vergevorderde leeftijd hem doet opstappen. Pas dan is de wielersport van deze schreeuwkever af. Dat zou bijvoorbeeld heel goed zijn voor het jongetje dat in de ketel met toverdrank is gevallen. Nu maar hopen dat hij geen Hilairtje doet.

0
dikkechaap 30 oktober 2020 om 11:38

@Panache
Een vlugge blik op de medische staf zal waarschijnlijk ook wonderen doen, qua afschrikken van sponsoren.

0
CechRepublic 30 oktober 2020 om 07:25

Ik ben vooral blij dat ik dit gistermiddag en -avond helemaal gemist heb.

0
Schollekop 30 oktober 2020 om 07:49

Ach, Patje is wie hij is, die kennen we zo langzamerhand wel. Verder terechte DSQ in een etappe die snel in de vergetelheid zal verdwijnen.

0
CechRepublic 30 oktober 2020 om 08:40

En dat is maar goed ook. Sprintetappes worden meestal eigenlijk alleen om de verkeerde reden onthouden.

0
Massimo Bataille 30 oktober 2020 om 08:58

Helemaal los van de actie van Bennett heeft hij wel gelijk dat de UCI incompetent is =D

0
Michelangelo 30 oktober 2020 om 09:09

Hij heeft daarmee inderdaad helemaal gelijk.

Jammer genoeg roept hij dit uitgerekend op het moment dat de wedstrijdjury eindelijk eensiets positiefs doet voor de veiligheid in de koers, en het lef heeft om de “winnaar” van het podium af te trekken.

0
venloos 30 oktober 2020 om 09:27

Als het andersom was geweest had onze pat waarschijnlijk 50 jaar cel geeist. Maar nu niet. What’s new……..

0
SpeedyLegs 30 oktober 2020 om 09:28

Patrick L. poogt Johan D. in te halen in de sprint om de mediatrofee.

0
elander 30 oktober 2020 om 09:39

Zo’n reacties ondermijnen alleen maar zijn gezag voor de keren dat hij het wel bij het rechte eind heeft. Dus hou daarmee op Patrick. Niemand heeft daar baat bij en je ploeg al evenmin.

0
nickdt 30 oktober 2020 om 09:57

Het grappige van dit alles is dat hij hiermee Groenewegen indirect vrijpleit van het incident met Jakobsen, want Groenewegen was de 1ste op de weg en moet dus gerespecteerd worden en mocht niet ingehaald worden.

0
Baukema Tomoulin 30 oktober 2020 om 10:22

Probleem is ook dat Groenewegen en tjv wél hun excuses hebben aangeboden voor gemaakte fouten. Evenepoel en Alaflip bv ook, dat getuige van karakter om publiekelijk ‘sorry’ te durven en kunnen zeggen. Wanneer heeft Lefevre ooit ‘sorry ik zat fout’ gezegd?

0
anne 30 oktober 2020 om 10:17

Dat is nu juist het grote verschil. Als het een renner van zijn ploeg betreft is het onzin, bullshit en mannelijk wielrennen en weet ik wat voor argumenten deze heer dan heeft. Maar betreft het een renner die niet tot zijn ploeg behoort, dan is het levensgevaarlijk, levenslang schorsen, oppakken en dergelijke kreten. Ik begin langzaam aan de verstandelijke vermogens van deze man te twijfelen. Mijn jongere broertje riep ook altijd: Het is zijn schuld! Ik deed niets…..

0
coppicoppi 30 oktober 2020 om 10:30

Gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand. Deze meneer is een beetje in de war.

0
Chris Van Uden 30 oktober 2020 om 10:51

Haha! :)

0
kleomantre 30 oktober 2020 om 11:17

Hoe zit het eigenlijk met dat initiatief op gebied van veiligheid met o.a. JV? Is dat al in de ijskast gezet?

0
toiletduck 30 oktober 2020 om 11:45

Wat een nare vent is dat toch. Wat mij betreft is dit een groter probleem voor de wielersport dan de aanwezigheid aan de zijlijn van de dopingzondaren van weleer.

Het probleem is niet zozeer dat wij hier een (nogal eenzijdige) discussie over hebben. In mijn ogen is het echt zorgwekkende dat er kleine jongetjes en meisjes in een DQS-pakje rondfietsen en denken dat dit gedrag normaal is.

0
stalle 30 oktober 2020 om 16:25

Beste manager van het peleton met voorsprong.
Wekt natuurlijk veel afgunst op.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone