Patrick Lefevere: “Jakobsen niet enige kopman in Kuurne”
©Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 20:29

Patrick Lefevere: “Jakobsen niet enige kopman in Kuurne”

Ook Patrick Lefevere, teammanager van Deceuninck-Quick-Step, is in de Algarve neergestreken. In de straten van Lagos genoot hij mee van de zege van Jakobsen. “Natuurlijk is Fabio een goudhaantje. Waarom denk je dat ik hem heb laten bijtekenen?”

“Ja, ik ben aan het tellen”, lachte Lefevere aan de teambus na de openingsrit van de Ronde van de Algarve. “Negen ondertussen. Niet dat ik er obsessief mee bezig ben, maar winnen is altijd plezant. We hebben ons als doel gesteld om in elke rittenkoers waarin we starten één etappe te winnen. Komt er meer bij, dan is dat bonus.”

Plassen van nervositeit
Lefevere volgde de rit van Portimao naar Lagos in de volgwagen en wist al snel dat Jakobsen in orde was. “Nou, ik heb goede benen, kwam hij me vertellen. Toen de finale begon, moest hij plassen. Hij was nerveus. Logisch. Je moet toch een beetje stress hebben voor je eerste wedstrijd van het seizoen. Maar zijn sprint was toch straf. Dat het een goudhaantje is? Waarom denk je dat ik hem heb laten bijtekenen? Nog voor zijn eerste koers, dit jaar. Dat is inderdaad een teken dat we vertrouwen in hem hebben.”

Jakobsens volgende doel is Kuurne-Brussel-Kuurne. Lefevere gelooft dat hij een kanshebber is. “Er is me verteld dat, als hij in orde is, hij een bergje over kan. Dan heb ik het over een Vlaamse helling. De laatste beklimming in Kuurne-Brussel-Kuurne ligt ver van de finish. Dat spreekt in zijn voordeel. Als het nodig is, kan je in de finale nog iets organiseren. Ik denk dat hij een kans maakt, ja.”

Meerdere opties
Op de vraag of Jakobsen in Kuurne dan enige kopman wordt, antwoordt Lefevere negatief. “Wij werken nooit met één kopman. En dat zie ik als een voordeel, want dan heb als team meerdere opties. Ik geef een voorbeeld: stel dat Yves Lampaert na de laatste helling voorop is en Fabio zit in de groep daarachter. Als Yves zich goed voelt, kan Fabio de benen stilhouden en afwachten. Als Yves zich minder voelt, kan hij zich laten uitzakken en voor Jakobsen rijden.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2019 20:58
denk dat jakobsen goede kans maakt in kuurne
20 februari 2019 22:06
Toch echt een klasbak! Telkens nieuwe vedetten maken: Fabio is ook op weg.
21 februari 2019 06:44
Gaat ie echt plassen of.........?
    21 februari 2019 08:59
    Natuurlijk niet evos01, het is een Nederlander.... Die gaat zich uiteraard volsjouwen met EPO, Clenbuterol, THG en nog wat bloeddoping... Hoe kan je zo naïef zijn?
    21 februari 2019 16:07
    @miguelon,
    Is het tegenwoordig plassen of bloeddoping?

Reacties zijn gesloten.