Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step

dinsdag 12 februari 2019 om 12:08
Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step

foto: Cor Vos

Video

Fabio Jakobsen heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick Step opengebroken. De tweedejaarsprof zal in ieder geval nog tot en met 2021 voor de formatie van Patrick Lefevere blijven rijden, meldt de Belgische WorldTour-ploeg in een persbericht.

Jakobsen had nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar gezien zijn goede resultaten in zijn eerste profjaar mag het geen grote verrassing heten dat Deceuninck-Quick Step graag verder wil met de jonge Nederlander. “Het zou een understatement zijn als we zouden zeggen dat we onder de indruk waren van zijn eerste jaar bij ons”, zegt Patrick Lefevere.

“Dat je de snelste en meest ervaren sprinters kunt verslaan laat zien dat je niet alleen over kwaliteiten en talent beschikt, maar ook over het vertrouwen en het vermogen om op de het goede moment de juiste keuze te maken”, vervolgt de ploegbaas in het communiqué. “Er ligt een grote toekomst voor hem in het verschiet en we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

De 22-jarige Jakobsen laat ook weten in zijn nopjes te zijn met de contractverlenging: “In de toekomst wil ik één van de beste sprinters ter wereld worden en grote koersen winnen. Deceuninck-Quick Step is het team dat me kan helpen om deze doelen te bereiken. Het is een droom die uitkomt om in de beste wielerploeg ter wereld te mogen rijden. Ik ben het team erg dankbaar voor het vertrouwen en de ondersteuning.”

Volgende week komt Jakobsen voor het eerst dit seizoen in actie. Na de Ronde van de Algarve wacht in het Belgische openingsweekend enkel Kuurne-Brussel-Kuurne. Daarna wacht met Parijs-Nice zijn eerste WorldTour-wedstrijd van 2019.

Tijdens het trainingskamp van Deceuninck-Quick Step sprak WielerFlits uitgebreid met Fabio Jakobsen.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Chasse_patate 12 februari 2019 om 12:16

Had ook naar Jumbo-Visma kunnen gaan haha

Vinyakke 12 februari 2019 om 12:19

Zou een hele domme zet zijn

aru123 12 februari 2019 om 13:13

Waarom is verlengen bij quickstep een domme zet?

Vinyakke 12 februari 2019 om 13:37

Naar jumbo zou een domme zet zijn, niet blijven bij Deceuninck. Sorry, had wat duidelijker kunnen zijn!

Skele 12 februari 2019 om 15:48

Ik vind het alsnog geen hele slimme zet.
Hij had op ieder ander moment dit jaar nog een contract kunnen tekenen bij welke ploeg dan ook en dat bedrag waar hij nu voor heeft getekend zal zeker niet zo hoog zijn vermoed ik..

Witte Trui 12 februari 2019 om 13:06

Heel knap dat Fabio zo snel zijn neus aan het venster drukt tussen de grote jongens. Hij zit bij de goede ploeg om zich verder te ontwikkelen, zeker wanneer Patrick Lefevere het in je ziet zitten en je dat vertrouwen uitbetaald.

Jalabertje 12 februari 2019 om 17:45

Wie kan er een groter Nederlands talent opnoemen?

vlek 12 februari 2019 om 17:55

Arensman. Oomen. Van der Poel is eigenlijk ook niet heel veel ouder.

KimJungPoels 12 februari 2019 om 18:15

Of Arensman een groter talent is moet nog maar blijken. Oomen is sowieso niet te vergelijken, maar voorlopig staat Jakobsen verder.

vlek 12 februari 2019 om 18:19

Oomen was als meesterknecht negende in de Giro. Moeilijk te vergelijken inderdaad, maar ik schat zo'n prestatie hoger in dan hetgeen Fabio heeft laten zien.

thorsen 12 februari 2019 om 19:15

Oomen wint daarentegen weinig. Dat je meteen al zo binnenkomt met die overwinningen zegt ook veel over koersintelligentie, je weten te plaatsen, weten wanneer je moet op schuiven etc.

Wielrennen bij de profs gaat gewoon anders dan bij de jeugd, hard kunnen trappen is niet genoeg om het ook echt te maken.

leegloper 12 februari 2019 om 20:04

Het is knap om zo binnen te komen, maar Jakobsen heeft ook een tijdje gewacht met de overstap. Een andere renner was een jaartje eerder minder spectaculair overgestapt. Maar zelfs die halen vaak in hun tweede profjaar niet deze prestaties. Oomen kan met zijn capaciteiten natuurlijk niet zo makkelijk iets winnen, dus dat is een moeilijke vergelijking.

Kannibaal van Schepdaal 12 februari 2019 om 20:10

Van der Poel is echt wel een groter talent, volgens mij.

EddyB1958 13 februari 2019 om 11:29

Met Groenewegen, Jakobsen en ook wel Mathieu van der Poel kunnen jullie Nederlanders een sprintje winnen. Zou Lefevere eerst de jongere renners benaderen voor een contractverlenging ?

trickstuff 12 februari 2019 om 22:18

Blijkbaar verwacht men bij DQS grootse resultaten van Jakobsen de komende jaren, die resultaten kun je dan het beste maar voor zijn door vroeg de onderhandelingen te openen.
Win-win voor beiden lijkt me

Headlines

Populair

Materiaalzone