Patrick Lefevere heeft bedenkingen bij overstap Tom Boonen

vrijdag 23 februari 2018 om 13:11
Patrick Lefevere heeft bedenkingen bij overstap Tom Boonen

foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media

Patrick Lefevere heeft zijn bedenkingen bij de nieuwe functie van Tom Boonen. De teammanager van Quick-Step Floors was zelf ook in gesprek met de vorige jaar gestopte klassiekerspecialist, maar ziet nu na veertien jaar zijn voormalig boegbeeld overstappen naar de grote concurrent. “Ja, ik vind dat best jammer”, zegt Lefevere tegen Het Nieuwsblad.

Bij Lotto Soudal wordt Boonen ambassadeur van Captains of Cycling, de organisatie achter de wielerploeg, en hij gaat het team ook op technisch vlak adviseren. “Al vraag ik mij af hoeveel hij gaat doen voor Lotto Soudal”, aldus Lefevere. “Uit de gesprekken die ik met hem heb gehad, bleek dat hij vooral met zijn auto’s bezig wilde zijn. Hij vreesde dat we te veel beslag op hem zouden leggen. Ook voor pr-opdrachten. Als we onze agenda’s erbij namen, waren er wel heel veel weekends in het voorjaar dat hij er niet bij kon zijn. Dan wordt het moeilijk.”

De overstap is met name voor de buitenwereld opmerkelijk. Achter de schermen liepen er al verschillende verbindingen tussen Boonen en Lotto Soudal. Sinds vorig jaar is de zaakwaarnemer van Boonen, Paul De Geyter, de teammanager van de rood-witte ploeg. Daarnaast is vader André Boonen vertegenwoordiger van Ridley, de fietssponsor van Lotto Soudal.

Dit artikel delen:

24 Reacties

Veloburto 23 februari 2018 om 13:15

Goed dat ze dit via de media uitvechten ipv gewoon even onder 4 ogen. De Belgische manier van communiceren is heel anders dan de Nederlandse manier iig

0
Samlambeej 23 februari 2018 om 13:16

Het voordeel van een duidelijke mening is dat je het meestal maar een keer hoeft te zeggen.

0
Noud89 23 februari 2018 om 13:23

Tsja er zal wel een hoop commentaar op komen omdat het Lefevre is, maar de man zegt hier toch niks verkeerd. Het zou gek zijn geweest als hij het niet jammer had gevonden dat de beste renner ooit uit zijn stal naar een ander team gaat om daar een functie in de vullen. De bedenkingen zijn verder vooral over de grootte van de rol die Tom gaat spelen.

0
dikkechaap 23 februari 2018 om 13:29

@noud89
Het ligt eraan wat je verkeerd vindt denk ik.
De opmerking “Boonen wil alleen naar met zijn auto’s bezig zijn” vind ik in ieder geval classic Lefevre. Zeker in deze context, waar de beste man net een nieuwe baan heeft (en hij voor de concurrent kiest). Het is gewoon een trap na, zowel naar Boonen als naar Lotto: leuk dat jullie hem hebben, maar reken er maar niet op dat ie veel voor je gaat doen.

0
Webber 23 februari 2018 om 13:30

Wat er weer niet in staat is dat Lefevere het verhaal inzake Ridley en De Geyter ook beaamt en begrijpt. Bovendien sluit hij af met te zeggen dat er absoluut geen probleem is tussen hen, meer zelfs ze doen in maart nog samen een debat.

0
McMulenga 23 februari 2018 om 13:32

Ik denk niet dat dit perse de Belgische manier is van communiceren maar vooral van Lefevre. Straks kunnen we ook nog wel een sneer of twee van Boonen terug verwachten.

0
moa 23 februari 2018 om 13:42

@veloburto

Hij wordt om zijn mening gevraagd. Deze weergave is trouwens onvolledig, het verklarende gedeelte ontbreekt.

Grappig dat je zo stoer achter je toetsenbord zegt dat communicatie onder 4 ogen beter was geweest.

0
Veloburto 23 februari 2018 om 13:46

@moa, wat is daar in hemelsnaam stoer aan?

0
GreenDay 23 februari 2018 om 13:48

“De Belgische manier”, pardon? Want alle Belgen zijn schijnheiligaards die alleen via de media communiceren. Racisme en generaliseren zijn tekenen van een beperkt abstraherend vermogen. Dat beschouw ik niet als typisch Nederlands, wel als typisch Veloburto.

0
maklukzat 23 februari 2018 om 13:48

@moa
Er kan zoveel worden gevraagd door journalisten. Het is dan aan Lefevere om dit niet via de media te gaan spelen.

0
Romāns Vainšteins 23 februari 2018 om 13:50

Persoonlijk vind ik het altijd leuker wanneer men het gewoon open en bloot in de media slingert, zie ook Froome’s heimelijke bijpuffen, bring it on.

0
Wheely 23 februari 2018 om 13:51

Lotto Soudal gaat vast een pak meer winnen dit jaar dankzij de zegen van Tommeke en dat zal pijn doen.

0
assen 23 februari 2018 om 13:52

Ha ha ha, die Lefevre!
Blij dat ik niet met hem (of types zoals hij) hoef te werken, ook al is het een vakman.

0
Veloburto 23 februari 2018 om 13:54

@Greenday, ik zeg nergens dat de ene manier beter is dan de andere? Jij trekt mijn woorden volledig uit zijn verband. Zoek verder even op wat racisme betekent. Het enige wat ik zeg is dat Belgen en Nederlanders een andere manier van communiceren hebben. Genoeg studies over interculturele communicatie (Hofstede, Trompenaars, Hall, etc.) zullen dit bevestigen. Raar om dan iemand een racist te noemen (overigens maken Belgen en Nederlanders deel uit van hetzelfde ras)

0
dikkechaap 23 februari 2018 om 13:54

@Greenday
Wie is hier racistisch dan? Waar gaat dit in hemelsnaam over.

0
Col du Bramont 23 februari 2018 om 13:57

Puur een centen cq commerciële kwestie, in feite een begrijpelijke keuze gelet op de lijntjes die lopen.
NB lijntjes niet verkeerd opvatten!
Staat Boonen ook vrij zelf te bepalen aan welke ploeg hij zich nu wil verbinden.
Zou wat anders zijn als bv Sjaak Swart nu opeens voor Feijenoord gaat werken.
Een wielerploeg heeft een beperkte levensduur, ih voetbal ligt dat anders.

0
west 23 februari 2018 om 14:13

Lekker stemmingmakende kop @wielerflits goed gelukt!

0
Mwielerfan 23 februari 2018 om 14:26

@col juist lefevre heeft al heel lang een goede levensduur met z’n ploeg, dus je opmerking slaat de plank mis. Wat natuurlijk niet betekent dat mensen voor altijd aan elkaar gebonden zijn.
Lefevre weet weer eens niet wanneer ie beter zn mond kan houden. Goed voor enkele berichtjes maar niet goed voor hem of boonen. Inhoudelijk heeft ie natuurlijk gelijk.

0
schipperaar 23 februari 2018 om 14:28

Als iemand Tommie kent als geen ander is hij het wel dus die bedenkingen lijken weloverwogen, staat volledig los van stemmingmakerij van wf als HLN/NB/Wuyts er direct boven op zitten.

0
TomDJ 23 februari 2018 om 14:31

Het klinkt alsof Boonen een levenslang contract zou hebben bij Quick Step Floors.
Hij werkt allang met De Geyter, en zijn vader vertegenwoordigt Ridley.
Dus het lijkt me, na beëindiging van zijn carriere bij Quick Step geen rare stap om daar wat centen bij elkaar te sprokkelen.

0
Samlambeej 23 februari 2018 om 14:37

Kul, kul ultrakul. Denk je nu werkelijk dat Lefevre snel een bevriende journalist heeft gebeld om " uit te halen" naar Tom Boonen? Hij wil gwn van die vraag af zijn want straks komen nog de Gazet v Antwerpen, HLN, Story en misschien zelf nog P-magazine om uitleg vragen.
Denk je nu werkelijk dat Lefevre dit niet tegen Boonen heeft durven zeggen? Die hebben de planning ve paar weekends bekeken en Boonen zei "ah nee dan ist weeknd van Francorchamps. Dan van Zolder en dan van le mans." Die rol van Boonen was "een ideetje" daarnaast zag QS nog een rol als boegbeeld maar daar is Tom na de hysterie van tijdens zijn carriere niet naar op zoek. Patje ziet alleen naast de symboliek van het huwelijk Boonen-Quickstep nu een ander in Lotto. Bij Lotto met Degeyter was het een ander, flexibeler voorstel. Boonen gaat daar wat rondlopen achter de schermen op training en op zn gemakje bij Ridley. Dus ja Prima. Geen controverse.

En dat gratuite verwijt van geld…geld…
Heb jij dat contract ingezien mss? Het gaat over 3 tot 5 dagen. Laten we zeggen, 10.000euro per keer. Nou ja daar kan Boonen zijne Ferrari net geen 2x mee op onderhoud sturen.

0
Col du Bramont 23 februari 2018 om 15:47

Levevere geeft gewoon helder tekst en uitleg en daar spreekt teleurstelling uit. Kan ik me goed voorstellen maar uiteindelijk beslist Boonen.
De kop op WF is gewoon copy/paste vd nieuwsblad kop, in Vlaanderen is dit een issue dus wordt er aandacht aan besteed. Ik neem er kennis van, boeit me niet echt, wel grappig dat de Vlaamse pers zich hier zo op stort.

0
marehoek 23 februari 2018 om 16:41

Samlambeej.Het zat toch niet zo lekker tussen Lefevre en Boonen.
Tenminste in eerdere uitspraken van jou, ze waren geen vrienden maar zakelijk
klopte het wel tussen hen.
Het enige wat ze samen hadden was de belastingontduiking.

0
EddyB1958 24 februari 2018 om 06:45

Lotto,VTM, misschien wil Boonen gewoon ene Michel ontvluchten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone