Patrick Lefevere: “Forfait Van Aert zal de koers veranderen”

Patrick Lefevere: “Forfait Van Aert zal de koers veranderen”

foto: Cor Vos

zondag 3 april 2022 om 09:30
Interview

De Wolfpack zit al het hele voorjaar in de hoek waar de klappen vallen. Zelfs teambaas Patrick Lefevere zit nu ziek thuis. Toch blijft hij strijdvaardig. “Zoals altijd maak ik pas de balans op na Luik-Bastenaken-Luik”, zegt hij.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Het beproefde recept van Quick-Step-Alpha Vinyl, dat gewend is meerdere troeven uit te spelen in de klassiekers, wordt zondag voor een keertje niet toegepast. Het team van manager Lefevere mikt dit jaar vol op uittredend winnaar Kasper Asgreen als kopman, met Florian Sénéchal als nummer twee in de hiërarchie.

“We moeten de situatie aanvaarden zoals ze is”, vertelde Lefevere op het online persmoment. Er zijn elf renners ziek geweest. Sommigen zijn intussen hersteld, maar zijn daarom nog niet honderd procent. Dat Parijs-Roubaix dit jaar een week later wordt verreden, is misschien nog een voordeel. Hoe dan ook, ik maak de balans pas op na Luik-Bastenaken-Luik.”

2001
Een kat in het nauw kan rare sprongen maken. Misschien geldt dit ook voor wolven, vroeg collega Carl Berteele aan Lefevere. “Dat weet ik niet. Maar ik herinner me wel 2001, toen met Domo-Farm Frites”, reageerde de West-Vlaming. “We hadden nog niets gewonnen, maar in Parijs-Roubaix bezetten we plots het hele podium (met Knaven, Museeuw en Vainsteins, red). Je weet maar nooit.”

Titelverdediger Kasper Asgreen is de vooruitgeschoven man bij Quick-Step-Alpha Vinyl – foto: Cor Vos

Lefevere vond zijn jongens in Dwars door Vlaanderen overigens niet slecht koersen, al werd ook daar geen resultaat geboekt. “Ik zag progressie, ja. En we hebben nog een drietal dagen. Laat ons hopen dat we zondag op al onze jongens beroep kunnen doen en ze allemaal hun ding kunnen doen.”

Forfait Van Aert
Dat het er naar uitziet dat Wout van Aert forfait moet geven, vindt Lefevere alvast geen goede zaak voor zijn ploeg. “Het zal de koers sowieso veranderen. Kijk, Wout en Mathieu zijn renners die altijd à bloc koersen, niet speculeren en geen spelletjes spelen. De voorbije jaren hebben aangetoond dat dat voor ons af en toe wel goed kan uitdraaien.”

Is Van der Poel nu dé topfavoriet waar jouw renners op moeten focussen? “We focussen nooit op het wiel van iemand. Maar het is lastig dat we de koers nu niet in handen kunnen nemen zoals we dat andere jaren doen. Toch moeten we vooral naar onszelf kijken. En Mathieu topfavoriet? Ja, hij won al een keer en werd vorig jaar tweede. Maar dat deed Kasper Asgreen ook al. Het zou opnieuw een mooi duel zijn…”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Guushovd 31 maart 2022 om 19:49

Hé Patrick, volgens een aantal wielerflitsers word je voor de gek gehouden. Je bent een naief schaap.

Wout staat niet alleen aan de start, hij heeft een dropperpost en een 58 tands voorblad gemonteerd.

Merlinappa 31 maart 2022 om 20:21

Wout is nog niet definitief afgemeld, en sandbagging is gewoon een bestaand iets. Ook in het wielrennen.

Guushovd 1 april 2022 om 08:08

Ja, maar er is een verschil tussen een slag om de arm houden bij een bericht als dit over WvA en er meteen vanuitgaan dat het niet klopt. Het valt mij op dat een aantal mensen wel heel duidelijk denken te weten dat ze voor de gek gehouden worden. Iets wat ook in de samenleving in het algemeen een trend lijkt te zijn.

Explorer 31 maart 2022 om 19:56

Ach ze moeten idd uitgaan van het collectief. Aanvallend mannekes vooruit sturen en de koers in vlammen. Ze hebben met asgreen een perfecte kopman. Misschien niet in de hoogste der hoogste topvorm, maar wel een podiumkandidaat. Tevens kan iedereen(hopelijk niet) pech krijgen of de slag missen. Het glas is half vol Patrick. Kop omhoog en knallen ook als het een jaar niet gaat zoals voorheen.

Dikke Vrouw 31 maart 2022 om 20:14

Je hebt gelijk ze moeten agressief koersen en mannetjes voorop sturen !

Michelangelo 31 maart 2022 om 20:22

Lekker ook, refereren aan de periode 2001. We weten allemaal waar in die tijd bijzondere resultaten door behaald werden. Goed bezig Patje!

Fast Freddy 31 maart 2022 om 23:33

Over welk jaar moet hij het dan wèl hebben?

Mwielerfan 1 april 2022 om 09:19

Beetje vreemd. Ja het was epo hoogtijdagen, maar wel juist bij iedereen dus een level playing field

Michelangelo 1 april 2022 om 11:43

Niet alleen vloeide EPO rijkelijk, ook de bloedzakjes hingen destijds rijkelijk in de hotelkamers.
Dus het erbij halen van dat soort voorbeelden van verrassende superdominantie… mwoah.

Wheely 31 maart 2022 om 20:54

Lag Pat niet ziek in bed?

SpeedyLegs 31 maart 2022 om 23:50

Nee, pas na zondag.

Kopinkas 1 april 2022 om 10:43

Weinig boeiende stelling van Pat.
Uiteraard verandert het spelbord. Zou me verbaasd hebben als hij het over een patstelling zou gehad hebben…

Jean Dumas 1 april 2022 om 12:45

Als Jumbo slim is nemen ze niet de koersverantwoordelijkheid; VDP is nu de topfavoriet. En QS kan het verschil ook niet maken. Dan krijg je het risico op een vlucht met subtoppers, maar dan zal Mathieu heus wel tijdig aan de boom schudden.

Beekman 1 april 2022 om 13:43

Niet zo mee eens, degenen die de knuppel in het hoenderhok gooit is steevast MvdP, enig verschil is dat WvA kan aanhaken cq achtervolgen en Asgreen. Het is niet zo dat WvA de koers maakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair