Patrick Lefevere: “Fabio Jakobsen krijgt in 2021 voorziene loonsverhoging”

zaterdag 7 november 2020 om 15:42
Patrick Lefevere: “Fabio Jakobsen krijgt in 2021 voorziene loonsverhoging”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft zich in zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad andermaal uitgesproken over de conditie van Fabio Jakobsen. De manager van Deceuninck-Quick-Step roemt de strijdvaardigheid van de Nederlander en geeft ook aan dat Jakobsen in 2021 een aanzienlijke loonsverhoging zal krijgen. 

De sprinter uit Heukelum is deze week bij Lefevere langs gekomen op het kantoor in Wevelgem. “Hij is een eind opgeschoten in zijn revalidatie, maar dat blijft een werk van lange adem. De weg die hij heeft afgelegd, is bijna niet te overzien: er is bot uit zijn heup gehaald, dat nu als kaakbeen is ingeplant. Niet een beetje bot, maar een aanzienlijk deel. Een heel pijnlijke operatie, naar verluidt. Twee weken lang heeft Fabio op krukken gelopen”, pent de manager op.

“Het aangebrachte bot moet nu drie maanden helen, dan pas kunnen er implantaten in. Nadien volgen nog eens drie maanden herstel vooraleer hij nieuwe tanden kan krijgen. Dan zijn we dus alweer een half jaar verder. Ik ga mij niet te zeer uitspreken over de mogelijke schorsing van Dylan Groenewegen – daarover zijn er nog geen officiële berichten – maar blijkbaar overweegt de UCI hem tot mei te schorsen. Geloof me: als je een namiddag met Fabio doorbrengt, lijken die zogezegde negen maanden eerder kort dan lang.”

Lefevere hoopt dat zijn pupil in december alweer mee kan op trainingskamp met Deceuninck-Quick-Step. “Dat is de wensdroom die hij zelf heeft en ook binnen de ploeg hopen we daar heel erg op. Het zou een zegen zijn om hem alleen al maar tussen de renners te hebben. Het moet gezegd dat hij zelf wonderbaarlijk strijdbaar is. Ik was bang voor de mentale impact van de crash, maar zelf vindt hij dat geen punt.”

Loonsverhoging in 2021
Ondanks het feit dat Jakobsen langs de kant staat, kan de Nederlander volgens Lefevere ‘gewoon’ rekenen op loonsverhoging. “Officieel kon ik vanaf gisteren het loon van Fabio tot de helft herleiden. Wat ik natuurlijk niet heb gedaan en ook niet ga doen. Hij blijft zijn volledige salaris ontvangen, inclusief de aanzienlijke loonsverhoging die voor 2021 was afgesproken”, legt hij uit. “Het plan blijft wel om dat financiële verlies op Groenewegen te verhalen. We hebben de beelden van de sprint gisteren nog een keer opnieuw bekeken. Sorry, wat daar gebeurt, kan gewoon niet.”

Dit artikel delen:

63 Reacties

LB108 7 november 2020 om 15:50

Is dat nu iets wat de mensen moeten weten?? Enkel maar praatjes om zichzelf goed te laten uitzien.
Hem opslag geven en het personeel tijdens lockdown minder betalen..

Fast Freddy 7 november 2020 om 16:37

Genereus en fair om Jacobsen loonsverhoging te geven. Er over opscheppen in z’n eigen column is niets anders dan trieste veren-in-de-eigen-reet-stekerij. De beste man heeft in zijn jeugd te weinig schouderklopjes gehad lijkt het.

Man met de hamer 7 november 2020 om 18:24

Nu nieuwszenders eindelijk hebben besloten om het gelul van Trump af te kappen, wordt het tijd voor Wielerflits om hetzelfde te doen met Donald Lefevere. Weg met die microfoon. Fatsoen gaat boven clicks.

toiletduck 8 november 2020 om 08:42

Helemaal mee eens hamer. Ontneem deze man zijn podium.

Harm Zijlstra 7 november 2020 om 15:53

Gelukkig liepen dit jaar de schouderbeuken, zwiepers etc. van zijn eigen mannen goed af. Die konden ook gewoon niet.

Groetjesaandevoetjes 7 november 2020 om 17:37

“Officieel kon ik vanaf gisteren het loon van Higuita tot de helft herleiden. Wat ik natuurlijk niet heb gedaan en ook niet ga doen. Hij blijft zijn volledige salaris ontvangen, inclusief de aanzienlijke loonsverhoging die voor 2021 was afgesproken”, legt hij uit. “Het plan blijft wel om dat financiële verlies op Jungels te verhalen. We hebben de beelden van die actie gisteren nog een keer opnieuw bekeken. Sorry, wat daar gebeurt, kan gewoon niet.”

Stel je eens voor als Vaughters dit zou zeggen.

Cochise 7 november 2020 om 20:02

Los van sym- of antipathie voor de heer Lefevere vind ik dat minimaliseren van Groenewegen’s actie wel een heel kwalijke en zelfs schandalige trend aan het worden hier. Natuurlijk was die val van Higuita volledig de fout van Jungels maar alleen als je verblindt bent door haatgevoelens durf je dat te vergelijken met Groenewegen-Jakobsen.

Sephiroth 7 november 2020 om 21:02

Cochise net to goed als dat het m.i. ondertussen schandalig is dat sommigen nog niet willen inzien dat de ernst van de schade grotendeels op het Konto van de organisatie en finish veiligheid komt. Nu goed lezen: ik pleit Groenewegen niet vrij. Echter of het een smak tegen het asfalt of met rondvliegende hekken is na die fout.. daar is de ronde van Polen schuldig aan.

Voor de rest is lefevre walgelijk bezig. Dylan blijven pushen in de media en ondertussen jammeren als zijn eigen renners vergelijkbare fratsen uithalen met enkel een wat gelukkigere afloop.

Groetjesaandevoetjes 8 november 2020 om 10:12

@cochise- Groenewegen zit fout en moet worden gestraft. Daarnaast moet er onderzoek worden gedaan naar de reden vd verwondingen (losse hekken, paal op de finish, dalende sprint). Iedereen in het wielrennen heeft daar baat bij. Niemand heeft baat bij dit narcistische en arrogante gelul val Lefevre.

Ik ben zeker niet verblind door haat hoor, maar probeer alleen te laten zien hoe idioot Pats uitspraak is. Geen andere wielermanager kan tippen aan deze idiote uitspraken.

Cochise 8 november 2020 om 11:16

Dat is net wat ik bedoel: de naam van Lefevere komt altijd terug in deze discussie alsof hij een factor is die de fout van Groenewegen mee bepaald heeft? Ook die argumenten over losse balustrades en vooral de dalende aankomstlijn zijn non-argumenten. Zullen we alle afdalingen dan maar schrappen omdat de gevolgen van een valpartij daar zwaarder zijn? Alsof Jacobsen niet half-dood zou geweest zijn als hij rechtstreeks tegen het asfalt was gegaan. En zullen we het baanwielrennen afschaffen, een peloton tegen 70 per uur laten sprinten op een fiets zonder remmen is namelijk ook pure waanzin?

Michiel De Rooij 7 november 2020 om 15:54

Laat ik beginnen te zeggen dat ik met Fabio Jakobsen meeleef en hem heel veel succes wens met zijn herstel.

Lefevre doet deze treurige zaak alleen maar slecht. Zeggen dat de 9 maanden schorsing van Groenewegen te kort is. Zeggen dat Groenewegen de salarisverhoging van Jakobsen gaat betalen. Wat een nare man.

debarreman 7 november 2020 om 15:56

Daar hebben we de egotripper weer.

Onie 7 november 2020 om 16:03

Goed om te horen dat Fabio mentaal weinig hinder lijkt te ondervinden. Ook netjes dat Lefevre zich aan zijn mondelinge afspraak houdt. Voor de rest blijft het Lefevre.

Stablinsky 7 november 2020 om 16:03

Daar hebben we de Lefevere-bashers weer.

Peter Lippens 7 november 2020 om 16:42

idd, begint hier echt zielig te worden, wat een navelstaarders OT mooie geste van Patrick en ik ben met hem alvast akkoord dat 9 maanden voor NN in deze corona tijden nougabollen zijn voor zo’n aanslag

Arie den Blanken 7 november 2020 om 17:17

Peter Lippens +1

Michiel De Rooij 7 november 2020 om 17:17

Allee mannekes

jan jansen 7 november 2020 om 18:36

Iedereen is medeschuldig aan de val van Jakobsen.
Groenewegen die hem in de hekken rijdt.
Jakobsen die het gevaar opzoekt.
De organisatie die de hekken niet goed heeft staan.
De uci die de regels niet goed na leeft.
Alle toeschouwers die het mogelijk maken om het fietsen, wat in feite totaal niet belangrijk is, belangrijk te maken.
De sponsors die het laten uitgroeien tot een arena sport.
De leiding van de ploegen die hun renners opzwepen tot gevaarlijke acties

CechRepublic 7 november 2020 om 18:52

“idd, begint hier echt zielig te worden, wat een navelstaarders OT mooie geste van Patrick en ik ben met hem alvast akkoord dat 9 maanden voor NN in deze corona tijden nougabollen zijn voor zo’n aanslag”

Aldus Laurent Berger. Ook zo iemand die ik zonder ondertiteling echt niet begrijp.

FDJ 7 november 2020 om 16:34

Geef deze oude gek gewoon geen aandacht. Een soort Trump aan het worden. Wordt elke dag gekker.

Nils96 7 november 2020 om 16:40

Lefevre is gewoon iemand met een narcistische persoonlijkheidsstroornis. Kan de man verder ook weinig aan doen.

Lance4eva 7 november 2020 om 16:53

Wat zou Jakobsen zelf eigenlijk van zijn baas zijn reacties vinden?

Fast Freddy 7 november 2020 om 17:15

Don’t bite the hand that feeds you…

Arie den Blanken 7 november 2020 om 17:18

Dat boeit toch niet.

Lance4eva 7 november 2020 om 20:22

En of dat boeit, Arie!

Marik 7 november 2020 om 17:17

Goh Patrick wat stoer dat je dat even vermeldt. Je bent de beste, de grootste en de almachtige. We zullen een altaar voor je bouwen.

stalle 7 november 2020 om 17:17

Prachtige geste van de grootste manager van het peleton.Chapeau.

Arie den Blanken 7 november 2020 om 17:18

+1

Casar 7 november 2020 om 17:17

Ik word echt onpasselijk van Lefevre

poortje de dijkenstoemper 7 november 2020 om 17:33

Pat snel zalig verklaren en dan hopen dat ie heel snel met pensioen gaat

$kedel 7 november 2020 om 17:44

Welke psycholoog gaat deze man ooit nog van zijn waanbeelden afhelpen?

mattje123 8 november 2020 om 10:07

Die man heeft zoveel stoornissen, daar kan een volledige jaargang aan psychologie studenten op afstuderen en dan nog hebben ze niet alle stoornissen behandeld…

platteprijs 7 november 2020 om 17:47

Wordt er bij berichten van Lefevre op social media net als bij Trump een waarschuwing geplaatst?

DeGroteMolen 7 november 2020 om 17:49

Onnozele reacties. Wat je ook van Pl denkt, hij staat pal achter Jakobsen. En dat hij aangeeft schade te hebben, is volstrekt logisch in het kader van de procedures tegen Groenewegen. Zonder schade geen claim tegen deze idioot.

platteprijs 7 november 2020 om 17:52

… en dan zelf met een ongepaste reactie komen

koos1 7 november 2020 om 18:11

Mooi en verdiend voor Jacobsen, maar waarom moet Lefevre ‘ik hoor mezelf graag praten’ dit nu weet groots in de media gooien???

CechRepublic 7 november 2020 om 18:51

Ik kan prima begrijpen dat PL-fans niet enthousiast zijn over Groenewegen, maar waarom ze het in godsnaam met hem eens zijn dat Bennett een keurige sprint afleverde waarvoor hij nooit zou mogen worden gediskwalificeerd is beyond me. Ik geloof nu dat als het omgekeerd was geweest deze mensen Groenwegen zouden hebben veroordeeld voor niet op tijd remmen.

toiletduck 8 november 2020 om 08:46

Haha inderdaad. De realiteitszin is met deze polarisatie ver te zoeken…

Michelangelo 7 november 2020 om 19:11

Roep ik iets geks als:
– het een mooi gebaar is van Lefevere om Jakobsen loonsverhoging te geven.
– het een vorm van zelfbevlekking is om dit dan ook maar meteen in de krant te zetten

Ik snap goed dat dat kleine twitter jochie zich prima thuis voelt bij deze manager. Want ook bij hem zie je het ene moment een heel mooi gebaar (denk aan zijn emoties richting overleden renners of een zwaar gewonde ploegmaat), om dat vervolgens weer helemaal teniet te doen met de meest idiote vooringenomen uitspraken of tweets.

Soort zoekt soort…

CechRepublic 7 november 2020 om 19:34

Ze maken het je zeker niet makkelijk om van ze te houden, maar Evenepoel is 20 of 21. Hoort enigszins bij de leeftijd, dus ik heb niet zo’n moeite met hem. Lefevere is daarentegen 374 o.i.d. Dat is wel een vrij sneu gevalletje.

Michelangelo 7 november 2020 om 19:44

Dat Lefevere het ooit gaat snappen, daar geloof ik niet in. Die leeft al jaren met zijn eigen waarheden, en laat zich omringen door jaknikkers (waar hebben we dat nog gezien?)

Het is maar te hopen dat Evenepoel het wel ooit gaat begrijpen. Ik had gehoopt dat een goede tegenslag hem met beide voetjes op de grond zou brengen. Maar dat bleek in ieder geval nog niet genoeg…

Cochise 7 november 2020 om 20:10

Ik denk dat Evenepoel heel blij zou zijn met een almachtige mentor zoals jij. De grootste tegenstander van misplaatst moraalridder Lefevere maar zelf wel denken dat jouw kijk op goed en kwaad de enige juiste is?

Michelangelo 7 november 2020 om 21:11

Ik denk dat Evenepoel vooral een papa nodig heeft die af en toe zijn telefoon af pakt als hij koers zit te kijken. Of hem voor straf naar zijn kamertje stuurt als hij weer eens te veel praatjes heeft gehd.
Heeft ie veel meer aan dan mijn psychologishce prietpraat…

Murcia 7 november 2020 om 19:59

Weer een fijn staaltje zelfadoratie van Patrick. Ik kan alleen hopen dat Fabio op niveau terug komt maar Lefevere kan het weer niet laten om zijn Trump imitatie op te voeren.
Dat totale gebrek aan zelfkritiek is belachelijk en helaas zullen we in tegenstelling tot Donald nog een paar jaar op zijn pensioen moeten wachten.

Cyclinglife 7 november 2020 om 20:05

“Ik ga mij niet te zeer uitspreken over de mogelijke schorsing van Dylan Groenewegen – daarover zijn er nog geen officiële berichten – maar blijkbaar overweegt de UCI hem tot mei te schorsen. Geloof me: als je een namiddag met Fabio doorbrengt, lijken die zogezegde negen maanden eerder kort dan lang.””

Netjes om niet te gaan speculeren over straffen.
Hij zegt hier niet dat hij 9 maanden te veel of te weinig vindt. Maar dat als je fabio ziet 9 maanden niet veel lijkt. En ik kan me dat goed voorstellen. Soms zie je iemands fysieke schade na een ongeval en daar lijkt geen enkele straf genoegdoening te geven gezien de schade. De schade is onomkeerbaar en de veroorzaker komt eraf met wat tijd en/of geld straffen. Dat betekent enkel dat het niet rechtvaardig voelt. Maar niet dat je dan ook gelijk hogere straf wilt, want daar krijg je niets mee terug.

peervaneynthoven 7 november 2020 om 20:10

Ik reageer niet meer inhoudelijk op deze i.m.o ‘vollnarcist’, maar kennelijk liggen veel belgen kritiekloos aan zijn voeten. Een vreemd gedrag als je het ‘duistere verleden’ en het wegkijken en ontkennen daarvan in ogenschouw neemt.

Turtlehead 7 november 2020 om 20:21

Patje kan denk ik niks verhalen op Groenewegen. Jakobsen wel, maar die heeft geen gemist salaris (wel bonussen, prijzengeld, daarnaast extra medische kosten én vooral ook compensatie voor mentale en fysieke ellende).

sooike 7 november 2020 om 21:02

Merkwaardig hoe deze meest ervaren, deskundige en menselijke ploegleider hier wordt bejegend. Is dit jaloezie, voortkomend uit het perfecte scoutingsteam en dus dito resultaten van DQS ? Of is het een persoonlijke hetze tegen deze man, die toch alleen maar aankondigt dat hij gaat proberen via juridische weg zijn enorme schade te verhalen op Groenewegen en TJV? Dat is toch normaal als je beseft dat Jakobsen er straks in het nieuwe seizoen weer niet zal bij zijn en niet voor successen kan gaan zorgen? Reken alleen de schade aan publiciteit maar eens uit. Ik steun Lefèvre in deze actie en verbaas me over de coulantie op deze site jegens Groenewegen. Maar resumerend vind ik dat PF in zijn volste recht staat en complimenteer hem met zijn gulle geste naar Jakobsen ! Zo hoort een ploegleider om te gaan met zijn team en uiteraard distantieer ik me van de beledigende opmerkingen aan zijn adres !

Man met de hamer 7 november 2020 om 21:33

Goeie satire.

Michelangelo 7 november 2020 om 22:10

Ik heb nooit begrepen hoe trump zoveel schapen achter zich aan laat lopen. Ik dacht altijd dat dit iets Amerikaans was.
Maar blijkbaar lukt het ook gewoon om in deze regio figuren te vinden die alles geweldig vinden wat een bewezen narcist doet.

CechRepublic 7 november 2020 om 22:34

We is hier niet zozeer coulance jegens Groenwegen, sterker die is vrij algemeen neergezet als de aanstichter van een buitengewoon beroerd uitgepakt sprintongeluk. Er is echter ook zeer weinig sympathie voor de narcistische roeptoeterij van de heer Lefevere.

VerstandOpNul 7 november 2020 om 22:45

Lefevere kan weinig goed doen hier.. Toch evident dat hij zich meer dan voldoende ontfermd heeft over Jakobsen.

kkv81 7 november 2020 om 22:52

Laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet…

Headlines

Materiaalzone

Populair