Patrick Lefevere: “Fabio Jakobsen krijgt in 2021 voorziene loonsverhoging”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 november 2020 om 15:42

Patrick Lefevere: “Fabio Jakobsen krijgt in 2021 voorziene loonsverhoging”

Patrick Lefevere heeft zich in zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad andermaal uitgesproken over de conditie van Fabio Jakobsen. De manager van Deceuninck-Quick-Step roemt de strijdvaardigheid van de Nederlander en geeft ook aan dat Jakobsen in 2021 een aanzienlijke loonsverhoging zal krijgen. 

De sprinter uit Heukelum is deze week bij Lefevere langs gekomen op het kantoor in Wevelgem. “Hij is een eind opgeschoten in zijn revalidatie, maar dat blijft een werk van lange adem. De weg die hij heeft afgelegd, is bijna niet te overzien: er is bot uit zijn heup gehaald, dat nu als kaakbeen is ingeplant. Niet een beetje bot, maar een aanzienlijk deel. Een heel pijnlijke operatie, naar verluidt. Twee weken lang heeft Fabio op krukken gelopen”, pent de manager op.

“Het aangebrachte bot moet nu drie maanden helen, dan pas kunnen er implantaten in. Nadien volgen nog eens drie maanden herstel vooraleer hij nieuwe tanden kan krijgen. Dan zijn we dus alweer een half jaar verder. Ik ga mij niet te zeer uitspreken over de mogelijke schorsing van Dylan Groenewegen – daarover zijn er nog geen officiële berichten – maar blijkbaar overweegt de UCI hem tot mei te schorsen. Geloof me: als je een namiddag met Fabio doorbrengt, lijken die zogezegde negen maanden eerder kort dan lang.”

Lefevere hoopt dat zijn pupil in december alweer mee kan op trainingskamp met Deceuninck-Quick-Step. “Dat is de wensdroom die hij zelf heeft en ook binnen de ploeg hopen we daar heel erg op. Het zou een zegen zijn om hem alleen al maar tussen de renners te hebben. Het moet gezegd dat hij zelf wonderbaarlijk strijdbaar is. Ik was bang voor de mentale impact van de crash, maar zelf vindt hij dat geen punt.”

Loonsverhoging in 2021
Ondanks het feit dat Jakobsen langs de kant staat, kan de Nederlander volgens Lefevere ‘gewoon’ rekenen op loonsverhoging. “Officieel kon ik vanaf gisteren het loon van Fabio tot de helft herleiden. Wat ik natuurlijk niet heb gedaan en ook niet ga doen. Hij blijft zijn volledige salaris ontvangen, inclusief de aanzienlijke loonsverhoging die voor 2021 was afgesproken”, legt hij uit. “Het plan blijft wel om dat financiële verlies op Groenewegen te verhalen. We hebben de beelden van de sprint gisteren nog een keer opnieuw bekeken. Sorry, wat daar gebeurt, kan gewoon niet.”

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
7 november 2020 22:52
Laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet...
7 november 2020 23:42
Wat een vreselijke enge man, alles is ikke ikke ikke, over de rug van jakobsen verheerlijkt deze boef zichzelf continu. Hij hoort niet in het wielrennen thuis, bah. Een grote schade deze man!
8 november 2020 08:10
Ik vind het vooral onvoorstelbaar dat Lefevere nog dit soort praatjes durft op te hangen. Inmiddels zijn er al diverse van zijn renners die zich even schandalig hebben gedragen in wedstrijden, waarbij de tegenstanders er alleen maar genadiger vanaf gekomen zijn omdat ze meer geluk hadden. Groenewegen zat heel erg fout; en ik vind schorsingen op zijn plek in het wielrennen. Maar het niet meenemen van factoren als gebrekkige hekwerken, sprinten bergaf, de factor pech/geluk, en wel de mate van het letsel, blijven een onverantwoord hoge psychologische last op de schouders van Groenewegen leggen. En de link die hij telkens legt met geld vind ik gewoon ranzig.
Nog los van het feit dat meneer Lefevere vanwege zijn bijdrage aan de dopingcultuur in de wielersport helemaal geen ploegleider en columnist meer zou moeten zijn. De broer van Alaphilippe (verleden jaar nog veroordeeld voor het voorzien van dopingproducten) is inmiddels ook weer actief voor de ploeg en de renner Alaphilippe. Het opmerkelijke is dat Alaphilippe sinds zijn broers schorsing maanden niets presteerde en sinds broerlief weer langs de kant staat, weer zijn erelijst opbouwt...
8 november 2020 09:21
Het is goed dat Lefevre zich zo expliciet uitlaat over alles aangaande een ernstig ongeluk. Dit zal bijdragen aan het ontstaan van het nieuwe normaal rondom zaken als sprintgedrag, veiligheid parkoers en schadeaansprakelijkheid van renners, teams en oeganisaren. Waaom? Omdat doorgaan en zwijgen zeker zal leiden tot verdere verruwing van de fietssport
Mogelijk dat Lefevre, mede al dan niet gedreven door minder hoogstaande motieven, de sport een erfenis wil nalaten in de vorm van een agendering van veiligheidszaken. Hij kan ook zijn mond houden en stil met pensioen gaan. Is dat beter?
    8 november 2020 09:31
    Ja het draagt zoveel bij dat zijn eigen renner Bennett nog geen twee maanden later een tweetal kopstoten uitdeelt in volle sprint en Lefevre dan zijn renner beschermt en de beslissing van de jury openlijk afkraakt. Nee echt top!
    8 november 2020 12:17
    Dit is wel de grootste onzin die ik in dit draadje gelezen heb.
    Lefevere denkt alleen aan lefevere. Niet aan een veilige koers. Kijk naar wat zijn mannen flikken en zijn reactie erop, en ik hoef niets meer uit te leggen lijkt me.
8 november 2020 10:37
Op zich is wat Lefevre hier zegt allemaal helemaal niet zo raar. Het is netjes van hem dat hij die loonsverhoging doorvoert.

Het is ook logisch dat als je veel contact hebt met Jakobsen, en de gevolgen van de crash ziet dat je negen maanden waarschijnlijk kort vindt.

Ik ben het ook nog steeds met hem eens dat wat Groenewegen in die sprint doet gewoon bizar is en niet te vergelijken met de andere sprintincidenten die zich dit jaar hebben voorgedaan.

Vanuit dat standpunt snap ik ook heel goed dat je de gedane schade probeert te verhalen op Groenewegen.

MAAR, hij doet zijn eigen verhaal in deze kwestie zoveel onrecht aan door compleet de andere kant te kiezen in de zaak Bennett en Alaphilippe. Uiteraard waren die fouten niet net zo groot als die van Jakobsen. Maar zeker die van Bennett was wel gewoon een hele grote fout, die zelfs zwaarder bestraft had kunnen worden. Dus dat je daar dan gaat zeggen dat er niks aan de hand is, zorgt er ook bij mij voor dat ik hem in zake Jakobsen eigenlijk iets minder serieus kan nemen. Ook al vind ik dat hij gelijk heeft.
9 november 2020 01:08
Om schade persoonlijk te verhalen op een renner als individu en dat alsmaar weer in de media uit te kramen, daarbij 'op de man spelend' die mentaal ook het een en ander te verwerken heeft, is te ranzig voor woorden. Zoals zijn duiding "Groenewegen is een crimineel die in de gevangenis thuishoort" al even ranzig was.
@Sooike, lang niet gezien maar iemand die een jarenlange 'hetze' tegen RG voerde neem ik niet serieus. Maar natuurlijk mag je PL verdedigen.VMU nietwaar.
9 november 2020 08:24
Hoe kunnen fans van Lefevere van mening zijn dat Lefevere begaan is met veilig wielrennen als hij alle onveilige acties van zijn eigen team stelselmatig ontkent?

Reacties zijn gesloten.