Patrick Lefevere: “Beter dan dit kan niet”

Patrick Lefevere: “Beter dan dit kan niet”

foto: Marcel Koch

zondag 22 april 2018 om 18:21

Quick-Step Floors heeft na de zege van Bob Jungels in Luik-Bastenaken-Luik 27 overwinningen op de teller staan. Ploegbaas Patrick Lefevere is ontzettend tevreden over het voorjaar, waarin zijn formatie zege na zege boekte. “We zijn heel content. Beter dan dit kan niet. Eigenlijk zou ik morgen beter een persconferentie geven om aan te kondigen dat we ermee stoppen”, grapt hij tegen Sporza.

“Toen Johan Museeuw stopte, dacht men dat we een probleem hadden”, aldus Lefevere, die zegt eerste al in eenzelfde situatie te hebben gezeten. “Idem na het afscheid van Tom Boonen. Het leek alsof we geamputeerd waren. Maar er stonden jongens klaar om het over te nemen. We beschikken over een bende jonge leeuwen die staan te springen om door te breken. We hebben ze allemaal op éé lijn gekregen en ze rijden voor elkaar. Dat kan wel alleen maar als je wint.”

“In de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne en San Remo waren we zogezegd nergens, maar wat stel ik vast? We vallen aan en winnen in de koersen die daarop volgden”, zegt Lefevere, die een pluim geeft aan Jungels en zichzelf. “Bob was bij de jeugd een specialist van grote eendagskoersen. Bij Trek is hij een klein beetje verloren gelopen. Daar heb ik hem weggesnoept en bij ons heeft hij meteen zijn draai gevonden.”

Nu het voorjaar erop zit, wacht de eerste grote ronde. De Giro d’Italia begint binnen twee weken al en daar is Elia Viviani de sprintkopman. “Onze Spanjaard Enric Mas mag in de bergen bewijzen wat hij in zijn benen heeft zitten. In de Tour de France zetten we alles op sprintoverwinningen met Gaviria”, vult Lefevere aan.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Spartacus 22 april 2018 om 18:27

Vandaag geen commentaar op de motoren die voor Jungels reden? ;)

0
mark vv 22 april 2018 om 18:33

Haha inderdaad.

0
RRobson 22 april 2018 om 18:37

@Spartacus: de keren dat ik erop gelet heb reden ze er toch achter.

Verder wel weer schitterend van QS. Bijna elke koers hebben ze 2 of 3 jongens bij de beste 15 renners in koers. En dan spelen ze het nog heel goed uit als team, zoals Alaphilippe vandaag (wat was die ook sterk zeg).

0
ronddraaien 22 april 2018 om 18:42

Zei Bahrein na de kasseikoersen niet dat ze het Quickstep van de heuvelklassiekers zou worden? QS is gewoon QS gebleven.

0
havana 22 april 2018 om 18:42

Mooie overwinning weer voor Ibaguren!

0
Midfieldgeneral 22 april 2018 om 18:52

Triestige reactie Havana. Verbitterd omdat jouw favoriet niet gewonnen heeft?

0
TeamNL 22 april 2018 om 18:58

Was hij maar net zo open over de periode 1990 t/m 2006 als nu over de overwinningen…

Uiteindelijk zie ik bij andere ploegen vooral een gebrek aan creativiteit.

0
peervaneynthoven 22 april 2018 om 19:22

@TeamNL. Waarschijnlijk “niet” moet “net” zijn. Ben geen fan van deze man en dat is nog een eufemisme. Zeurkous als het vooral over anderen gaat en een soort Bruyneel (die overigens later wel kleur heeft bekend) als het over het verleden gaat. Zwijgen dus. Maar eerlijk is eerlijk de prestaties zijn uitstekend en daar neem ik mijn pet voor af. Ik zal er echter geen laminaatvloer meer om kopen.Overigens lijkt me hun budget, dat een ander poster elders aanhaalde van 20 miljoen toch een weinig bezijden de waarheid. Meer tussen de 25 en 30 miljoen. SKY zit ook hoger dan 35 miljoen.

0
Samlambeej 22 april 2018 om 19:23

@Gebruikersnaam +++

0
PeterSelie 22 april 2018 om 19:37

Precies of quickstep zou met 25 miljoen slechts deze selectie opgesteld hebben voor dit seizoen. Budget ligt duidelijk lager dan dat.

0
ddijkers 22 april 2018 om 19:43

Beter kan wel, maar hoeft niet. Beter hadden de andere teams samengewerkt om Jungels terug te halen. Misschien was de koers zo zwaar dat ze niet meer konden, weten we niet.

0
TeamNL 22 april 2018 om 20:42

@peervaneynthoven
Oeps… inmiddels gecorrigeerd.

Ik heb in het volgtopic de vraag gesteld waarom renners die vertrokken zijn bij QST niet meer presteren en renners die naar QST zijn gegaan wel. Iedereen heeft altijd de mond vol over Sky, maar dit is schijnbaar normaal? Uiteindelijk loopt daar iemand rond die niet alleen de scepter zwaaide in de D-tijdperk, maar ook overwinningen pakte.

Doet niets af aan de overwinningen nu hoor. De afgelopen jaren was het alleen maar Boonen hier, Boonen daar. Mooi om te zien dat de ploeg bevrijdt is.

0
ebl 22 april 2018 om 21:03

TeamNL : ooit wedstrijden gefietst op niveau?
Dan in ieder geval nooit in een goed team, dan had je geweten dat een wielerteam waar men voor elkaar door ‘t vuur gaat het beste uit elkaar haalt. Als alle lapzwansen hier daar eens over nadenken voor alwéér met die kansloze insinuaties op de proppen te komen

0
Romāns Vainšteins 22 april 2018 om 21:14

dan nog is het minder kansloos als op een anoniem forum met ‘ooit zelf op niveau gekoerst?’ aan te vangen. Los nog dat je hele stelling ‘Ze gebruiken geen dope want ze gaan al voor elkaar door het vuur’ een dikke drogredenering is.

0
miguelon 22 april 2018 om 21:34

@TeamNL, wen er maar aan jongen, ik geniet mee met jou, heerlijk hoe dit team excelleert en de rijkere teams lik op stuk geeft, en dat met eigen jeugd en opleiding, niets mooier toch?? Dit gezegd, ik begrijp je frustratie als hater, maar hé…Hallelujah! Het is feest als Quick-Step wint, wat een jaar, niet?
Bovendien moet ik je wel gelijk geven als je zegt dat QuickStep bevrijd'TTT' lijkt te rijden na het vertrek van Boonen, je blijkt niet alleen een 'koersinzichtelijk' maar ook een taalkundig wonder te zijn mijn beste!! Eén fijne zondagavond gewenst verder!!

0
Gebruikersnaam 22 april 2018 om 22:00

QS-renners presteren elders niet? Poels, Kwiatkowski, Uran, Cavendish, De Gendt? Ik zou niet weten welke (sub)toppers bij andere ploegen plots stopten met presteren. Tony Martin was al aan het verzwakken toen hij nog bij QS zat en bij Kittel en Dan Martin is ’t wat voorbarig om al conclusies te trekken. Er zullen er wel zijn, maar niet meer of minder dan bij andere ploegen.

Als je begint met een conclusie, dan vind je altijd wel zaken die dat gaan ondersteunen als je ze echt zo wil zien, doorgaans werkt men echter omgekeerd.

0
TeamNL 22 april 2018 om 22:57

@miguleon
Haha, QST is ook gewoon een rijk team. Wat betreft de spelfout, ik wist niet dat we op de website van ’10 voor taal’ zaten.

@gebruikersnaam
Klopt, het seizoen is natuurlijk nog meer net begonnen. Zeer benieuwd naar Brambilla, Daniël Martin, Kittel.

0
oscarito1908 23 april 2018 om 00:07

Volgens mij valt dat wel mee. Ze hebben een stuk minder geld dan Sky. Maar zij kiezen gewoon voor een ploeg die klassiekers kan winnen. Keuzes maken zoals Maassen zegt.

Een prima scouting, en natuurlijk een goede naam als het komt op talent. Jakobsen, Hodeg en Mass zijn natuurlijk prima gescout. Ze zijn niet perse beter als de rest, maar kiezen vaak het juiste moment, waarop de rest gaat twijfelen. Vandaag weer. Als je hen van dopinggebruik beticht dan pakt de rest van de toppers ook.

Zelf ben ik een groot fan van deze ploeg. Iedereen koerst voor elkaar en presteren als team veruit het beste. Als je Bahrein dan ziet, die koersen alleen voor zichzelf.

0
miguelon 23 april 2018 om 01:18

@TeamNL, ik herhaal dit nog even om je hersenen de tijd te geven de volgende stelling nogmaals te laten binnen dringen : “heerlijk hoe dit team excelleert en de rijkere teams lik op stuk geeft, en dat met eigen jeugd en opleiding, niets mooier toch??”
Eén wondermooi begin van de week van mijnentwege richting uwentwege gewenst!!

0
t731 23 april 2018 om 01:42

Ik vind dat QS het gewoon naar vermogen gedaan heeft, ze verdienen een pluimpje voor hoe goed Terpstra en Alaphilippe geprepareerd zijn, ze verdienen een pluimpje voor de scouting van Hodeg en Jakobsen, maar ze verdienen zeker niet de superlatieven die Lefevere hier aanspreekt. Vaak reed er zo tussen 50 en 25 km een QS-er weg (omdat ze zo veel goede renners hebben maar niet de echte afmakers als Valverde, Avermaet, Sagan)- dat is op zich niet anders dan voorgaande jaren maar nu was het koersverloop vaak zo dat die echte favorieten niemand meer hadden om vervolgens het gat dicht te rijden. Zoals Valverde in DWP en LBL of Sagan in de RVV. En zelf dichtrijden betekent een lachende Stybar of Gilbert of Alaphilippe in het wiel.

Omdat er geen superknechten meer zijn is het overwicht in de breedte van QS gewoon dodelijk. Daar zetten ze ook vol op in want, enigszins gechargeerd: ze hebben een flink budget zonder een absolute toprenner in het eendagswerk, zonder oude (dus duurdere) sprinters, en zonder klassementsrenners.

Dit soort suprematie zal blijvend zijn zolang de teams van de op papier betere voorjaarsrenners zich niet versterken in de breedte. Zeker bij Bora en Movistar kunnen ze wel een nieuwe meesterknecht gebruiken.

0
Jean Dumas 23 april 2018 om 08:24

Mooie reacties. QS heeft natuurlijk de moraal, maar ook de mensen dit jaar voor de Waalse klassiekers. Alaphilippe maakt een stap, Gilbert is dienstbaar, Mas schikt zich in de hierarchie en Jungels breekt door op monumentale schaal. Inderdaad, wat wil je nog meer.

0
Pedalo 23 april 2018 om 10:27

Snap de superlatieven over QS wel…
Evenals de goede scouting van renners…Maar als Belg zou ik weinig hebben met al die buitenlandse zeges…Heb ook weinig met Roglic zijn zeges als Nederlander. QS zou beter wat meer Belgisch talent opleiden!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone