Patrick Lefevere aast op Wout van Aert bij succes op de weg

Patrick Lefevere aast op Wout van Aert bij succes op de weg

foto: Gauthier, archief

donderdag 26 mei 2016 om 08:28

Klare taal van Patrick Lefevere. Mocht Wout van Aert de Ronde van België en het Belgisch kampioenschap winnen, “dan moet Wout volgend seizoen in mijn ploeg komen rijden”, zegt de ploegbaas van Etixx-Quick-Step tegen Het Nieuwsblad.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Na Van Aerts knappe proloogzege van gisteren in de Baloise Belgium Tour neemt de interesse in zijn handtekening toe. De wereldkampioen veldrijden van Crélan-Vastgoedservice verwees drievoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin naar de tweede plaats. “Ik ben niet verrast”, erkent Lefevere. “Wout is een wereldcoureur.”

Van der Poel of Van Aert?
Ook in Mathieu van der Poel heeft Lefevere al vaak interesse getoond. “Wie ik zou kiezen tussen Mathieu van der Poel of Wout van Aert? Ik pak ze allebei. Is dat een duidelijk antwoord!?”

Vandaag gaat de 21-jarige Van Aert als leider van start in de tweede rit van de Ronde van België. “Als hij deze Ronde en het BK wint, dan moet hij volgend jaar in mijn wegploeg rijden. Hij verkiest voorlopig de cross nog. Maar als hij nog vijf koersen wint, zal ook hij een niet te stillen honger naar de weg krijgen”, aldus Lefevere.


[poll id=”247″]

Dit artikel delen:

35 Reacties

vanSpringel 26 mei 2016 om 11:08

Tijdrit van Van Aert is in mijn beleving te vergelijken met een turbo-start van een veldrit.
Vol vertrekken en constant in het rood de inspanning vasthouden.
Past prima bij hem.
Ben zeer benieuwd naar zijn verrichtingen in de langere duurritten.
Wordt een mooie wielerperiode de komende tijd ! Heerlijk.

0
brecht_vdk 26 mei 2016 om 11:27

Hij traint al in de Bakkala academy, dit geeft etixx toch al een kleine voorsprong op de andere ploegen

0
Boum05 26 mei 2016 om 11:59

Lefevre heeft niets te azen, binnenkort gaat hij een jaar de cel in, en dan zal geen enkele sponsor meer om Lefevre vragen .

0
john 26 mei 2016 om 12:08

Lefevere ?. Wout moet niks ,en als hij slim is blijft hij weg bij jou

0
ah-ja 26 mei 2016 om 13:06

Patrick wil altijd de grootste hebbe!

0
Tokstar 26 mei 2016 om 13:59

Grappig hoe velen hier als een kip zonder kop weer af beginnen te geven op Lefevre :p. Heel logisch dat hij op Van Aert aast. Als hij nog mooie dingen op de weg laat zien, waarom niet? Het is een groot talent, dat staat vast. Bovendien heeft Van Aert goede banden met Etixx hoor (Wilfried Peeters).

0
schipperaar 26 mei 2016 om 14:09

Niet te vergelijken met Boonen en ook op langere tijdritten zal ie de rest de loef afsteken, vooral op technisch gebied. Zolang geld maar niet de drijfveer wordt, zal de groei nog wel even doorzetten, al zou ie volgens Nys eerder aan zijn plafond zitten dan vdp.

0
TeamNL 26 mei 2016 om 15:10

Ik ben ook zeer benieuwd hoelang EQS nog op een Belgische licentie blijft rijden. Lidl wilde toch hoofdsponsor worden in de toekomst?

0
DeGroteMolen 26 mei 2016 om 18:47

Patrick heeft groot gelijk natuurlijk. Zal Niels (Kw)Albert leuk vinden…

0
wakkie 26 mei 2016 om 20:19

Leuk dat Lefevrebashen te lezen. Triest, keer na keer na keer, die noorderbuurrjes. Uiteraard weet ie veel van de gortige 90-00 periode (Ik vind wat Rusland doet over alle sporten heen veel gortiger maar oke..) maar als manager is hij een topper.
Ja een topper.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone