Pascal Ackermann oppermachtig in Brussels Cycling Classic

Pascal Ackermann oppermachtig in Brussels Cycling Classic

foto: ©ATCommunication/TDP

zaterdag 1 september 2018 om 16:14

Pascal Ackermann heeft de Brussels Cycling Classic op zijn naam geschreven. De Duits kampioen kwam in de laatste kilometer – die door een valpartij ontsierd werd – al vroeg op kop en zag niemand meer over zich heen komen. Jasper Stuyven wist nog een beetje in de buurt van de sterke Duitser te blijven; hij eindigde op een tweede plek.


Oliver Naesen in de vroege vlucht
Oliver Naesen had zin in de Brussels Cycling Classic. De Belg – die vorige week de Bretagne Classic-Ouest France naar zijn hand zette – is in vorm en toonde zijn goede benen door al direct in de 200 kilometer lange koers ten aanval trekken. De AG2R La Mondiale-renner kreeg Lars Bak, Jonas Gregaard, Hamish Schreurs, Nick van der Lijke en Tom Wirtgen met zich mee.

De zes hadden een maximale voorsprong van drie minuten, maar het peloton hield de controle. Daar aasden een aantal teams op een massasprint, waaronder Groupama-FDJ, dat met Arnaud Démare de titelverdediger in huis had.

Quick-Step Floors actief met Rémi Cavagna, maar tevergeefs
Op iets meer dan dertig kilometer van de maat lag het laatste klimmetje. Rémi Cavagna had deze klim gekozen om ten aanval te trekken en de Fransman van Quick-Step Floors kreeg Anthony Turgis, Kamil Gradek en Thomas Sprengers met zich mee. Zij kwamen nog bij de koplopers, maar alles bleek voor niets te zijn geweest. Op 10 kilometer van de meet konden de sprintploegen hun treintje op de rails zetten. Dries De Bondt probeerde nog tegen de locomotieven in te gaan, maar ook hij kon een massasprint niet voorkomen.

Pascal Ackermann wint
De laatste kilometer werd vervolgens ontsierd door een grote valpartij.  Onder andere Démare en Fabio Jakobsen konden zich daardoor niet meer  in de strijd om de zege mengen. Winnaar Ackermann kreeg daar niks meer van mee. Hij had zichzelf op dat moment al gelanceerd. Met succes. Niemand kon in de laatste tweehonderd meter nog uit zijn wiel komen. Stuyven wist op een tweede plek nog het dichtst in de buurt te komen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Merlinappa 1 september 2018 om 16:16

Nare valpartij zeg. Hoop dat de Sunweb man ok is!

leegloper 1 september 2018 om 16:16

Jakobsen opgehouden door de val.

Tuubke 1 september 2018 om 16:20

Was die QuickStepper die een door de lucht vliegende fiets op zijn rug kreeg Jakobsen? Zag er best spectaculair uit – een wonder dat hij zelf niet viel.

Merlinappa 1 september 2018 om 16:50

ja!

DeLuiaardVanLimburg 1 september 2018 om 18:10

Ah, was dat ‘t? Niet goed gezien, ik dacht dat hij de val hoorde en achterom keek, en hij daardoor zijn kans verspeelde. Denk dat hij anders best een grote kans maakte, zag er goed uit!

HennieK 1 september 2018 om 16:21

Nou oppermachtig. Heel gelukkig dat hij als enige snelle man niet wordt opgehouden zou ik zeggen. Verder was het blijkbaar wel heel moeilijk voor de commentatoren om de juiste mannen te duiden in de sprint.

Wielerromanticus 1 september 2018 om 16:22

Die randdebiel van AG2R geeft in totaal drie flinke beuken in de laatste kilometer en met de laatste veroorzaakt hij de valpartij. Verdient echt een schorsing.

marehoek 1 september 2018 om 16:54

Hiermee ben ik bet volledig mee eens.De vorige week heb ik al eens geschreven over de cowboys in het peloton en die van AGR is er een wat een buffer deze moet.gedchorst worden zo lang.dat.alle renners die bij deze valpartij betrokken waren weer aan wedstrijden kunnen deelnemen.

KimJungPoels 1 september 2018 om 16:34

De rest was er denk ik zonder valpartij ook niet meer overheen gekomen. Manzin ging veel te vroeg, maar Ackermann (en Stuyven lichtelijk) waren sowieso de enige die daar goed op anticipeerden. De rest was ook zonder val denk ik al uitgeschakeld geweest, zeker gezien de snelheid die Ackermann op dit moment weet te ontwikkelen.

Verweggistan 1 september 2018 om 18:09

Die van Ag2r schakelt ook gewoon zijn ploegmaat uit.
Edit: Barbier en Venturini waren de twee Ag2r sprinters die tegen elkaar aan reden.

platteprijs 1 september 2018 om 18:55

Ontsierde massasprint. Jakobsen en zeker Wippert waren op het moment van de valpartij al kansloos. Jakobsen stond er alleen voor, Senechal kwam veel te laat naar voren. Weer een rare bedoening bij Quick Step.

Ivanoviclover 1 september 2018 om 20:18

Hoezo oppermachtig? De sprint werd totaal ontregeld? Wat een vreemde titelkeuze.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair