Pascal Ackermann en Phil Bauhaus delen kopmanschap op EK in eigen land

donderdag 11 augustus 2022 om 10:49
Pascal Ackermann en Phil Bauhaus delen kopmanschap op EK in eigen land

foto: Cor Vos

De Duitse wielerbond, de Bund Deutscher Radfahrer (BDR), heeft de selecties voor de EK in München bekendgemaakt. Pascal Ackermann en Phil Bauhaus vormen het spitsenduo tijdens de wegrit voor de mannen. In de tijdrit rekent gastland Duitsland op onder anderen Maximilian Walscheid.

Ackermann en Bauhaus waren beiden succesvol in de Ronde van Polen. De sprinters wonnen elk één etappe en werden alle twee een keer tweede, voor Bauhaus was er ook nog een derde plek. “We zouden het oneerlijk vinden om een van hen thuis te laten”, zegt voormalig prof Marcus Burghardt, die sinds juni lid is van het bestuur van de BDR. “Beiden zijn in goede vorm, wat ze hebben bewezen in Polen. Beiden verdienen het om te starten en we bouwen de rest van het team rondom hen.”

Dat team bestaat – naast Ackermann en Bauhaus – uit John Degenbolb, Nico Denz, Alexander Krieger, Nils Politt, Michael Schwarzmann en Roger Kluge. Enkele andere renners waren niet beschikbaar vanwege verplichtingen bij hun merkenteam of zijn geblesseerd. Jannik Steimle liep in de Ronde van Burgos bijvoorbeeld een sleutelbeenbreuk op. “We starten met het beste team dat mogelijk was. En we kijken met vertrouwen vooruit naar de wedstrijd van zondag.”

Afscheid Brennauer
Drie dagen later, op woensdag 17 augustus, worden de tijdritten verreden voor zowel de mannen als de vrouwen. Bij de mannen starten Maximilian Walscheid en Miguel Heidemann, bij de vrouwen zijn Lisa Klein en Lisa Brennauer geselecteerd. Laatstgenoemde zal tijdens wegrit voor vrouwen (zondag 21 augustus), de laatste wedstrijd uit haar carrière, kopvrouw zijn samen met Liane Lippert.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Thoin 11 augustus 2022 om 11:01

Met Krieger-Kluge-Schwarzmann-Degenkolb-Bauhaus/Ackermann kan je wel een degelijk treintje op de rails zetten. Al zal het moeilijk zijn om Jakobsen te kloppen.
Ik zie eigenlijk (na de val van Nizzolo gisteren) enkel Merlier in staat om Jakobsen mano a mano te kloppen.

0
Poeksel 11 augustus 2022 om 11:51

Maar kun je ermee ook twee degelijke treintjes op de rails zetten?

0
ThorHushovd 11 augustus 2022 om 12:33

Haha nice one poeksel!

0
NiM 11 augustus 2022 om 19:03

Je bedoelt Jakobsen die gisteren na 60 km gelost werd?

0
koga-miyata 11 augustus 2022 om 12:48

Edit redactie: De volgende keer houden we het maar bij Nederlands ;)

Bedankt, het wordt aangepast!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone