Steimle uit Ronde van Burgos met sleutelbeenbreuk, opgave Ballerini

donderdag 4 augustus 2022 om 13:20
Steimle uit Ronde van Burgos met sleutelbeenbreuk, opgave Ballerini

foto: Cor Vos

Update

Jannik Steimle kan de Ronde van Burgos niet voortzetten. De Duitser van Quick-Step Alpha Vinyl was in de finale van de tweede etappe betrokken bij een grote valpartij en brak daarbij zijn sleutelbeen. Zijn ploeggenoot Davide Ballerini ging ook hard tegen het asfalt. Of de Italiaan wel nog van start zal gaan in de derde rit, wordt donderdagochtend besloten.

De valpartij waar Steimle en Ballerini bij lagen, gebeurde in de laatste kilometer van de tweede etappe. David Dekker, die zich helemaal vooraan het peloton bevond, ging tegen de grond, nadat hij met hoge snelheid over een verkeersdrempel reed. Als gevolg daarvan vielen ook een hoop andere renners. Steimle en Ballerini waren twee van de voornaamste slachtoffers.

Beide renners werden direct na de finish in Villadiego onderzocht door de medische staf van de ploeg, laat Quick-Step Alpha Vinyl weten op de ploegsite. Daarbij bleek dat Steimle zijn rechtersleutelbeen heeft gebroken. Hij verlaat de wedstrijd en zal donderdag naar Herentals reizen, waar hij geopereerd wordt aan zijn blessure.

Beslissing over Ballerini donderdagochtend
Ballerini heeft niets gebroken, maar de Italiaan liep op verschillende plekken wel schaafwonden op. Ook heeft hij een blauw plek op zijn rechterbilspier. Donderdagochtend wordt hij onderzocht en zal er een beslissing worden gemaakt over het wel of het niet voortzetten van de Ronde van Burgos. David González, Orluis Aular (Caja Rural-Segorus RGA), Clément Berthet en Damien Touzé (AG2R Citroën), die allen ook bij de val lagen, hebben reeds opgegeven.

Update (13.20 uur)

Quick-Step Alpha Vinyl heeft op sociale media laten weten dat Ballerini vanmiddag niet van start is gegaan in de derde etappe van de Ronde van Burgos.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Marik 4 augustus 2022 om 09:30

Zuur voor Steimle en Ballerini en tegelijkertijd valt de ziekenboeg echt mee als je ziet hoe massaal deze valpartij was.

0
Maillot à Pois 4 augustus 2022 om 09:48

Teller staat op 5, misschien 6 opgaves allemaal met breuken.
Vind ik niet echt meevallen.

0
harryjohan71 4 augustus 2022 om 13:47

@Maiilot a Pois teller staat op 8, niet allemaal met botbreuken

0
Melkzuur 4 augustus 2022 om 09:51

Erg zuur voor Steimle want hij zou hoogstwaarschijnlijk starten in de Vuelta.

0
Steven_E 4 augustus 2022 om 10:39

Denk je dat?

0
Steven_E 4 augustus 2022 om 10:42

Ik had gedacht Evenepoel, Van Wilder, Vervaecke, Alaphilippe, Devenyns, Declercq, Cavagna en Masnada. En anders zag ik nog eerder Asgreen/Ballerini/Serry rijden dan Steimle.

0
Thoin 4 augustus 2022 om 13:40

@steven E.
Ik denk ook dat Steimle redelijk zeker was van zijn selectie. Zeker na wat hij liet zien in San Sebastian. Ik vraag mij af of Alaphilippe gaat starten. Persoonlijk denk ik dat hij meer heeft aan de eendagswedstrijden richting WK dan de Vuelta. Zeker na zo een lange afwezigheid.

0
Steven_E 4 augustus 2022 om 14:06

Zeker begrijpelijk wat je zegt over Alaphilippe, maar dan komt alle druk (en aandacht) weer op Evenepoel. Maar deze Vuelta is wel zéér lastig ja om je comeback in te maken. Anderzijds, een grote ronde rijden is toch altijd winst aan de basis voor volgend seizoen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone