Parisien razend op Hesjedal na bekentenis

vrijdag 1 november 2013 om 16:56
Parisien

foto: Sirotti

François Parisien heeft zich op Radio Canada uitgelaten over de dopingbekentenis van Ryder Hesjedal. Parisien, die Argos-Shimano verlaat na dit seizoen, gelooft geen woord van wat zijn landgenoot heeft gezegd. ”Ik voel heel veel frustratie en walging. Ik geloof er helemaal niks van”, zei hij.

In 2008 werd Parisien opgeroepen als reserve voor het Canadese team dat op de Olympische Spelen mocht uitkomen. De voorkeur ging naar Michael Barry en Ryder Hesjedal. Beiden hebben inmiddels dopinggebruik in het verleden toegekend. ”Ik word er ziek van. Dit soort valsspelers hebben mij heel veel ontnomen tijdens mijn carrière. Net als Michael Barry zegt Ryder, dat hij na die ene keer nooit meer heeft gebruikt. Ik geloof er niks van.”

“Het is niet iets waar je je overheen zet. Ik zal het moeten verwerken en het accepteren. Het is gebeurd en ik kan er niks meer aan doen. Je kan niet terug in de tijd en wat gestolen is, blijft gestolen. Dat krijg je nooit meer terug”, besluit Parisien. Naar alle waarschijnlijkheid stopt hij met wielrennen na dit seizoen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair