‘Paris Cycling Club prominent op het shirt van B&B Hotels, Cavendish mogelijk uithangbord’

‘Paris Cycling Club prominent op het shirt van B&B Hotels, Cavendish mogelijk uithangbord’

foto: Cor Vos

zondag 24 juli 2022 om 13:12

B&B Hotels-KTM, het ProTeam onder leiding van Jérôme Pineau, krijgt het logo van ‘Paris Cycling Club’ prominent op haar shirt. Mark Cavendish is in vergevorderde onderhandelingen met de Franse manager om de komende twee jaar hét uithangbord van de ploeg te worden. Cav en Pineau kennen elkaar nog van bij hun passage bij Quick-Step.

Al maanden gonst het van de geruchten rond het vernieuwde project rond het ProTeam van manager Jérôme Pineau. Maar de 42-jarige Fransman liet in gesprekken nooit het achterste van zijn tong zien. Wat we intussen wisten: Carrefour zou aanhaken én het budget van het team zou gevoelig verhoogd worden. Maar ook dat werd door Pineau dan weer ontkend.

Het Nieuwsblad is er nu achter dat zowaar de stad Parijs vanaf 1 januari 2023 een belangrijke rol in de ploeg gaat spelen. Met dit project – dat de naam Paris Cycling Club draagt – wil de Franse hoofdstad zich niet alleen profileren naar de Olympische Spelen van 2024 toe, maar ook als fietshoofdstad. B&B Hotels zou ook aan boord blijven.

In het project met de Franse hoofdstad – waar ook de zetel van de ploeg wordt gevestigd – is ook een nagelnieuw vrouwenteam voorzien en een jeugdacademie. Audrey Cordon-Ragot zou het boegbeeld moeten worden van de vrouwenploeg. De 32-jarige komt over van Trek-Segafredo.

Zeker van Tourdeelname
Mark Cavendish zou dan weer de kopman van het mannenteam worden. Cav moet vertrekken bij Quick-Step Alpha Vinyl en heeft een bijzonder aantrekkelijk voorstel van Pineau op tafel liggen om er zijn carrière te beëindigen. Interessant voor Cav uiteraard, want het team van Pineau mag op beide oren slapen wat betreft deelname aan de Tour de France.

Zo kan Manx Man alsnog het record van Eddy Merckx (34 dagzeges) breken. Pineau is immers ook bereid te investeren in een goede lead-out voor de Britste rassprinter. WielerFlits meldde eerder al dat Cees Bol wel oren heeft naar een voorstel van het ProTeam. Wellicht past Bol in dat treintje.

Pineau greep de voorbije dagen en weken wel naast Dylan Teuns (die naar Israël-Premier Tech vertrekt) en Michael Matthews (die blijft BikeExchange trouw). Nog volgens Het Nieuwsblad zou ook Anthony Turgis (TotalEnergies) een mooi aanbod op zak hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Dit artikel delen:

7 Reacties

Vierkante Wielen 24 juli 2022 om 13:19

Cees Bol op donderdag: Nieuwe ploeg en eerste sprinter yess!

Cees Bol op zondag: -_-

0
Polleke 24 juli 2022 om 13:42

Dus dat Carrefour verhaal was een beetje te vroeg op de site geslingerd…niet goed voor de verdere betrouwbaarheid van de berichtgeving, just saying…

0
Barttej 24 juli 2022 om 14:17

Carrefour wordt in de Franse media ook helemaal niet meer genoemd als mogelijke sponsor, maar wel Cdiscount.

0
oostrijck 24 juli 2022 om 14:09

Als het Cavendish te doen is om verzekerd te zijn van deelname aan de Tour, is dit een prima zet natuurlijk. En nu een goede sprinttrein creëren om hem heen.

0
Sean Kelly 24 juli 2022 om 14:25

Cav had na de tour van vorig jaar lekker moeten stoppen. Dit wordt natuurlijk helemaal niets. Sprinters die bij Quick Step vertrekken hebben het in een nieuw team altijd lastig. Of gaat b&b ook voor Morkov?

0
bilthoven 24 juli 2022 om 15:57

Hoezo wordt dit helemaal niets? Het verleden heeft wel bewezen dat je Cav nooit moet afschrijven. Die man kan zich als geen ander voor wedstrijden/uitdagingen opladen. Ik ga hier niet beweren dat hij wel even een etappe in de Tour gaat winnen, maar als Engels kampioen zal hij zich komend seizoen zeker regelmatig van voren laten zien.

0
Jeweetzelluf 24 juli 2022 om 16:55

Het wordt volgens mij morgen officieel bekend gemaakt. Bol krijgt een zeer interessante en goede leadout mee heb ik vernomen ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone