Parcours WK Qatar aangepast met langere lus door woestijn

maandag 22 augustus 2016 om 12:42
Parcours WK Qatar aangepast met langere lus door woestijn

©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

De UCI heeft het parcours van het WK wielrennen in Qatar opnieuw aangepast. De organisatie heeft de oorspronkelijke elf lokale rondes teruggebracht naar zeven en in plaats de geschrapte rondes een langere lus door de woestijn gepland. Dat schrijft Belga.

Het is niet de eerste keer dat het WK-parcours is aangepast. In februari werd onder andere de geplande kasseistrook geschrapt. Het nieuwe parcours in en rondom hoofdstad Doha telt nu in totaal 257,5 kilometer.

De lus door de woestijn, alvorens aan de lokale omlopen wordt begonnen, is bij het nieuwe parcours verlengd. De lus telt nu geen tachtig maar 151 kilometer. Wanneer de renners de lokale omloop op het kunstmatige schiereiland The Pearl hebben bereikt, rest nog 106,4 kilometer verdeeld over zeven rondes.

Ook de start is verplaatst, van het Sealine Beach Resort naar de Aspire Zone, in de buurt van het Khalifa stadion. Eerder dit jaar vertrok daar de slotrit van de Tour of Qatar voor vrouwen. “Ik kan bevestigen dat het parcours, zoals dat nu ook op de site staat van de organisatie, het WK-parcours is dat zal verreden worden op 16 oktober”, laat John Lelangue, technisch directeur van het WK, weten aan persbureau Belga.

“Er is een mooi parcours getekend richting Noord-Qatar met heel wat open wegen die ook al werden bereden tijdens de finale van de openingsrit in de Ronde van Qatar voor mannen naar Al Khor. Deze wijziging geeft inderdaad meer mogelijkheden aan de nationale teams om de wedstrijd open te breken en misschien, als er wind is die dag, om het op waaiers te trekken”, aldus Lelangue.

Dit artikel delen:

33 Reacties

Kwouter 22 augustus 2016 om 16:21

Geen een land/combinatie van landen trekt waaiers op 100 km voor de finish. Zinloze actie. Lijkt me voor de toeschouwers juist leuker als ze wat meer door de stad rijden.

Het wordt toch een sprint.

Quintenri 22 augustus 2016 om 16:26

@Kwouter
Nog niet veel naar Noordelijke klassiekers gekeken dan? En ook niet naar de ronde van Qatar zelf? :) Daar beginnen ze er soms al enorm vroeg aan hoor!

djoriana 22 augustus 2016 om 16:57

dit kon wel eens een gigantisch zware afvalrace gaan worden met flinke verbetering van de snelste wk ooit laten we wel hopen dat het zo waait dat de waaiers mogelijk zijn

Covadonga 22 augustus 2016 om 19:45

@prima facie
Goed gezien, want op een echt klimparcours op de OS of het WK starten immers wel alle toppers, zoals Kristoff, Sagan, Kittel, Greipel, Cavendish, Bouhanni, Nizzolo, Boonen, Hagen, Coquard en Demare.

Covadonga 22 augustus 2016 om 19:47

@bertvd
Het boeit ook niet dat jij het wk niet kijkt.

Romāns Vainšteins 22 augustus 2016 om 20:01

”Lijkt me voor e toeschouwers juist leuker als ze wat meer door de stad rijden”

Die kameel hou je liever tevreden ja.

Etika 22 augustus 2016 om 21:00

Starten om 8u30 lokale tijd. Ik zie het nog gebeuren dat Sagan zich overslaapt.

debarreman 22 augustus 2016 om 21:49

Bij de volgende aanpassing even flink doorpakken: naar een echt wielerland met enthousiast publiek langs de kant van de weg.

Headlines

Materiaalzone

Populair