Parcours Tokio, UAE Emirates, Stef Clement, Ilnur Zakarin

dinsdag 26 juni 2018 om 20:00
Parcours Tokio, UAE Emirates, Stef Clement, Ilnur Zakarin

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet heeft gehaald. Vandaag onder andere over het Olympische parcours van Tokio, de UAE Emirates Youth Academy en de ‘nieuwe’ rol van Stef Clement. 

Olympisch parcours Tokio 2020 goedgekeurd

Het Olympische parcours van Tokio is officieel goedgekeurd. De rit gaat bij de mannen over 234 kilometer, met de Mount Fuji als belangrijkste uitdaging. De finish ligt op het motorcircuit Fuji Speedway in Oyama.


UAE Emirates komt met eigen jeugdopleiding

Gister meldden we dat er groot nieuws zat aan te komen bij UAE Team Emirates. Inmiddels is duidelijk dat het gaat om een jeugdopleiding. De ploeg houdt deze zomer voor het eerst een trainingskamp voor jongens en meisjes van 11 tot 16 jaar oud. Ze leren daarin de basis voor een wielercarrière. Het programma begint op 8 juli, een dag na de start van de Ronde van Frankrijk.


Stef Clement bereidt zich voor op rol als analist

Stef Clement zal door aanhoudende rugproblemen niet aan de start verschijnen van de Tour de France. Een voordeel voor de televisiekijker; Clement zal zich de komende weken kunnen storten op zijn rol als analist. Op Twitter laat hij weten al druk bezig te zijn met de voorbereidingen.

Clement maakte vorig jaar indruk als analist in het RTL 7-programma Tour du Jour. Met zijn messcherpe analyses, relativeringsvermogen en humor was hij een graag geziene gast. Dit jaar zal hij ook voor Radio 1 de koers duiden.


Ilnur Zakarin verkent kasseien in aanloop naar Tour de France

Kasseien verkennen; het is in de weken voorafgaand aan de Tour de France een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van de klassementsrenners. Zo ook voor Ilnur Zakarin, die namens Katusha-Alpecin de kastanjes uit het vuur moet halen.

De vraag is of de Rus met zijn houterige rijstijl de schade kan beperken op de Noord-Franse keien.


Louis Meintjes maakt comeback in Ronde van Oostenrijk

Het is nog niet het jaar van Louis Meintjes. De Zuid-Afrikaanse klimmer – die met hoge verwachtingen weer werd binnengehaald door Dimension Data – heeft mede door gezondheidsproblemen nog niet zijn neus aan het venster kunnen steken.

In de recente Giro d’Italia moest hij enkele dagen voor het einde opgeven met ademhalingsproblemen. Hij zal in de Ronde van Oostenrijk – die op het programma staat van 7 tot en met 14 juli – echter zijn comeback maken. Hij hoopt in de rittenkoers zijn voorbereiding op de Vuelta a España in gang te schieten.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Frankieboy 26 juni 2018 om 20:04

edit wf: bedankt, aangepast

Trainden Kwiatkowski nou mee met Zakarin?

0
Onie 26 juni 2018 om 21:03

Natuurlijk zwaar vervelend voor Clement dat hij door zijn rugklachten geen Tour gaat rijden, maar wel een verademing om naar te mogen luisteren tijdens de Tour.

0
Covadonga 26 juni 2018 om 21:06

Laat Clement lekker fietsen. Op de tv is hij niet te pruimen.

0
Scott Sunderland 27 juni 2018 om 00:54

Zakarin zou zomaar top vijf kunnen rijden deze Tour. In topvorm zelfs voor plaats drie, schat ik zo in.

Meintjes.. hij kon terug naar Dimension Data. Zo’n man die bergop aanklampt om uiteindelijk met wat geluk tiende ofzo te worden in het klassement. Dat mag hij weer proberen in de Vuelta dan… Misschien is hij nuttiger als klimknecht voor een echte kopman.

0
Scott Sunderland 27 juni 2018 om 00:58

Wat betreft Clement: hij wordt dit jaar 36, heeft last van zijn rug en zijn contract loopt af bij zijn ploeg. Plus hij is graag analist…

Ik denk dat hij gewoon gaat stoppen eind 2018 en aan een nieuw hoofdstuk begint.

0
LB117 27 juni 2018 om 09:10

Echt helemaal niks met Clement en zijn houding van ” vroeger was alles beter” wat een stugjas

0
Romāns Vainšteins 27 juni 2018 om 09:22

Laat Clement lekker analyseren. Op de fiets is hij niet te pruimen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone