Paolini reageert: “Ik neem mijn verantwoordelijkheid”

zaterdag 11 juli 2015 om 06:30
Paolini reageert: “Ik neem mijn verantwoordelijkheid”

foto: Sirotti

Luca Paolini heeft zich – in de nacht van vrijdag op zaterdag – via Twitter uitgelaten over zijn positieve cocaïne-test. De 38-jarige Italiaan doet dat in acht berichten. Hij zegt zijn verantwoordelijkheid te nemen en verontschuldigt zich tegenover zijn collega’s, de Tourorganisatie en Katusha.

“Sorry, maar ik moest de klap even verwerken”, begint Paolini zijn verhaal. “Ik geloof, en heb altijd geloofd in de controles die de sport meer en meer geloofwaardig maken. Ik wilde even stil zijn en dit op mijn eigen manier oplossen. Ik ben niet het type dat gaat huilen om dit schandaal en zal ook geen nutteloze mazen in de wet zoeken.”

“Voor wat er gebeurd is, neem ik mijn volledige verantwoordelijkheid en ik zal proberen om maximale duidelijkheid te geven. Ik verontschuldig mij tegenover al mijn collega-renners en zeker tegenover de Tour de France, de ASO, enzovoorts, wetende dat de tijd nu minder geschikt is, vooral door de grote media-aandacht.”

“Ik verontschuldig mij bij mijn fantastische teamgenoten van Katusha, en ik hoop dat mijn afwezigheid niet schadelijk is voor een goed eindresultaat. Deze dagen zal ik alles in het werk stellen om te begrijpen hoe dit mogelijk was”, schrijft Paolini, die daarna hard uithaalt naar de critici. “Ik hoop door een strakke samenwerking met de UCI meer duidelijkheid te geven over het incident.” Tot besluit zegt hij: “Nogmaals sorry.”

Dit artikel delen:

59 Reacties

John Bidon 11 juli 2015 om 12:40

Paolini moet natuurlijk zijn woorden afwegen. Cocaïne gebruiken zal een overtreding of misdrijf zijn in civiel recht. Misschien dat hij vrijdag voor de Tour nog even Utrecht is ingegaan, op een feestje is beland en daar een snuifje heeft genomen.

Wat het ook is, is prijzenswaardig dat hij niet om de hete brij heen draait. Hij heeft cocaïne gebruikt en zal dat aan de UCI uitleggen hoe dat kan.

0
Roberto 11 juli 2015 om 12:40

@schipperaar
Een profsporter is nou eenmaal niet "alles en iedereen" en hebben zich aan de dopingregels te houden.
Wat hij buiten competitie doet moet hij helemaal zelf weten, maar cocaïne gebruiken tijdens de Tour is gewoon OLIEDOM!! En je gaat mij niet wijsmaken dat hij het per ongeluk binnen heeft gekregen..

@John Bidon
Hij draait er juist wel omheen, want hij heeft aangegeven geen cocaine gebruikt te hebben. Met zijn tweets zegt hij helemaal niks..
Wat bedoelt hij met "verantwoordelijkheid nemen" in zijn tweets? Hij bekent noch ontkent daarin.

0
schipperaar 11 juli 2015 om 12:47

@roberto
Derde mogelijkheid is nog dat ie helemaal geen zin had in de tour.

0
Met de kop in de wind 11 juli 2015 om 13:44

Het hoeft helemaal niet te betekenen dat hij tijdens de tour sos heeft gebruikt. Het schijnt dat het in combo met alchohol nog best wel iets langer te traceren is. Misschien heeft hij het wel op zijn dop gedaan om het wat langer vol te houden bij de vrouwtjes weet jij veel. Maar dom is het sowieso

Die tweets waren midden in de nacht, hij zal vast nog wel later met een uitgebreide verklaring komen bv als de b staal ook positief blijkt te zijn.

0
Chaba 11 juli 2015 om 14:06

38 en nu betrapt. Vaarwel je hebt een mooie carrière gehad. Voor mij heeft hij afgedaan. Jammer vond het altijd een sympathieke en interessante renner.

0
John Bidon 11 juli 2015 om 14:12

@roberto, we interpreteren zijn tweets gewoon anders. Hij zou toch wel gek zijn om op Twitter te zeggen dat hij coke gebruikt. Hoe lang denk je dat het duurt voordat de politie dan op zijn stoep staat?

0
Roberto 11 juli 2015 om 14:22

@JohnB
Dat zou hij dan wel zijn ja, maar dan ook niet zeggen dat hij er niet omheen draait, want dat doet hij wel. Hij tweette zelfs dat tegen boze krachten niet op te boksen is, wat bedoelt hij daar mee? Hij gebruikt veel woorden, maar zegt niks!

0
sven241 11 juli 2015 om 14:31

Wat ik wel vind. Dit is geen doping, dit is nou typisch een voorbeeld van iets dat alleen in de wielersport naar voren komt. Denk je dat voetballers, honkballers etc geen drugs als coke gebruiken. Dit wordt nu weer afgedaan als doping, maar dat is het gewoon niet.

0
Roberto 11 juli 2015 om 14:53

@sven241
Van Gelder vergeten?

Als iets op de dopinglijst staat is het doping, simpel!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone