‘Paolini en Isaychev dicht bij overstap naar Katusha’

maandag 15 november 2010 om 21:44

Luca Paolini staat dicht bij een overstap naar Team Katusha. De Italiaanse klassiekerspecialist had eerder nog aangegeven te blijven bij zijn huidige werkgever Acqua & Sapone, maar volgens Tuttobiciweb zet hij zeer binnenkort een handtekening onder een contract bij Katusha. De Russische ProTour-ploeg is ook rond met Vladimir Isaychev (Xacobeo), als we diens Facebook-pagina mogen geloven.

Voordat hij drie jaar geleden naar Acqua & Sapone verkaste, kwam de 33-jarige Paolini onder meer uit voor Liquigas, Quick Step en Mapei. De Italiaan staat vooral bekend als klassiekerrenner. Zo won hij onder meer verscheidene Italiaanse eendagskoersen en was hij in België één maal de beste in de Brabantse Pijl. Tevens heeft hij een ritzege in de Vuelta en een podiumplaats in de Ronde van Vlaanderen achter zijn naam staan. Het lijkt waarschijnlijk dat zijn vertrek bij Acqua & Sapone te maken heeft met het feit dat die ploeg nog altijd geen licentie heeft gekregen van de UCI.

Vladimir Isaychev kan lang niet zo’n indrukwekkend palmares voorleggen als Paolini. De 24-jarige Rus staat dan ook vooral bekend als een aanvaller pur sang. De afgelopen drie seizoenen was Isaychev actief voor de Spaanse ProContinentale-ploeg Xacobeo-Galicia. Nadat deze formatie aankondigde de stekker er uit te trekken, moest hij echter een nieuwe werkgever zoeken.

Mochten de twee late transfers daadwerkelijk doorgang vinden, dan is dat opvallend te noemen. Eerder deze maand werd namelijk bekend dat Katusha zijn selectie voor het aankomende seizoen, bestaande uit 27 renners, al rond had. De kopmannen Filippo Pozzato en Joaquin Rodriguez vinden volgend jaar onder meer de nieuwkomers Leif Hoste, Daniel Moreno en Aleksandr Kuschynski aan hun zijde.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone