Overheid verlengt maatregelen coronavirus: Geen Volta Limburg Classic

zondag 15 maart 2020 om 17:47
Overheid verlengt maatregelen coronavirus: Geen Volta Limburg Classic

foto: Cor Vos (archief)

Nu het kabinet van Nederland de coronavirus-maatregelen heeft verlengd tot en met 6 april, kan ook door de Volta Limburg Classic een streep gezet worden. De wielerklassieker door Limburg staat op 4 april op de wielerkalender.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Nederlandse overheid meerdere dringende maatregelen genomen. Zo worden bijna alle openbare gelegenheden gesloten, waaronder restaurants, cafés, scholen, sportclubs en -verenigingen. Daarnaast worden evenementen met meer dan honderd mensen verboden. Die maatregel gold eerst tot en met 31 maart, maar is nu verlengd tot en met 6 april.

‘De kans dat er een nieuwe datum komt in 2020, is klein’
De organisatie van Volta Limburg Classic heeft gereageerd op het nieuws van de coronavirus-maatregelen. “Voortdurend stonden wij in contact met overheidsinstanties. Daarbij hebben wij meteen aangegeven de adviezen van experts te zullen opvolgen. Naar aanleiding van de maatregelen die vandaag zijn aangekondigd, waaronder de verlenging van het verbod op sportwedstrijden tot 6 april, hebben wij vanzelfsprekend moeten besluiten de Volta Limburg Classic, die verreden zou worden op zaterdag 4 april, te annuleren.”

“Maandag komen wij als organisatie bij elkaar om de gevolgen verder te bespreken en de zaken verder af te handelen. De kans dat er een nieuwe datum in 2020 gaat komen is klein, maar wij wachten op eventuele besluiten van de UCI hierover”, valt te lezen op de site van de Volta Limburg Classic. Ook de toertocht gaat niet door.

Meerdere afgelastingen in Nederland
Eerder moest al een streep gezet worden tot de Ronde van Drenthe (mannen en vrouwen), de Drentse Acht van Westerveld (vrouwen) en Olympia’s Tour (mannen). Daarnaast zijn wereldwijd meerdere wedstrijden afgelast en/of uitgesteld. Dat wordt per land bepaald door de overheid en de veiligheidsregio’s.

De UCI heeft zondag organisatoren opgeroepen om wedstrijden van de internationale kalender af te halen. Ook zijn tot nader order alle UCI-klassementen bevroren.

Dit artikel delen:

15 Reacties

FDJ 15 maart 2020 om 18:24

Health Ageing Tour en Amstel Gold Race zullen spoedig volgen.

Ivan 15 maart 2020 om 19:05

Ja precies, waarom niet nu al AGR schrappen? Er is toch geen enkele kans dat deze pandemie binnen nu en een maand afgelopen is of zie ik dat nou weer verkeerd?

vanSpringel 15 maart 2020 om 20:14

Nee hoor. Helemaal goed ingeschat.

skylimit 15 maart 2020 om 19:32

@ivan hopelijk zijn de komende 3 weken genoeg om het virus een halt toe te roepen, zodat daarna het dagelijkse leven weer op een normalere manier doorgang kan gaan vinden. Er moet snel een afname van het aantal besmettingen komen, anders missen al deze maatregelen hun uitwerking.

Arry1337 15 maart 2020 om 22:06

Zo werkt het dus niet. Het virus kan geen halt worden toegeroepen, ten minste niet in het komende jaar. De hoop is dat we de gevallen met het virus zo kunnen beperken dat de ziekenhuizen het aan kunnen, en dat we niet zoals in Italië mensen afgezonderd en alleen ergens moeten laten sterven omdat we beademing tekort komen. Er gaan nog een hele hoop slachtoffers vallen, en waarschijnlijk juist tegen het eind van april wanneer mensen de ernst ervan niet meer inzien en toch op bezoek gaan bij ouderen en zwakken.

Fred Postma 15 maart 2020 om 20:01

Ja in China schijnt het gelukt te zijn Zuid-Korea en Japan doen het ook goed
Maar Italië is een catastrofe.
Frankrijk Spanje en Duitsland ook de verkeerde kant op
Denemarken en Zweden geven wat hoop.

Kelder is de Man 15 maart 2020 om 21:40

Wat betreft wielrennen niet zo relevant, maar na Europa komt Afrika..

Ab Normaal 16 maart 2020 om 09:59

En hoe denk je dat dat komt Fred?
Als in China gezegd wordt door de overheid dat ze iets moeten doen, doen de mensen dat direct.
Wij in Europa vinden direct dat het onzin is wat de regering zegt, weten het beter en doen toch lekker waar we zelf zin in hebben. De kroegen zaten gewoon vol afgelopen weekend.
Daarom duurt het bij ons langer. Gewone burgers die geen verstand hebben van deze dingen en ook niet over alle informatie beschikken vinden toch dat zij het beter weten dan specialisten op dit gebied die alle informatie hebben.
Als wij nu gewoon eens voor één keer doen wat er gevraagd wordt, dan is deze ellende met een maand over, maar dat doen wij niet, dus duurt dit nog tot de zomer.

Fred Postma 15 maart 2020 om 20:32

Maar mijn intuïtie zegt dat de tour door gaat.

Fred Postma 15 maart 2020 om 20:34

Over 6 weken hebben we het ergste gehad. Eind mei weer koers

Bulcke 15 maart 2020 om 21:10

Optimist.

Zolang er nog zoveel mafketels zijn zoals die figuren die massaal op terrassen gaan zitten of naar een buurland rijden om naar de kroeg te gaan ben ik bang dat het eerst nog een stuk erger moet worden voordat de ernst wordt ingezien. Ik hoop dat ik ongelijk Heb, maar zes weken zie ik niet gebeuren

FDJ 15 maart 2020 om 22:21

Deze nieuwe maatregelen zijn broodnodig. We hebben in de afgelopen dagen laten zien hoe onverantwoord we bezig kunnen zijn. Ik hoop dat de ernst van de zaak nu echt duidelijk is. Het aantal besmettingen zou nu over 1,5 a 2 weken moeten terug gaan looen. Dan zijn we er nog lang niet, maar hebben we controle. Ook dan zijn verlenging van maatregelen noodzakelijk.

Pietspeed 15 maart 2020 om 23:30

Het is zoeken naar het scenario’s dat de maatschappij, zo min mogelijk kost/ schaadt, dus ook wielrennen. Staat de maatschappij te lang stil, terwijl an sich het leven doorgaat, dan zal men op den duur ( te veel menselijk) schade helaas op de koop toe moeten nemen. Het virus zal namelijk niet meer verdwijnen, de verspreiding wel hopelijk afnemen.

FDJ 16 maart 2020 om 11:20

Of het virus niet meer zal verdwijnen weet ik niet. Daar hoor je verschillende geluiden over. Wat ik wel weet is door ons nu allemaal aan de regels te houden we verder verspreiding tegen kunnen gaan en daardoor de zorg op een belastbaar niveau kunnen laten werken en de wetenschap tijd bieden een vaccin, medicijn te bieden.

Dat het op korte termijn gevolgen heeft is dan niet anders. Doe je dit niet dan ben je op lange termijn nog veel verder van huis.

T-Rex 16 maart 2020 om 07:50

Intussen doen wetenschappers hun uiterste best!
COVID-19 nieuws > https://www.erasmusmagazine.nl/2020/03/13/unieke-vondst-in-erasmus-mc-antilichaam-tegen-corona/

Headlines

Materiaalzone

Populair