Oud-BMX’ers volgen Bas de Bever op als bondscoach

donderdag 2 mei 2019 om 15:01
Oud-BMX’ers volgen Bas de Bever op als bondscoach

foto: KNWU

De KNWU is eruit: Raymon van der Biezen en Rob van den Wildenberg volgen Bas de Bever op als BMX-bondscoach. Die laatste besloot eind vorig jaar af te zwaaien als keuzeheer. “Beiden kennen de ins en outs van de sport”, zo laat KNWU-voorzitter Thorwald Veneberg verheugd weten in een persbericht.

Zowel Van der Biezen als Van den Wildenberg waren al in dienst van de KNWU. Van der Biezen was sinds 1 februari 2018 al assistent-bondscoach onder De Bever. Van den Wildenberg is sinds 2011 werkzaam bij de wielerunie als BMX talentcoach. Ze zullen de functie van bondscoach gezamenlijk invullen.

“Ik ben blij dat we de vacature intern hebben kunnen invullen”, aldus Veneberg. “Ze brengen echt een schat aan ervaring mee, aangezien ze zelf ook actief zijn geweest op de Olympische Spelen. We kijken daarom met veel vertrouwen uit naar volgend seizoen en het traject richting Tokio.”

Talentvolle groep
De nieuwe keuzeheren zijn zelf ook erg tevreden. “Het is voor mij een fantastische kans”, aldus Van den Wildenberg. Zijn collega Van der Biezen vult aan. “Het is mooi dat we samen de kans krijgen. We beschikken over een hele talentvolle groep waar nog veel progressie mee te boeken is.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 2 mei 2019 om 17:05

“Beiden kennen de ins en outs van de sport”, zo laat KNWU-voorzitter Thorwald Veneberg verheugd weten in een persbericht.
Wilde hij dan iemand aanstellen die er niks vanaf weet? Klinkt als een domme zin

0
Emergo 2 mei 2019 om 18:43

Dit klinkt als een domme reactie.

0
aardappeljager 2 mei 2019 om 20:35

Gaan ze Matthieu overhalen om op de BMX te stappen?

0
EddyB1958 3 mei 2019 om 08:53

Neen maar ze overwegen wel hem te laten deelnemen aan het WK waterfietsen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone