KNWU moet opnieuw afscheid nemen van bondscoach

KNWU moet opnieuw afscheid nemen van bondscoach

foto: KNWU

maandag 3 december 2018 om 15:26

De KNWU moet op zoek naar een nieuwe BMX-bondscoach. Bas de Bever heeft besloten om na vijftien jaar af te zwaaien. “Mijn gevoel zegt dat het nu tijd is voor een nieuw hoofdstuk”, stelt hij in een persbericht van de bond. Eerder dit jaar moest de KNWU ook al de bondscoaches op de weg (mannen, vrouwen en U23) en op de baan (voor de duuronderdelen) vervangen.

Volgens De Bever is coachen een fantastisch vak. “Maar je krijgt ook te maken met factoren die buiten je core business (coachen) liggen. Ik merkte dat vooral deze factoren mij (na vijftien jaar) teveel negatieve energie gaven en de balans al langere tijd verstoorde op een manier dat dit ook op persoonlijk niveau zijn tol aan het eisen was. Ik heb in deze vijftien jaar een fantastisch hoofdstuk geschreven in mijn eigen ‘book of life’. Ik zal regelmatig met veel plezier dit hoofdstuk teruglezen. Mijn gevoel zegt dat het nu tijd is voor een nieuw hoofdstuk.”

Voor de nieuwe KNWU-voorzitter Thorwald Veneberg begint andermaal een zoektocht naar een nieuwe bondscoach. “Het is altijd lastig om afscheid te moeten nemen van een topcoach en een fijne collega. Bas heeft een enorme bijdrage geleverd aan het niveau van de huidige BMX-topsport in Nederland. Hij heeft met zijn sporters in de afgelopen jaren vele successen behaald. Wij gaan onderzoeken wat de beste oplossing voor de sporters wordt als Bas vertrokken is.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

limburgia 3 december 2018 om 16:11

Er moet toch wel wat aan de hand zijn bij de KNWU , maar wat ?

0
rahimns 3 december 2018 om 16:43

Omdat een coach na 15 jaar dienstverband afscheid neemt is er wat aan de hand? Het is een samenloop van omstandigheden waarom de KNWU in de diverse disciplines moest zoeken naar een nieuwe bondscoach. Bij de wegrenners omdat de BC de nieuwe voorzitter werd en bij de baanrenners vanwege privé omstandigheden en nu bij de BMX omdat die na 15 jaar iets anders wilt. Zie niet meteen een groter achterliggend probleem.

0
Mwielerfan 3 december 2018 om 20:26

Hij noemt ook dat er randzaken spelen.

0
rahimns 3 december 2018 om 20:36

Maar dat hoeft nu niet meteen te maken hebben met de KNWU. Die randzaken kunnen ook door andere factoren komen. Ik kan me voorstellen dat de hele situatie rondom Jelle van Gorkom hem ook niet in de koude kleren is gaan zitten.

0
Jan 3 december 2018 om 18:45

Dit is in tegen stelling tot het baanwielrennen niet een echt verlies vind ik
15jaar bondscoach
Ben benieuwd hoe de opvolging verloopt en wie …

0
sooike 3 december 2018 om 23:10

@Jan
Hoezo geen verlies? Wat bedoel je daarmee? Weet je wel hoe de hele BMX-ploeg wegliep met De Bever? Mooie one-liner van je, maar kun je die ook toelichten ?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone