Oscar Riesebeek zegeviert in Omloop der Kempen

zondag 22 mei 2016 om 16:45
Oscar Riesebeek zegeviert in Omloop der Kempen

Foto: Marcel Koch (archief)

Oscar Riesebeek heeft de Omloop der Kempen op zijn naam geschreven. De renner van Metec-TKH klopte in de vierde wedstrijd in de Topcompetitie zijn medevluchter Jasper de Laat. Dion Beukeboom eindigde op een derde plek.

Over de Brabantse wegen werd de beginfase ontsierd door enkele valpartijen. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zes renners met daarin Luuc Bugter (Join-S|De Rijke), Dries Hollanders (Metec-TKH), Jelle Nieuwpoort (Rabobank), Julius Van den Berg (SEG Racing), Rick Ottema (Baby Dump) en Ronan Van Zandbeek (Willebrord Wil Vooruit). Nadat de zes werden ingerekend, ontstond er een nieuwe kopgroep met Robin Wennekes (TWC Tempo), Beau Duvigneau (WV de Jonge renner), Bart Dielissen (Baby Dump) en Robbie van Bakel (Metec-TKH).

Foto: Topcompetitie/Leon van Bon

Foto: Topcompetitie/Leon van Bon

De vier kregen weinig ruimte van het peloton, maar nadat zeven renners aansluiting vonden werd de voorsprong groter. Naast Bugter maakten ook Riesebeek, Bob Olieslagers (Rabobank), Marten Kooistra (SEG Racing), Rens te Stroet (Joe Piels), Harry Sweering (Baby-Dump) en Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg) de oversteek. De kopgroep werd gaandeweg uitgedund, tot er met Te Stroet, Riesebeek, Kooistra en Bakker vier renners vooraan overbleven.

In de finale ging Riesebeek er alleen vandoor. Met een voorsprong van twintig seconden ging hij de slotronde in. Hij kreeg daar gezelschap van Jasper de Laat (TWC Tempo). In de slotkilometer slaagde Riesebeek erin zijn medevluchter te verschalken, zodat hij als eerste over de finish kon rijden. Coen Vermeltfoort blijft aan de leiding in het klassement om de Topcompetitie.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Feilluu 22 mei 2016 om 17:01

Ja Oscar, oud klasgenootje! Yes!

0
storm-biker 22 mei 2016 om 21:00

@redactie Omloop vd Kempen is geen 1.2, gewoon een nationale klassieker.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone