Orts en González Blanco voeren Spaanse WK-selectie aan in Oostende

vrijdag 22 januari 2021 om 10:57
Orts en González Blanco voeren Spaanse WK-selectie aan in Oostende

Felipe Orts - foto: Cor Vos

De Spaanse wielerbond heeft bekendgemaakt welke renners volgende week van start gaan tijdens het WK veldrijden in Oostende. De kopstukken in de selectie zijn Felipe Orts en Lucía González Blanco.

De 25-jarige Orts is de blikvanger bij de eliteheren. De crosser won dit seizoen meerdere veldritten in eigen land, kroonde zich begin januari nog tot Spaans veldritkampioen en wist ook in België meerdere top 10-plaatsen te behalen.

Zo werd Orts onder meer vijfde in Gullegem, zesde in Essen en zevende in Merksplas, Ruddervoorde én op het Europees kampioenschap in Rosmalen. Kevin Suárez en Ismael Esteban zijn ook geselecteerd voor de mondiale titelstrijd bij de elitemannen.

Nationaal kampioene González Blanco, Aida Nuño Palacio en Sara Cueto Vega vertegenwoordigen Spanje in de vrouwenwedstrijd. De selectie voor de U23-mannen bestaat dan weer uit Iván Feijóo en Jofre Cullell, terwijl Sara Bonillo en Sofía Rodríguez de aangewezen U23-vrouwen zijn.

flag-es Spaanse selectie voor WK veldrijden in flag-be Oostende (30-31 januari)
Elitemannen
Felipe Orts
Kevin Suárez
Ismael Esteban

Elitevrouwen
Lucía González Blanco
Aida Nuño Palacio
Sara Cueto Vega

U23-mannen
Iván Feijóo
Jofre Cullell

U23-vrouwen
Sara Bonillo
Sofía Rodríguez

Dit artikel delen:

2 Reacties

Theo Bovengemiddelkamp 22 januari 2021 om 11:43

Klopt het dat het in Igorre altijd regent in de winter?

Gala 22 januari 2021 om 12:31

Orts woont in een kuststadje/badplaats aan de Costa Blanca, niet ver van Alicante. Die heeft letterlijk een trainingsterrein met zand voor zijn deur liggen. Benieuwd of dat vruchten afwerpt op het WK.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair